Alkohol - kojení

Anonymní
18.11.24 08:33

Alkohol - kojeni

Ahoj prosím teď mě neukamenujte, ale chci se zeptat, může se při kojení trochu alkoholu?
Nebojte, vydržím i bez toho, ale příští rok máme v rodině hodně oslav a říkám si, zebych si tak, ráda přítukla něčím.
Jinak malej v ru dobu bude mít téměř 7.mesicu, mléko neodstrikavam, kojím z prsa.
Kdybych si dala třeba dvojku vína, jak dlouho pak nemůžu kojit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35681
18.11.24 08:44

Taky jsem si občas dala dvojku vína a všechny tři děti to přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.11.24 08:46

Prosímtě nešil. V mléku je přibližně tolik alkoholu, jako v krvi. Kdysi jsme na škole s holkama počítaly, že i kdyby sis dala lahev vína, k dítěti se při kojení cca 150ml dostane méně alkoholu, než když mu dáš na noc Stoptussin kapky na kašel ;) Takže jedna sklenička rozhodně nevadí. Při kojení se nedoporučuje pít hlavně proto, abys třeba dítě v noci nezalehla nebo nebyla neschopná se o něj postarat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
18.11.24 08:53

Dvě hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 08:55

Já už fnukam teď, když vidím ty svaraky, že druhá sezóna, co si nedám :mrgreen: :mrgreen:
Ale na tu oslavu bych si dala ráda něco, taťka má 60,já budu mít 30,mamin mamzel 70. Máme kulatinky noooo… :srdce:

Jeee tak to jsem ráda, já už čekala hejty proto jsem to dala i jako anonym radši..

• Citovat
  • Upravit
Asta135
18.11.24 08:57

Nakojila bych, pak si dala vínko a čas nijak neřešila. Až bude chtít nakojit, dala bych. Ono v těch 7m už to kojení taky tak četné nebude si myslím, už to budete moci proložit i přikrmem, ovocem, zeleninkou.

A svařák si klidně dej, ze svařáku je alkohol odpařený ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.24 08:59

@Asta135 to jsem si taky říkala, že už bude snad umět prijimat prikrmy a případně prodloužim čas jídla-kojeni. Tak super.

• Citovat
  • Upravit
53190
18.11.24 08:59
@Asta135 píše: Více

No tak to bych zase úplně netvrdila, mě stačí dva na vánočních trzích a mám jí jak z praku :lol: :lol: Ale taky bych si klidně dala, kdybych měla chuť, aspoň půl kelímku s manželem napůl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.11.24 09:01
@Anonymní píše: Více

Uvidíš jaký bude jedlík. Mě děti v tomto věku už jedly krásně, kojila jsem ráno, dvakrát večer a jednou v noci, zbytek měly příkrmy ;) A hlavně třeba dcera úplně v pohodě usnula ve 20 a na první kojení se vzbudila kolem 4-5. hodiny ranní, takže kdybych chtěla, mám tam minimálně 8 hodin prodlevu. Uvidíš, jak se to vyvine ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
18.11.24 09:05
@Asta135 píše: Více

Není odpařený ani zdaleka. Čas je potřeba trochu sledovat, a kojit může v sedmi měsících klidně po hodině :lol:. Rozumný odstup je na místě, místo dvou deci bych si radši dala jednu deci třeba dvakrát, na nějaký pořádný základ, ne na lačno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.11.24 09:12

Jenom pro zajímavost: když vypiješ sklenku průměrně silného vína, tak po zhruba hodině budeš mít maximální promile v krvi, cca 0,3. Kdybys v tuto dobu nakojila miminko dejme tomu 100ml mléka, dostane se k němu 0,03 ml alkoholu. To není ani celá kapka. A teď mrkni schválně třeba na ten Stoptussin nebo jiné kapky pro miminka, které obsahují ethanol ;) A to do nich v dobré víře rodiče perou defacto od narození.

Příspěvek upraven 18.11.24 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
18.11.24 09:13

Dvě hodiny. Sklenička u kojení není taková tragedie jako dát si v těhu. V těhu opravdu radši nula nula nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.24 09:46

@unuděná ou tak to je celkem hustý jako takový srovnání.
@Leontodon já v tehu neměla ani kapku a dosud taky ne. Když mám nervy, tak valím cokosku :D sice alergen, ale malej je v klidu. Takže teď ujidam že skříňky každý den :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Asta135
18.11.24 09:53
@unuděná píše: Více

Máte pravdu, omlouvám se za mýlku. Já si svařáky dělala vždy jen doma a redukovala jsem dlouho. Stánkové svařáky jsou opravdu jen zahřívané a tedy alkoholické. Ale i tak bych si klidně malý svařák dala.

• Citovat
  • Upravit
148479
18.11.24 10:27
@JancaS84 píše: Více

Vím že budu za prudu a otravu, ale fakt to bez toho nejde vydržet? Tyhle otázky na alkohol jsem nikdy nepochopila. Těch pár let si nedat víno, to je toho. Dá se bez toho žít úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová