Nevím, kam na vysokou :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21072
1.12.20 06:59
@naked.potatoe píše:
@Kasinka9 já bych právě také ráda cestovala (ale kdo ne, že:)), tak se snažím myslet dopředu, jak to jednou propojit s prací. No uvidíme…

Hlavne na to cestovani musis nekde vydelat. Jedine muzes nekde delat delegatku v cestovce a pracovne cestovat vsude po svete. Nebo hura treba letuska apod.

Jinak spousty spoluzaku se taky vrho na to vysneny cestovani po skole. Dopadli tak, ze makali 6 dni v tydnu nekde v hotelich a barech, aby si vydelali na bydlrni, jidlo a dalsi cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14192
1.12.20 07:35

@JancaS84 vůbec si nemyslím. Nastoupila jsem do úplně jiného zaměstnání, než na co jsem měla kvalifikaci, vloni v září. 2 týdny školení po pobočkách a pak jsem šla na „svoji“ pobočku, kde nikdo jiný nebyl, že začátku kolegyně jezdila 1× týdne, do 3 měsíců 1× za měsíc. Od ní jsem se učila práci s klienty. Mimochodem, jedna se o odbornou technickou činnost.
No a k tomu jsem dělala částečně firemní marketing, kde ten support byl jen a pouze online.
Takže přechod o půl roku později po nastupu na home office byl víceméně snadný, akorát jsem přešla skoro na full time marketing, logicky. Celá naše firma funguje online a fungovala i před covidem, takže to šlo.
Neříkám, že by nebylo snazší se od někoho osobně učit každý den. Ale jde to i jinak, dnešní doba dovoluje to, co dříve bylo nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
1.12.20 07:45

@naked.potatoe Já jsem studovala VŠE a jako vedlejší specializaci jsem si dala Mezinárodní přepravu a zasilatelství. Bylo to hodně zajímavé a fakt mě to bavilo. Vedlejší specializace ale byla až poslední dva roky (teď inženýrské studium). Já jsem tu školu dělala na začátku 90. let.

• Citovat
  • Upravit
331
1.12.20 09:21

@Russet dost zbytečný kopanec, spíš bych ocenila, že vůbec přemýšlí nad svou budoucností, zjevně pracovat chce a kdo z nás pro sebe nehledá tu nejlepší a nejpohodlnější možnost, že. Lepší než mamahotel do čtyřiceti :roll:

@naked.potatoe super, že nad tím přemýšlíš už teď. Omezuje tě nějak v rozhodování vzdálenost? Dívala ses třeba na UTB Fakultu logistiky a krizového řízení? Já potřebuji věci před sebou vidět napsané, tak jsem si při rozhodování vypsala na papír všechny možnosti, které připadaly v úvahu, všechny obory, ke každému jsem si vypsala, jaké jsou přijímačky, profil absolventa a možnosti uplatnění, dají se najít i recenze od studentů a absolventů. Z toho jsem si vybrala top pět možností a tam jsem si dala přihlášky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.12.20 11:12

@LadyLaggg
Myslím, že o budoucnosti přemýšlí každý, na tom nevidím nic světoborného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24998
1.12.20 11:30

Já ani po gymplu nevěděla co chci dělat. Tak jsem na to šla obráceně. Vyškrtala jsem školy které nepřipadaly ani náhodou v úvahu a pak pracovala s tím zbytkem. Nakonec jsem skončila někde, kam bych si přihlášku nikdy nepodala. A ono to vyšlo. 5,5 roku studia už mám za sebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.12.20 11:39

@Russet není to nic světoborného, ale urážet, že se chce jen flákat a brát za to prachy taky není nic moc ;) na tom, že chce cestovat nevidím nic špatného, když si je vědoma toho, že pro to musí něco udělat. Když řeší, kam na vysokou a následné zaměstnání, tak asi nečeká, že jí za fotku na Instagramu spadne do klína měsíc na Bali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.12.20 13:13
@LadyLaggg píše:
@Russet není to nic světoborného, ale urážet, že se chce jen flákat a brát za to prachy taky není nic moc ;) na tom, že chce cestovat nevidím nic špatného, když si je vědoma toho, že pro to musí něco udělat. Když řeší, kam na vysokou a následné zaměstnání, tak asi nečeká, že jí za fotku na Instagramu spadne do klína měsíc na Bali :roll:

