Nevyplacena dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
3.1.23 14:16

Nevyplacena dovolená

Dobrý den,

Ráda bych se zeptala jestli někdo nemá zkušenost nebo radu kam se obrátit.

Jsem aktuálně na rodičovské, jsem zaměstnaná na hpp se smlouvu na neurčito. V říjnu jsem si vybírala řádnou dovolenou. Peníze mi ale do teď nebyly vyplaceny.

Nemám to raději někam ohlásit, abych neměla problémy ohledně daní? Někde v systému určitě bude viset, že mi mělo přijít xy tisíc, ale nic jsem neobdržela. A případně kam? Úřad práce? Sociálka?

Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
3.1.23 14:18
@Lucie04 píše:
Dobrý den,

Ráda bych se zeptala jestli někdo nemá zkušenost nebo radu kam se obrátit.

Jsem aktuálně na rodičovské, jsem zaměstnaná na hpp se smlouvu na neurčito. V říjnu jsem si vybírala řádnou dovolenou. Peníze mi ale do teď nebyly vyplaceny.

Nemám to raději někam ohlásit, abych neměla problémy ohledně daní? Někde v systému určitě bude viset, že mi mělo přijít xy tisíc, ale nic jsem neobdržela. A případně kam? Úřad práce? Sociálka?

Předem moc děkuji.

A zaměstnavatel ti na to řekl co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
3.1.23 14:20

@Lucie04 A v jakem systému by to melo viset? Co mas uvedeno na vyplatni pasce za rijem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.1.23 14:44

@JancaS84 nic. Jediný kdo jakž takž komunikuje ne kolegyně z účetního, která akorát ví, že nejsou peníze a jedná se. Ale víc informací také nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.1.23 14:45

@j.a.n.i1 výplatní pásku jsem nedostala. Od té doby co jsem odešla na mateřskou se mnou zaměstnavatel přestal komunikovat.

V jakém systému nevím, jen chci předejít tomu že mi přijde nějaká obsílka z financaku nebo tak a budu muset řešit nějaké nepříjemnosti kvůli tomu, že zaměstnavatel krachuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
3.1.23 14:50
@Lucie04 píše:
@JancaS84 nic. Jediný kdo jakž takž komunikuje ne kolegyně z účetního, která akorát ví, že nejsou peníze a jedná se. Ale víc informací také nemá.

Aha. Ohledně daní a odvodu nebudeš mít problém ty ale případně zaměstnavatel, dluží on. Ale je dost možný že tohle zaplatil a dluží jen tobě náhradu mzdy. Takže ty buď můžeš čekat jestli uhradí dluh, nebo to po něm začít vymáhat. Na úřadu práce bývá bezplatná poradna pro tyto případy.

Příspěvek upraven 03.01.23 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.1.23 14:51

@JancaS84 díky za tip na poradnu, zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
3.1.23 16:33
@Lucie04 píše:
@j.a.n.i1 výplatní pásku jsem nedostala. Od té doby co jsem odešla na mateřskou se mnou zaměstnavatel přestal komunikovat.V jakém systému nevím, jen chci předejít tomu že mi přijde nějaká obsílka z financaku nebo tak a budu muset řešit nějaké nepříjemnosti kvůli tomu, že zaměstnavatel krachuje.

No a máš nějaký doklad, že o čerpání dovolené žádala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
3.1.23 16:35
@JancaS84 píše:
Aha. Ohledně daní a odvodu nebudeš mít problém ty ale případně zaměstnavatel, dluží on. Ale je dost možný že tohle zaplatil a dluží jen tobě náhradu mzdy. Takže ty buď můžeš čekat jestli uhradí dluh, nebo to po něm začít vymáhat. Na úřadu práce bývá bezplatná poradna pro tyto případy.Příspěvek upraven 03.01.23 v 14:52

Nebo žádnou dovolenou nečerpala, protože se zaměstnavatel snaží ušetřit. Pak by neplatil nic a ani nikde nedlužil. Bez výplatní pásky to nezjistíme, takže @Lucie04 jako první potřebuješ sehnat tu pásku, ať se ví, jaký problém se vlastně řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.1.23 20:23

@j.a.n.i1 posílala jsem žádost o navázání řádné dovolené na mateřskou a následně pak o řidičák. Zároveň řádná dovolená mi trvala na přelomu září a října. Tu část za září jsem dostala vyplacenou, takže to kolegyně z účetního zpracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
3.1.23 20:42

@Lucie04 Tak pak predzalobni vyzvu k vyplaceni dluzne mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 08:56

@j.a.n.i1 prosím tě jak to je s vybranim dovolené před nástupem na mateřskou.
Mám ještě cca 14 dní staré dovolené. Nyní jsem na neschopence od 1.12.
Na mateřskou nastupují 1.2.
Chtěla bych ji vyplatit před nástupem na mateřskou. Ne mezi mateřskou a rodicakem. I když podle nějakých diskuzi tady, vzniká nárok na dovolenou i za mateřskou. Tu bych řešila až před koncem mateřské.

Můj zaměstnavatel co nemusí nezaplatí. Holky z práce ihned říkali ať si o ní řeknu, že dvoum z nich zbylou dovolenou nezaplatil.. Když šli na mateřskou, poté rodicak. Nevím co je na tom pravdy.
Je to soukromník.

Jde mi o to, jestli mužů požádat o vyplacení a on musí. Nebo musí jen mezi mateřskou?

Prosím anonym.

Dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35531
4.1.23 09:19
@Anonymní píše:
Chtěla bych ji vyplatit před nástupem na mateřskou. Ne mezi mateřskou a rodicakem. I když podle nějakých diskuzi tady, vzniká nárok na dovolenou i za mateřskou. Tu bych řešila až před koncem mateřské.

Můj zaměstnavatel co nemusí nezaplatí. Holky z práce ihned říkali ať si o ní řeknu, že dvoum z nich zbylou dovolenou nezaplatil.. Když šli na mateřskou, poté rodicak. Nevím co je na tom pravdy.
Je to soukromník.

Jde mi o to, jestli mužů požádat o vyplacení a on musí. Nebo musí jen mezi mateřskou?

Prosím anonym.

Musis si písemně požádat o dovolenou a on ti ji musí schválit. Když ji schválí tak si musíš nechat ukončit neschopenku.
Dovolená se nevyplácí, ale musíš na ni normálně být.
Pokud někomu čerpání dovolené neumožnil tak tu dovolenou mají u něj na stavu a buď ji vyčerpají až nastoupí zpět a nebo je bude muset proplatit pro skončení pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
4.1.23 11:22
@Anonymní píše:

Je to soukromník.

Prosím anonym.

Jelikož cerpani dovolené urcuje zamestnavatel, tak pochybuju, ze by ti ji schvalil pred materskou, jsi na pn, nic ho nestojis.
A jinak pokud zadali o vyplaveni, tak vyuzil toho, ze zadali blbe, dovolená nejde za trvání pracovního poměru proplatit, musi se cerpat.
Takže pred koncem mateřské písemně pozadej o čerpání dovolené v navaznosti na MD a po skončení dovolené o RD. A hlavně s potvrzenim, zes o to zadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat