Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A jak dlouho teda trvá kojení? Neusíná proto, že už má dost? Hodina a pul je moc, myslím, že pak už tě má jen za dudlíka. Proto možná i ty bradavky na cucky.
Byli jste u dr na vážení? Přibírá?
Jakmile si sama myslím, že má dost, tak pokládám do postýlky, ale za pět minut už zase mlaská a pláče. Taky si myslim, že je to moc, ale plakat ho nechci nechat. Hlavně než se přisaje, tak šermuje ručičkama a napíná se jak špagát. Před týdnem jsme byli u Dr. a přibírá, příští týden jdeme znovu, tak uvidím. Když je nejhůř dostane flašku Bebu, ale to si jen cucne a nechce(mam z porodnice, tam to do nás cpali i s kojením).
Ahoj. Já kojím přes kloboučky, strcili mi je ihned v porodnici… malej mi u jídla taky věčně usíná a pak má z prsa akorát cumel, takže já mu pak strcim cumel a mám klid…
ale jinak to samé nervak, mléko všude, kloboučky kolikrát vyrve… jako moje nervy..
@Kateřina19955
Tak to máme stejný 😥 😂nejhorší je, že ja ho dudlíkem neoklamu🙈to ma normálně dáviví reflex🙈
Tři týdny je málo, na vše si teprve zvyká..možná není hladový, ale ani nechce být sám v postýlce. Zkus místo opětovného kojení jen pochovat, znovu uspat
i toho dudlíka nabízej (zkus více druhů).
I ta beba svědčí o tom, že hlady to asi nebude.
@Anonymní píše: Více
On kolikrát taky, ale já mu stejně strkam
![]()
@Ochluplepsi
Taky se tím zatím uklidňuju, že je ještě malinkej a neměli jsme lehký začátek.
Děkuji za rady, zkusím všechno ![]()
@Anonymní píše: Více
Nepokládej ho do postýlky a nedávej mu láhev, hlavně ta láhev je cesta ke konci kojení;-) malá má 14m a když potřebuje a usne na mě, tak spolu zůstaneme sedět, ležet a jen ji třeba opatrně vyndám prso.. ale nejčastěji spí venku v kočárku nebo v autě… ![]()
Lahev nedávej. Rozhodně ne takhle malinkému. Proste ho pri kojeni buď. Treba dloubanim pod bradičkou. Často pomůže dítě trochu svléct - ja kojila dítě jen v bodycku, nebo jen v plence - ten chlad ho probudí.
S kloboučky nemám zkušenost - ale kamarádi co je používaly, dlouho nekojily. Snažila bych se zkrátit čas. Prsa bych předem připravila - nahrála, trochu odsteikala, aby se mléko spustilo a přiložila. Kojila bych 10 minut a nechala odříznout. Sleduj jestli efektivně saje - jinak to nemá smysl a ničí ti to bradavky.
Jinak zkus laktační poradkyni. Co jiného poradit. Mléko mas, dítě prospívá - to vychytáte. ![]()
Ahoj,
Mám třítýdenní miminko. Kojíme v sedě, na fotbal, a i vleže. Malej ale dlouho nevydrží, usínáme, nesaje, vzteká se a prohýbá. Kojím více méně přes kloboučky, nic moc bradavky, ale kojim i bez, ale ted mám bradavky úplně na maděru. Prdíky odchází celkem slušně, je to malej smraďoch
Když ležíme, tak mu mléko teče všude, když sedíme tak usíná. Už jsem z toho unavena a malej asi taky, kojíme klidně i hodinu a půl. Občas odsaju 80 ml a z flašky to vyžunkne jak nic. Máte někdo podobnou zkušenost? Srovná se to?