Já nikoho neurážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.12.20 14:01

@Russet napsat o někom, že je flákač, který chce brát peníze za nic, to mi teda urážlivé přijde. Co takhle zakladatelce poradit, když máš evidentně ve všem jasno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PEŤULK4
1.12.20 14:02
@naked.potatoe píše:
Ahoj holky :)
Za rok si podávám přihlášku na vysokou školu (řekla bych, že neplaším brzy, naopak - zodpovědně - přemýšlím včas :D), problém je v tom, že vůbec nevím, kam… Teď studuji provoz a ekonomiku dopravy (logistika, ekonomika, trochu účetnictví, nějaké technické obory atd), nad čím jsem přemýšlela, že bych pokračovala a nastoupila na obor spojený s logistikou, ale zjišťovala jsem si informace o povolání v tomto oboru a prý je velmi hektické, stresující… O to rozhodně nestojím, navíc bych ráda cestovala a práce, kterou bych mohla vykonávat z notebooku odkudkoli na světě, by mi v tom hodně pomohla. Jdou mi jazyky, ale překladatelství nejspíš není nic pro mě, zkoušela jsem si to a přepínání mezi jazyky je složitější než se zdá. :? Nad pedagogikou jsem také přemýšlela, že bych učila jazyky na střední škole či cizince, ale to nejde dělat na dálku… No nevím. :/ Jaké máte vy zkušenosti s výběrem vysoké školy? A nepracujete náhodou někdo v logistice? Budu vlastně ráda za jakýkoli komentář, jakýkoli názor, už nad tím přemýšlím delší dobu a nejspíš jsem úplně mimo realitu:)

Si vlez na pořádně vysoký komín. Nebo to je pro tebe malá výška? :zed:

• Citovat
  • Upravit
4829
1.12.20 14:27

Troll - už je nahlášený (jiné diskuze...)

@PEŤULK4 píše:
Si vlez na pořádně vysoký komín. Nebo to je pro tebe malá výška? :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.12.20 14:51
@LadyLaggg píše:
@Russet napsat o někom, že je flákač, který chce brát peníze za nic, to mi teda urážlivé přijde. Co takhle zakladatelce poradit, když máš evidentně ve všem jasno?

A já jsem psala, že je flákač?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.12.20 15:47
@Russet
@Russet píše:
Hele, bramboro, houmofis nepodceňuju. Ale ty se chceš tak trochu flákat a brát za to prachy.

A netřeba slovíčkařit, že jsi nenapsala „flákač“, ale že se chce flákat. I ta „brambora“ svědčí o tom, že ses chtěla do autorky jen navézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.12.20 18:25
@LadyLaggg píše:
@RussetA netřeba slovíčkařit, že jsi nenapsala „flákač“, ale že se chce flákat. I ta „brambora“ svědčí o tom, že ses chtěla do autorky jen navézt.

Pokud se ti mé odpovědi nelíbí, nereaguj na ně. Bramborou se nazvala ona sama, akorát to v angličtině zní trochu vznešeněji. Když napíšeš, že se ti chce spát, jsi automaticky spáč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.12.20 22:49

@Russet
Trefa :mrgreen: slovo „spáč“ přesně v tomhle kontextu v mé sociální bublině takto používáme. Gratuluji, že si umíš přeložit zakladatelčin nick. Nicméně předpokládám, že další diskuze s tebou je zbytečná, pro tebe je asi normální bezdůvodně rýpat, pro mě ne a zakladatelce naše slovíčkaření s jejím problémem nijak nepomůže, tak asi není potřeba tu dál plevelit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze