Psychický blok - práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.1.23 18:02

Psychický blok - práce

Dobrý den, mám jeden vážný problém. Zhruba před rokem a půl jsem dokončila školu (VOŠ) a od té doby jsem vystřídala několik zaměstnání a od té doby v tom plavu. Jedno z nich jsem tedy ukončila ze zdravotních důvodů, ale jinak se vždy něčeho zaleknu. Zkrátka mám strach ze zaměstnání. Na brigády jsem předtím nikdy nechodila, měla jsem jen přivýdělek z domova. V tom si myslím, že je celý ten problém. Mám pravidelně on-line sezení s psycholožkou a pomáhá to, ale přesto se v zaměstnání cítím nervózně a bojím se nějakého neúspěchu nebo tak. Nastoupila jsem dnes do nové práce a je to tedy asi trošku lepší, ale pořád mám takový sevřený žaludek. Nějak nevím, co s tím. Předem děkuji aspoň za nějaké připomínky a reakce. Hezký den všem. Anonym dávám proto, že se docela stydím a nechci, aby mě někdo poznal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20848
2.1.23 18:12

Naprosto běžný stav snad u každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 18:19
@Cenarius píše:
Naprosto běžný stav snad u každého.

No já nevím. Úplně normální a běžný mi to nepřijde…

• Citovat
  • Upravit
15995
2.1.23 18:32

Nejses otrkana. Nejaka nervozita v nove praci je pomerne bezna, ale samozrejme, zalezi, jake ma kdo sklony k uzkosti. Pokud to pokazde vede k tomu, ze utikas, tak to uplne normalni neni, mas malou psychickou odolnost a potrebujes na tom pracovat. Jestli ses ze zdrhani dostala do fazey ze mas sevreny zaludek, ale drzis se, tak to uz je zlepseni. Co na to rika ta psycholozka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.1.23 18:32
@Anonymní píše:
No já nevím. Úplně normální a běžný mi to nepřijde…

Je bežné, že člověk je nervózní, kdž jde do něčeho nového. Jenže součástí běžného života je tyhle ne zcela komfortní situace překonávat, naučit se žít s tím, že je to v pohodě, normální, jakmile se člověk trochu rozkouká, najede na denní rutinu… Nic, z čeho by se měl člověk hroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
2.1.23 18:35

A ze školy jsi se také hroutila, Asi ne, když máš i VOŠku. Tak to ber, jako když jdeš do nové školy. Ono je to skoro stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 18:38
@beruska9 píše:
Nejses otrkana. Nejaka nervozita v nove praci je pomerne bezna, ale samozrejme, zalezi, jake ma kdo sklony k uzkosti. Pokud to pokazde vede k tomu, ze utikas, tak to uplne normalni neni, mas malou psychickou odolnost a potrebujes na tom pracovat. Jestli ses ze zdrhani dostala do fazey ze mas sevreny zaludek, ale drzis se, tak to uz je zlepseni. Co na to rika ta psycholozka?

Jak posílit prosím psychickou odolnost.

• Citovat
  • Upravit
2.1.23 18:41
@Svistice píše:
Je bežné, že člověk je nervózní, kdž jde do něčeho nového. Jenže součástí běžného života je tyhle ne zcela komfortní situace překonávat, naučit se žít s tím, že je to v pohodě, normální, jakmile se člověk trochu rozkouká, najede na denní rutinu… Nic, z čeho by se měl člověk hroutit.

Přesně, tohle podepisuju. A lepší, když jsi v práci obezřetná a záleží ti na výkonu, než abys to měla všechno na háku. :kytka: To by ti mohlo být i ku prospěchu, jestli máš nějakou práci, co vyžaduje pečlivost. Uvidíš, všechno dobře dopadne.

Na odlehčenou, líbí se mi tvoje formulace „Zkrátka mám strach ze zaměstnání.“ :lol: To použiju na návrat po dovče. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9643
2.1.23 18:55

Já mám taky dneska strach ze zaměnstnání. Akutní, podovolenkový. Ale u nás se tomu vždycky říkalo KOPR :mrgreen:
Ale teď vážně, zkus si vypsat, co ti na které práci vadí, z čeho máš strach… a pak popřemýšlej, jak na tom zapracovat. No a nebo druhá možnost je se dobře vdát a být ženou v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
2.1.23 19:03
@Jahru píše:
Ale u nás se tomu vždycky říkalo KOPR :mrgreen:

Ješiš to znám, ale to je tak starý že už jsem zapomněla co je za zkratkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.1.23 19:15
@Anonymní píše:

Tak castecne urcite tim, ze se tomu, z ceho mas strach, rizene vystavujes. Ale jsou na to i jine metody, je toho dost, ale pokud uz pracujes s nejakou psycholozkou, tak bych se ji nerada michala do zeli, hlavne jako totalni amater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.23 19:17

@Stevia k…vský odpor k práci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9643
2.1.23 19:18
@Stevia píše:
Ješiš to znám, ale to je tak starý že už jsem zapomněla co je za zkratkou :lol:

K***evský Odpor k PRáci :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
2.1.23 19:37

Každej někdy něco pos.ere. Porostě si všechno piš a když si nebudes jistá tak se bez zeptat. Klid. S tím se u nováčků počítá. Pokud nemáš na starosti lidský životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
2.1.23 20:14
@Anonymní píše:

Pouštět si před spaním „Čau lidi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek