Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj! ![]()
Přejdu hned k věci. Má 16cti letá sestřednice má na rokou pár bílých,,teček".
Bojí se, aby neměla rakovinu kůže nebo tak. Já jsem se tím vůbec nesetkala, proto nevím, co to je. Nevíte náhdou někdo, co to může být?
Děkuju moc za reakce.
@Ann.Tamča píše:
Ahoj!
Přejdu hned k věci. Má 16cti letá sestřednice má na rokou pár bílých,,teček".
Bojí se, aby neměla rakovinu kůže nebo tak. Já jsem se tím vůbec nesetkala, proto nevím, co to je. Nevíte náhdou někdo, co to může být?Děkuju moc za reakce.
Zubni pasta?
Ne promin, ale jako fakt nevim.
Bílá rakovina neexistuje…Spíš bych řekla, že je to něco jako vitiligo, více jí řekne dermatolog nebo kožař..
Ztráta kožního pigmentu?
Ale kdyby náhodou chtěla vědět, jestli opravdu nemá problém, tak jediný, kdo jí zodpovědně může poradit, tak kožař… ![]()
@pannda píše:
Bílá rakovina neexistuje…Spíš bych řekla, že je to něco jako vitiligo, více jí řekne dermatolog nebo kožař..http://www.lokmantaha.com/default.asp?…
Také si myslím
I když to se takhle fakt poznat nedá.
@marra2 píše:
Zubni pasta?Ne promin, ale jako fakt nevim.
Napadlo mě úúúplně to samý
![]()
@maminka159 píše:
Jak píše @pannda, vitiligo. Nemusí ale může to být projev špatné funkce štítné žlázy. Doporučuju vyžádat krevní testy na štítku.Příspěvek upraven 08.03.14 v 09:40
No je pravda, že má zvětšenou štítnou žlázu. Chodí na pravidelné kontroly a teď už bere na štítnou žlázu i léky.
Krevní testy neodhalí vše, najdi někoho, kdo má oberon, jde o velmi přesný diagnostický přístroj, který už i lékaři začly používat.
@pannda píše:
Bílá rakovina neexistuje…Spíš bych řekla, že je to něco jako vitiligo, více jí řekne dermatolog nebo kožař..http://www.lokmantaha.com/default.asp?…
Syn to má pravděpodobně taky. Zatím 2 velké bílé fleky na břiše. Lékařka na ambulanci pro rizikové novorozence nám doporučila jít i na genetiku kromě návštěvy kožního.
Mám vitiligo od svých 3 let. Fleky na kolenou, holeních, oba kotníky a podbřišek. Jde o ztrátu pigmentu. Mám tři děti. Prostřední Kačenka(5 let) má od 2let tlek na pravé straně - podbřišek.