Nevím, kam na vysokou :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@naked.potatoe píše:
@Kasinka9 já bych právě také ráda cestovala (ale kdo ne, že:)), tak se snažím myslet dopředu, jak to jednou propojit s prací. No uvidíme…
Hlavne na to cestovani musis nekde vydelat. Jedine muzes nekde delat delegatku v cestovce a pracovne cestovat vsude po svete. Nebo hura treba letuska apod.
Jinak spousty spoluzaku se taky vrho na to vysneny cestovani po skole. Dopadli tak, ze makali 6 dni v tydnu nekde v hotelich a barech, aby si vydelali na bydlrni, jidlo a dalsi cestu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 vůbec si nemyslím. Nastoupila jsem do úplně jiného zaměstnání, než na co jsem měla kvalifikaci, vloni v září. 2 týdny školení po pobočkách a pak jsem šla na „svoji“ pobočku, kde nikdo jiný nebyl, že začátku kolegyně jezdila 1× týdne, do 3 měsíců 1× za měsíc. Od ní jsem se učila práci s klienty. Mimochodem, jedna se o odbornou technickou činnost.
No a k tomu jsem dělala částečně firemní marketing, kde ten support byl jen a pouze online.
Takže přechod o půl roku později po nastupu na home office byl víceméně snadný, akorát jsem přešla skoro na full time marketing, logicky. Celá naše firma funguje online a fungovala i před covidem, takže to šlo.
Neříkám, že by nebylo snazší se od někoho osobně učit každý den. Ale jde to i jinak, dnešní doba dovoluje to, co dříve bylo nemyslitelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@naked.potatoe Já jsem studovala VŠE a jako vedlejší specializaci jsem si dala Mezinárodní přepravu a zasilatelství. Bylo to hodně zajímavé a fakt mě to bavilo. Vedlejší specializace ale byla až poslední dva roky (teď inženýrské studium). Já jsem tu školu dělala na začátku 90. let.
- Citovat
- Upravit
@Russet dost zbytečný kopanec, spíš bych ocenila, že vůbec přemýšlí nad svou budoucností, zjevně pracovat chce a kdo z nás pro sebe nehledá tu nejlepší a nejpohodlnější možnost, že. Lepší než mamahotel do čtyřiceti ![]()
@naked.potatoe super, že nad tím přemýšlíš už teď. Omezuje tě nějak v rozhodování vzdálenost? Dívala ses třeba na UTB Fakultu logistiky a krizového řízení? Já potřebuji věci před sebou vidět napsané, tak jsem si při rozhodování vypsala na papír všechny možnosti, které připadaly v úvahu, všechny obory, ke každému jsem si vypsala, jaké jsou přijímačky, profil absolventa a možnosti uplatnění, dají se najít i recenze od studentů a absolventů. Z toho jsem si vybrala top pět možností a tam jsem si dala přihlášky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLaggg
Myslím, že o budoucnosti přemýšlí každý, na tom nevidím nic světoborného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ani po gymplu nevěděla co chci dělat. Tak jsem na to šla obráceně. Vyškrtala jsem školy které nepřipadaly ani náhodou v úvahu a pak pracovala s tím zbytkem. Nakonec jsem skončila někde, kam bych si přihlášku nikdy nepodala. A ono to vyšlo. 5,5 roku studia už mám za sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet není to nic světoborného, ale urážet, že se chce jen flákat a brát za to prachy taky není nic moc
na tom, že chce cestovat nevidím nic špatného, když si je vědoma toho, že pro to musí něco udělat. Když řeší, kam na vysokou a následné zaměstnání, tak asi nečeká, že jí za fotku na Instagramu spadne do klína měsíc na Bali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLaggg píše:
@Russet není to nic světoborného, ale urážet, že se chce jen flákat a brát za to prachy taky není nic mocna tom, že chce cestovat nevidím nic špatného, když si je vědoma toho, že pro to musí něco udělat. Když řeší, kam na vysokou a následné zaměstnání, tak asi nečeká, že jí za fotku na Instagramu spadne do klína měsíc na Bali
Já nikoho neurážím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet napsat o někom, že je flákač, který chce brát peníze za nic, to mi teda urážlivé přijde. Co takhle zakladatelce poradit, když máš evidentně ve všem jasno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@naked.potatoe píše:
Ahoj holky
Za rok si podávám přihlášku na vysokou školu (řekla bych, že neplaším brzy, naopak - zodpovědně - přemýšlím včas), problém je v tom, že vůbec nevím, kam… Teď studuji provoz a ekonomiku dopravy (logistika, ekonomika, trochu účetnictví, nějaké technické obory atd), nad čím jsem přemýšlela, že bych pokračovala a nastoupila na obor spojený s logistikou, ale zjišťovala jsem si informace o povolání v tomto oboru a prý je velmi hektické, stresující… O to rozhodně nestojím, navíc bych ráda cestovala a práce, kterou bych mohla vykonávat z notebooku odkudkoli na světě, by mi v tom hodně pomohla. Jdou mi jazyky, ale překladatelství nejspíš není nic pro mě, zkoušela jsem si to a přepínání mezi jazyky je složitější než se zdá.
Nad pedagogikou jsem také přemýšlela, že bych učila jazyky na střední škole či cizince, ale to nejde dělat na dálku… No nevím. :/ Jaké máte vy zkušenosti s výběrem vysoké školy? A nepracujete náhodou někdo v logistice? Budu vlastně ráda za jakýkoli komentář, jakýkoli názor, už nad tím přemýšlím delší dobu a nejspíš jsem úplně mimo realitu:)
Si vlez na pořádně vysoký komín. Nebo to je pro tebe malá výška? ![]()
- Citovat
- Upravit
Troll - už je nahlášený (jiné diskuze...)
@PEŤULK4 píše:
Si vlez na pořádně vysoký komín. Nebo to je pro tebe malá výška?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLaggg píše:
@Russet napsat o někom, že je flákač, který chce brát peníze za nic, to mi teda urážlivé přijde. Co takhle zakladatelce poradit, když máš evidentně ve všem jasno?
A já jsem psala, že je flákač?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Hele, bramboro, houmofis nepodceňuju. Ale ty se chceš tak trochu flákat a brát za to prachy.
A netřeba slovíčkařit, že jsi nenapsala „flákač“, ale že se chce flákat. I ta „brambora“ svědčí o tom, že ses chtěla do autorky jen navézt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLaggg píše:
@RussetA netřeba slovíčkařit, že jsi nenapsala „flákač“, ale že se chce flákat. I ta „brambora“ svědčí o tom, že ses chtěla do autorky jen navézt.
Pokud se ti mé odpovědi nelíbí, nereaguj na ně. Bramborou se nazvala ona sama, akorát to v angličtině zní trochu vznešeněji. Když napíšeš, že se ti chce spát, jsi automaticky spáč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet
Trefa
slovo „spáč“ přesně v tomhle kontextu v mé sociální bublině takto používáme. Gratuluji, že si umíš přeložit zakladatelčin nick. Nicméně předpokládám, že další diskuze s tebou je zbytečná, pro tebe je asi normální bezdůvodně rýpat, pro mě ne a zakladatelce naše slovíčkaření s jejím problémem nijak nepomůže, tak asi není potřeba tu dál plevelit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit