Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem,
potřebovala bych radu. Malé bude zítra rok, vajíčko už je malé a tak bych jí už chtěla dát do větší autosedačky. Mám 4 a půl let staré neteře dvojčata, po kterých jsme zdědili autosedačku Nania, podobná jak je na obrázku, moc v ní ani nejezdili a je jak nová. Problém ovšem je, že když do ní posadím malou a nastavím opěrku jak nejníže to jde, vrchol hlavy má zhruba tam jak jsem naznačila bílou čárkou na obrázku. Když usne tak hlavou sjede prakticky úplně pod tu opěrku a visí jak opilec na stranu, chudákovi musí hrozně bolet za krkem..
Na boku sedačky je obrázek kde je napsáno 9-18 kg s vnitřním popruhem a pak lomítko 15-36kg s pásy, myslím si tedy, že je to kategorie 9-36kg. Jak je tedy možné, že je čtyřletým dětem malá? A jezdili byste s takovou sedačkou, nebo raději koupili novou? Myslím hlavně kvůli pohodlí dítěte. Přijde mi, že je to sedačka totálně na nic, která se hodí tak maximálně pro 2 až 3 leté děti, tedy jen na jeden rok? vůbec to nechápu, máte jí někdo také??
Obrázek nevidím, ale pokud jí to nesedí tak bych koupila novou, ne kvůli pohodlí ale hlavně kvůli bezpečnosti ![]()
pozdě ![]()
Nebo ještě mě napadlo takový ten cestovní polštářek za hlavu by nepomohl?
![]()
Zkusila bych stáhnout návod a pročíst si, třeba to jde ještě někde nějak posunout, aby líp pasovala. Kdyby ne, tak bych koupila novou. Náhoda je blbec, takže chci, aby sedačka byla fakt bezpečná - a zároveň pohodlná
Ne, nejezdila bych s ní. Nejbezpečnější je jít postupně 0-13, 9-18 atd. Takže bych koupila 9-18 ![]()
@Verunecka289 píše:
Nebo ještě mě napadlo takový ten cestovní polštářek za hlavu by nepomohl?![]()
zkoušela jsem, ale ta sedačka se nedá polohovat, takže byla ohnutá jakoby dopředu tím jak tam byl ten polštářek a stejně ho za chvíli dala pryč…
@Etcetera78 píše:
Zkusila bych stáhnout návod a pročíst si, třeba to jde ještě někde nějak posunout, aby líp pasovala. Kdyby ne, tak bych koupila novou. Náhoda je blbec, takže chci, aby sedačka byla fakt bezpečná - a zároveň pohodlná
Bohužel to níž opravdu nejde…
Zkoumali jsme to dlouho.
Myslím, že sama vidíš, že sedačka vhodná není pásy mají začínat zhruba v úrovni ramen, nesmí být ani pod ani výrazně nad, jinak by se z nich dítě mohlo snadno vyvléknout a neplnily by tu zádržnou funkci v případě nárazu. Koupila bych pohodlnou sedačku, ideálně aby šla aspoň trochu napolohovat, aby dítě nesjíždělo dolů ![]()
@Gladys
pásy jsou v pohodě, ty u ramen začínají, jde jen o to že nedosáhne hlavou…
Tahle sedačka je určo bezepčná, ale hlavně je určená pro větší děti, typla bych tak cca od 3 do 6 let podle váhy dítěte. Pro tvojí roční holčičku je lepší opravdu spíš autosedačka do 18 kg. Zkus se podívat na jiné typy Nania někdy bývá něco podobného v Tescu v akci, tak bys ji mohla s malou vyzkoušet ![]()
Nedala bych. koupila bych 9-18, ta je ještě vlastně jako větší posazenější vajíčko, do takové, co je na obrázku, bych dala až dítko dejme tomu tříleté. Jinak pokud vim, tak v této sedačce se dá jezdit až asi do šesti nebo kolika let (záleží na váze a výšce), někdo sice dá už čtyřleťákovi jen podsedák, ale podle mě je to blbost.
Kamarádka si pro roční dvojčata taky pořídila takovou podobnou Nanii, že jim jako dlouho vydrží, a pak ji vyměnila, právě se jí v tom taky děti hroutily.
Ono v teto kategorii se uz dite tolik pohodlne neprospi, ale urcite bych poridila novou sedacku - pasy musi sedet perfektne, musi dite chranit pri narazu. Nevim co je ta autosedacka zac, ale jukni na ADAC testy, navic 4,5 roku - autosedacky se maji po 5 letech cca vymenit - plasty starnou a snizuje se bezpecnost.
Nesetrila bych a vybrala bych novou sedacku, nejlepe v kategorii 9-18, ozkousela ji na prodejne. Nektere se daji lehounce polohovat. Treba römer king plus
Majda bude mít pět let, měří asi 105cm, máme 15-36 sedačku Cybex a určitě jí malá není, pokud tahle malá je, tak je prostě blbá.
Pro čtyřleté i pro roční…
Koupila bych 9-18.
A nějakou značku, co byla v testech… ![]()
Já mám maxi cosi priori XP, je kvalitní, přitom není tak drahá, jako některé jiné v této kategorii.
Navíc jí mám po kamarádce (takže ověřený zdroj) a mám ji tak za polovic.
Polohovat jde krásně.