Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nj je to tu milionkrat zminovane tema, ale i ja ho zalozim. Ted sem v 7tt a od konce 5tt trpim nevolnodti a posledni 4 dny rano a vecer zvracim. Sla sem kdoktorovi, a ten se na me dival stylem, co tu jako chci ze je toted normalni. I tak mi napsal TORECAN s tim, ze pokud to neni nutny at ho neberu a ze mi zatim neschopenku napsat nemuze protoze zvracim tak jak je to normalni a neubrala sem rapidne na vaze. To ted zas tak netesim. Zatim se mi podarilo zaludek uklidnit vzdy jen odpoledne a kdyz me netrapi nuceni k zvraceni holi me silene hlava. Zacinamz toho nyt zoufala. S tech bolesti hlavy se mi pak zas dela zle. Nejake rady?
@KarlaNim píše:
Nj je to tu milionkrat zminovane tema, ale i ja ho zalozim. Ted sem v 7tt a od konce 5tt trpim nevolnodti a posledni 4 dny rano a vecer zvracim. Sla sem kdoktorovi, a ten se na me dival stylem, co tu jako chci ze je toted normalni. I tak mi napsal TORECAN s tim, ze pokud to neni nutny at ho neberu a ze mi zatim neschopenku napsat nemuze protoze zvracim tak jak je to normalni a neubrala sem rapidne na vaze. To ted zas tak netesim. Zatim se mi podarilo zaludek uklidnit vzdy jen odpoledne a kdyz me netrapi nuceni k zvraceni holi me silene hlava. Zacinamz toho nyt zoufala. S tech bolesti hlavy se mi pak zas dela zle. Nejake rady?
No těhotenské nevolnosti jsou hnus, ale nevypadá tohle spíš na migrénu? U mě to přesně sedí - nevolnost z bolení hlavy a obráceně. Na tohle bych doporučila opravdu co nejvíce pít. Já jsem do sebe i přes těhotenské nevolnosti (zvracení v průběhu celého dne) dokázala dostat jen jemně perlivou chlazenou vodu. A nic jinýho do teď nepiju (15 tt) pořád jen vodu…
No asi to budes muset nejak prezit
jedine zkusit ty zazvorovy lizatka, nebo colu..Hlavne jist pravidelne po mensich davkach, treba po dvou hodinach neco pojist i kdyz nemas hlad, nejhorsi je prazdnej zaludek..Me taky bejva spatne, al nezvracim
sem 8+0tt a lepsi se to
kolikrat se najim i v noci a rano uz mi spatne nebyva ![]()
To je mozny, piju hodne malo. Vody mi nesedi, caje mi nesedi. Piju po douskach a nejcadteji si udelam bananovy koktejl.
Přežít to, nedá se dělat nic. Spatně mi bylo do konce 7 měsíce
a celý dny ![]()
Přesně, chce to jíst hodně postupně. Já jsem měla fakt nevolnosti celý den od 7tt do 14tt, teď už se mi snížily jen na večerní. Např. jsem jedla suché věci - brambor a apod., co mi prostě více neublížilo a zároveň zasytilo. Po lízátku mi bylo snad ještě hůře, protože teď nesnáším sladké, ale hodně si chválí Emesin, tedy též se nesmí brát každý den, ale občas to prý uleví. U mě nefungovalo
.
Tak ať je ti brzy lépe ![]()
@KarlaNim banánový koktejl je určitě fajn. Dostaneš do sebe tekutiny a zároveň tě i naplní. Tak zkus nějakou jemně perlivou vodu. Ono jak nepiješ, je to ještě horší. Ale chápu, že je to těžký. Bohužel, musí se to jedině vydržet ![]()
Jeste sem cetla ze na bolesti hlavy v tehu muze zabirat paralen. Ze je v tehu neskodny. Tak sem to zkusila a ten mi spis vic rozdrazdil zaludek. To je zamotany kruh proste
sem zvedava jak to zvladnu v praci.
Paralen bych do sebe nervala, to už by mi muselo být hodně zle. Emesin jsem také zkoušela - nezabral, zázvorová lízátka také nic. Opravdu jen chlazená voda, piškoty a mrkev. Syrová mrkev byla moje závislost ![]()
Ja taky musela presedlat na jemne perlivou studenou vodu. Obcas colu, Birrel, k jidlu par tydnu jen suchy rohliky a brambory (s Gervaisem)…
A cokoli zazvorove (lizatka, caje)
Vydrz! Teoreticky by to melo po 12. tydnu lepsi…
Drzim palce!
Já zvracela i 10× za den až do 14tt
hodně mi pomáhaly zázvorový lízátka, někdy ani ty ne..jinak asi doporučení vydržet, bude líp ![]()
Bohužel asi jediná „zaručená“ rada je vydržet. Jinak klasika, sníst něco než vstaneš, cola po lžičkách..Já jsem si začátky taky užila, stejně jako většina z nás a naučila jsem se do sebe nacpat rohlík, zapít vodou a už jsem běžela
. Ale obrátilo mi to žaludek tak, že jsem byla schopná dojít do práce a chvíli i fungovat.
Na bolesti hlavy je nejlepší klid, mokrý hadr na hlavu a přes oči, najít polohu ve které to bolí nejméně a vydržet..Začátky jsou hrozné, ale bude líp, neboj. ![]()