Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pokud ti je nevrací v určenou dobu na kterou přistoupil tak bych mu je teď už prostě nedala.
Pokud to není možné, tak si ponechej zprávy jako důkazy které pak přiložíš u soudu aby viděli že s ním domluva není.
Asi je to moc radikální ale v tvé situaci bych byla neskutečně naštvaná takže bych byla schopná snad zvolat i policajty.
Žádná domluva očividně mezi vámi nefunguje. Znovu k soudu, a jasně stanovit kdy, do kdy, a kdo bude mít děti. Ne že máte střídavou jednou za 14 dní, a on si je vezme ve tvým čase a nevrátí. ![]()
@Banane18 píše:
Pokud ti je nevrací v určenou dobu na kterou přistoupil tak bych mu je teď už prostě nedala.
Pokud to není možné, tak si ponechej zprávy jako důkazy které pak přiložíš u soudu aby viděli že s ním domluva není.
Asi je to moc radikální ale v tvé situaci bych byla neskutečně naštvaná takže bych byla schopná snad zvolat i policajty.
To, že ty bys mu děti nedala, je sice super, ale v tomhle případě naprosto mimo. Pokud to zakladatelka udělá, tak se to otočí proti ní. A ex bude mít trumfy v ruce.
Je potřeba znovu řešit soud a nechat si soudně stanovit dobu, kdy budou mít děti. Protože dohoda očividně nefunguje. Pak už teoreticky může volat PČR. Ale reálně spíš zase bude schovávat sms a maily atd., pokud to nebude dodržovat.
Musíš trvat na rozsudku, kde budou jasně stanovené přesné časy v rámci střídavé péče. Jiná cesta není.
Rozsudek je neplatný, protože jsem se odvolala, čeká nás odvolací soud, který proběhne nevím kdy. Takže ani nemůžu volat PČR. Chtěla bych jenom najít způsob, jak s tímhle člověkem komunikovat. Najít způsob jak ho přimět dodržovat dohody a nedělat kraviny…
A nechci děti používat jako zbraň a mstít se..to ne.
@Anonymní píše:
Rozsudek je neplatný, protože jsem se odvolala, čeká nás odvolací soud, který proběhne nevím kdy. Takže ani nemůžu volat PČR. Chtěla bych jenom najít způsob, jak s tímhle člověkem komunikovat. Najít způsob jak ho přimět dodržovat dohody a nedělat kraviny…
No, to je oříšek i pro zkušeného mediátora, jakéhokoliv poradce, psychoterapeuta. Je to složité i pro terapeuta, mediátora, který by s ním mluvil tváří v tvář..
Co si myslíš, že poradí emimino na dálku?
Zkus zavolat na OSPOD, někdy se sociální pracovnice snaží vyřešit svár mezi rodiči, mohli by mu zavolat.
@Pears206 Co si myslíš, že poradí emimino na dálku?
Spíš tu hledám někoho, kdo si tím prošel a našel způsob, jak s tímhle člověkem komunikovat, jak na něj…
Vzhledem k tomu, že odvolací soud proběhne asi někdy září-říjen, tak potřebuju s ním do té doby nějak komunikovat. Jenom nevim jak, když si vše děla po svém ![]()
Jinak s OSPODem jsem samozřejmě v kontaktu. Dnes tam jdu.
@Anonymní píše:
Spíš tu hledám někoho, kdo si tím prošel a našel způsob, jak s tímhle člověkem komunikovat, jak na něj…Vzhledem k tomu, že odvolací soud proběhne asi někdy září-říjen, tak potřebuju s ním do té doby nějak komunikovat. Jenom nevim jak, když si vše děla po svém
@canaglia, nevím, jestli se mi ho podaří zmínit, je mediátor a orientuje se na tyto spory. Napiš mu.
Komunikovat s takovým člověkem, který dělá evidentně naschvály, je dost těžké.
@Anonymní píše:často jsou rozsudky v opratrovnickém soudu předběžně vykonavatelné…
@Anonymní píše:
Spíš tu hledám někoho, kdo si tím prošel a našel způsob, jak s tímhle člověkem komunikovat, jak na něj…Vzhledem k tomu, že odvolací soud proběhne asi někdy září-říjen, tak potřebuju s ním do té doby nějak komunikovat. Jenom nevim jak, když si vše děla po svém
No tak jet podle stávajícího rozsudku?
Taky si myslím, že pokud nebylo vydáno předběžné opatření, platí stávající rozsudek až do doby, než bude vydán nový ![]()
Rozsudek je neplatný, protože jsem se proti němu odvolala a nenabyl právní moci… Takže teď to musí fungovat,,nějak´´ nemůžou se v tom děti přeci plácat a nevědět jak to bude a nebude. Nejdřív si je nebere vůbec, když měl volno a před dětma řekl, že se mu to nevyplatí, aby si pro ně jezdil a to je mohl mít celý den. Pak to zkouší, jak je chce do péče…
Obávám se, že s takovým člověkem se normálně vyjít nedá a žádná rada jak s nim komunikovat platit nebude, jednoduše doufat, že soud a platný rozsudek bude co nejdřív a pak při jakymkoliv nedodržení podmínek volat policii a doufat, že ho to donutí dodržovat alespoň to. Ale na zázrak, že začne brát ohled na dohodu jen mezi váma bych moc nespolěhala, maximálně časem, až si najde přítelkyni a děti mu začnou překážet v plánech s ní ![]()
@Anonymní píše:
Rozsudek je neplatný, protože jsem se proti němu odvolala a nenabyl právní moci… Takže teď to musí fungovat,,nějak´´ nemůžou se v tom děti přeci plácat a nevědět jak to bude a nebude. Nejdřív si je nebere vůbec, když měl volno a před dětma řekl, že se mu to nevyplatí, aby si pro ně jezdil a to je mohl mít celý den. Pak to zkouší, jak je chce do péče…
jsi si jistá, že tam není předběžná vykonavatelnost?
Ahoj všem,
potřebuju poradit… je to 3/4 roku, co jsem doslova s dětmi utekla od manžela. Bylo to s ním fakt psycho - teror, manipulace. Holky má 1× za 14 dní a když chce, tak si je občas vezme i v týdnu, to je ale vrátí v čase jak on sám uzná, nikdy domluvený čas nedodrží. Dětem dělá samé schválnosti. Už sem to sem i možná někde psala, jak jim vyhrožuje, že když budou bydlet se mnou, že to nezvládneme, že zemřou.. a tak.. Soud proběhl, bez nějakých důkazů a na druhé stání v mé nepřítomnosti se vydal rozsudek na střídavou péči. Odvolala jsem se. Ve styku s dětmi mu nebráním.
Teď k věci. Včera šly holky k němu po škole. PO dohodě je měl přivézt na 19hod. Večer mi napsal, že je nepřiveze. Já vím, rozsudek je neplatný a tak… Ale byla tu vzájemná dohoda, kterou on nedodržel. Co mám teď dělat a nechci, aby se to opakovalo. Máte s tím někdo zkušenost? Jak na takového člověka funguje nějaká domluva, dohoda nebo tak? POtřebuju poradit jak s ním komunikovat…
Děkuju…