Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem si občas dala dvojku vína a všechny tři děti to přežili.
Prosímtě nešil. V mléku je přibližně tolik alkoholu, jako v krvi. Kdysi jsme na škole s holkama počítaly, že i kdyby sis dala lahev vína, k dítěti se při kojení cca 150ml dostane méně alkoholu, než když mu dáš na noc Stoptussin kapky na kašel
Takže jedna sklenička rozhodně nevadí. Při kojení se nedoporučuje pít hlavně proto, abys třeba dítě v noci nezalehla nebo nebyla neschopná se o něj postarat ![]()
Já už fnukam teď, když vidím ty svaraky, že druhá sezóna, co si nedám
![]()
Ale na tu oslavu bych si dala ráda něco, taťka má 60,já budu mít 30,mamin mamzel 70. Máme kulatinky noooo… ![]()
Jeee tak to jsem ráda, já už čekala hejty proto jsem to dala i jako anonym radši..
Nakojila bych, pak si dala vínko a čas nijak neřešila. Až bude chtít nakojit, dala bych. Ono v těch 7m už to kojení taky tak četné nebude si myslím, už to budete moci proložit i přikrmem, ovocem, zeleninkou.
A svařák si klidně dej, ze svařáku je alkohol odpařený ![]()
@Asta135 to jsem si taky říkala, že už bude snad umět prijimat prikrmy a případně prodloužim čas jídla-kojeni. Tak super.
@Asta135 píše: Více
No tak to bych zase úplně netvrdila, mě stačí dva na vánočních trzích a mám jí jak z praku
Ale taky bych si klidně dala, kdybych měla chuť, aspoň půl kelímku s manželem napůl ![]()
@Anonymní píše: Více
Uvidíš jaký bude jedlík. Mě děti v tomto věku už jedly krásně, kojila jsem ráno, dvakrát večer a jednou v noci, zbytek měly příkrmy
A hlavně třeba dcera úplně v pohodě usnula ve 20 a na první kojení se vzbudila kolem 4-5. hodiny ranní, takže kdybych chtěla, mám tam minimálně 8 hodin prodlevu. Uvidíš, jak se to vyvine ![]()
@Asta135 píše: Více
Není odpařený ani zdaleka. Čas je potřeba trochu sledovat, a kojit může v sedmi měsících klidně po hodině
. Rozumný odstup je na místě, místo dvou deci bych si radši dala jednu deci třeba dvakrát, na nějaký pořádný základ, ne na lačno.
Jenom pro zajímavost: když vypiješ sklenku průměrně silného vína, tak po zhruba hodině budeš mít maximální promile v krvi, cca 0,3. Kdybys v tuto dobu nakojila miminko dejme tomu 100ml mléka, dostane se k němu 0,03 ml alkoholu. To není ani celá kapka. A teď mrkni schválně třeba na ten Stoptussin nebo jiné kapky pro miminka, které obsahují ethanol
A to do nich v dobré víře rodiče perou defacto od narození.
Příspěvek upraven 18.11.24 v 09:13
Dvě hodiny. Sklenička u kojení není taková tragedie jako dát si v těhu. V těhu opravdu radši nula nula nic.
@unuděná ou tak to je celkem hustý jako takový srovnání.
@Leontodon já v tehu neměla ani kapku a dosud taky ne. Když mám nervy, tak valím cokosku
sice alergen, ale malej je v klidu. Takže teď ujidam že skříňky každý den
![]()
@unuděná píše: Více
Máte pravdu, omlouvám se za mýlku. Já si svařáky dělala vždy jen doma a redukovala jsem dlouho. Stánkové svařáky jsou opravdu jen zahřívané a tedy alkoholické. Ale i tak bych si klidně malý svařák dala.
@JancaS84 píše: Více
Vím že budu za prudu a otravu, ale fakt to bez toho nejde vydržet? Tyhle otázky na alkohol jsem nikdy nepochopila. Těch pár let si nedat víno, to je toho. Dá se bez toho žít úplně normálně.
Ahoj prosím teď mě neukamenujte, ale chci se zeptat, může se při kojení trochu alkoholu?
Nebojte, vydržím i bez toho, ale příští rok máme v rodině hodně oslav a říkám si, zebych si tak, ráda přítukla něčím.
Jinak malej v ru dobu bude mít téměř 7.mesicu, mléko neodstrikavam, kojím z prsa.
Kdybych si dala třeba dvojku vína, jak dlouho pak nemůžu kojit?