Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pikola píše:
Jak nacpeš skoro dvouletý do vajíčka aby jsi ho uspala?
Oni se narodili malý takže nemají velikou váhu logický
Ano, hysteráky jsou v tomhle věku normální. Jinak tedy uspávání ve vajíčku v tomhle věku je úlet
, to bys měla odbourat. Usínání v kočárku v tomhle věku je pro nás taky sci-fi, dcera v kočárku nebyla od 16 měsíců. Pokud nechodíte venku pěšky a děti v poledne spí, nejspíš je večer uspáváš brzo, prostě nejsou unavení. Dcera spí taky cca od 12 do 14 hod, ale dopoledne i odpoledne má 1,5-2 km procházku pěšky a to pak spí jedna radost. Když výjimečně nejdeme ven a není unavená, tak ji dávám spát později.
Jo zkusím dlouhý procházky a nebo ten spánek posunout akorát nevím jak to zvládnu s 2 ty procházky ![]()
Ve 21 měsících jsem mela deti už ve velký posteli. Proste strčit do postýlky, a napominat pokud lezou ven. Takhle velké dite to pochopí brzo, jen to chce vydržet. A hlavně davat spat když jsou unavené.
Nějak se v tom motas. Hysteraky jsou v tom věku normální, to neřeš, nech ji, ať si řve. Důležitý je, aby si tím revem nikdy nezískala to, co chce. A večerní usínání posun na později. Já jsem se takhle trápila s dcerou, nejmladší. Chtěla jsem, aby usinala v 8 s klukama, ale on alroate v tu dobu ještě nebyla unavená. Hodinu probíhala po pokoji, rvala, protestovala… No kdyby mi to docvaklo dřív, mohla jsem si ušetřit spoustu nervů.. v 8 jsem dala spal kluky a holku až v 9. Ani tak neusnu úplně hned a v klidu, ale už to nebylo hodinový hystetricky divadlo. Nicmene doteď ona usíná nejpozději a nejdyl a nejvíc u toho vyvádí, to je asi povaha.
Posun ten čas na všem. V 18 se začít chystat je strašně brzy
ještě nebudou unavení
u nás se cca půl 8 koupe, pak večeře, pak klidový režim s tátou a cca 21 do pelechu
mmchdm mám extra malého dvouletaka, ale neumím si představit ho nacpat do vajíčka
chtěl vyzkoušet, když jsme koupili pro mimino s tedy bez šance
jak to děláš ![]()
@martina.se píše:
Posun ten čas na všem. V 18 se začít chystat je strašně brzyještě nebudou unavení
u nás se cca půl 8 koupe, pak večeře, pak klidový režim s tátou a cca 21 do pelechu
mmchdm mám extra malého dvouletaka, ale neumím si představit ho nacpat do vajíčka
![]()
chtěl vyzkoušet, když jsme koupili pro mimino s tedy bez šance
![]()
jak to děláš
Tak jedno vajíčko je větší a v pohodě se vyda q holčička je drobná ale jsou tam max hoďku tam i sedí pres den ve vejcu a to mají i křesílka
a stejně sedí ve vejcu ![]()
To je to strašlivé období, kdy má člověk v osm ráno uvařený i oběd. Drž se! Mně pomohlo chodit po snídani na hřiště - tam se děti unaví a nemusíš je moc hlídat, nebo aspoň za nimi běhat. Potom v jedenáct jít na oběd. Dcera ho nejedla pokud dostala po snídani cokoli k jídlu. Dát spát a usnout taky. Potom odpoledne zase někam ven nebo do herny a dát pozor, aby neusnula - hlavně v autě, protože jak usnula, šlo se spát až v deset. V sedm vykoupat a v osm do postele - dřív to nemělo absolutně smysl. Nevím, proč se děti rodí s tak omezenou potřebou spánku.
Jak píšou holky posunout čas. V šest býváme v tomto období ještě venku. Mám skoro dvouletka,, třetí dítě. Vztekani to teď bude, malý se valí kde může, domu chodíme jen s řevem. 🙂 Nevsimat si. Chodila bych s nima někam, kde je bezpečno a můžou se vyběhat. Pak domu na oběd a třeba ve 12 dát spát. Pokud nestíháš, tak i tak zkusit dát spát dřív. Vařím si dopředu na dva dny a rychlá jídla ať můžeme i dopo ven. Až se vyspí, tak svačinka, trochu poklidit a chodíme ven, když začíná být hezky, jsme venku i do sedmi půl osmé. Večeře, sprcha a do devíti v posteli. To usíná za chvilku. Ležíme spolu v posteli a říkám pohádky nebo zpívám. Drž se, dva takový ďáblíci..
![]()
V kolik máte polední spánek? Jeho načasování má taky svou roli, neměl by být dříve než ve 12:30 a v jejich věku i v 1 klidně
Ahojky mám 21mesicni dvojčata nikdy nebyli spači a nikdy neprospali celou noc ještě před cca 3mesici sem musela holku každou hodinu uspávat a houpat ve vajíčku. Pak se to trochu zlepšilo a vstávám tak 2×3× za noc jen například podam dudlík k ránu mlíčko. A pak už od 5 chodím a kolem půl 6 až 6 vstávají dřív vstávali v půl 7
Co se ale zhoršilo úplně je večerní uspávání, koupu po 18hodine každýho pak sedí u tv a koukají na Večerníček a čistí si zuby po mliku večerním pak zhasni tv a pustím bílý šum a trochu je pohupuji, vždy je stačilo uhoupat trošku ve vajíčku zároveň a pak odnést do postýlky (v postýlce se mi nikdy nepovedlo je uspat oba vstávají lezou prelizaji od malička tam nechtěli bývat, teď prostě holka je strašně hysterická u usínání poslední dny a k tomu není den kdyby nebyl pořádný řev
stačí ji sundat bundu a začne řvát hystericky vcera při usínání chytla afektivní záchvat. Usínají okolo 19 spis 20hodiny vcera az v 21 hodin a z toho hodinu řvala. V postýlce byla a lezla hned a rev později, takže zpět uspat do vajíčka vždy tam usla a teď prostě usínat nechce nikde a hned hysteraky. Ještě do toho kluka musím uspávat ten je klidný povahy. Říkám si že odpolední spánek který trvá cca 60 až 90minut v kočárku do skoro 14hodiny posunu na dřív asi
že pak má problém usnout večer a vymýšlí. Přemýšlím že koupím pediakid nebo něco na usínáni osvědčilo se něco? Já toho měla mraky už
jsem sama na ně takže sem totálně vyčerpána jenom. Celý dny se nezastaví že by si hráli sami honí se rvou se a nejhorší je že holka jak není po jejím tak hned začne řvát až z toho chytá úplný hysteraky. Nedá se sni chodít jezdit autem nic, Když chvíli chodí venku a má jít domu tak chytne takový řev, že kolikrát říkám že ven se bude chodit pouze do kočáru spát
Děkuji jak by se zlepšilo usínání? Vysadit spánek? posunout ho třeba na 11hodinu venku v kočárku? Jsou ty hysteraky normální už, Vyrvat ju nikdy nenechám ona když chytne hysterak tak zklidnit nejde několik minut stejně takže sem už bezradná špatná matka