Nevyplacená nemocenská - prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevyplacená nemocenská - prosím o radu
Zdravím
Potřebovala bych poradit. Manžel dostal loni v prosinci zápal plic. Od 10.12.2014 byl v pracovní neschopnosti. Prvních zákonem určených dní mu zaměstnavatel normálně zaplatil. Začátkem ledna dostal od lékařky lístek na žádost o nemocenské a ihned ho odevzdal vyplněný zaměstnavateli.24.2.2014 ukončil nemocenskou. Jenomže z OSSZ mu zatím nepřišla ani koruna. Ptal se na to v práci a také po rodině a všichni mu řekli, že peníze za leden měl dostat nejpozději k dvacátému dni tohoto měsíce a dnes je 26. a kde nic tu nic. Jsme z toho už docela nervozní. Můžete mi prosím někdo poradit, kam se obrátit nebo co máme v této situaci dělat?? Moc moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mertas No, chybí mi tu informace o tom, zda dostal a do práce dal lístek na peníze ke konci ledna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostal lístek na začátku ledna od lékařky -žádost o nemocenské a to ihned vyplněné odevzdal - vypisoval tam jméno, odkdy na nemocenské, číslo účtu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mertas No, ale na základě tohoto lístku nedostane vyplacené peníze za leden, to by musel ještě jeden lístek odevzdávat na konci ledna/začátku února.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to vyplatí, ale někdy to trvá i tři měsíce, záleží kdy to podá atd. Manželovi to chodí tak po dvou až třech měsících. Oni mají času dost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mertas píše:
Dostal lístek na začátku ledna od lékařky -žádost o nemocenské a to ihned vyplněné odevzdal - vypisoval tam jméno, odkdy na nemocenské, číslo účtu atd.
takže to podával až v lednu a to by jsi po nich chtěla výkony, opravdu počkej, ono to dojde, ale nebude to hned. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvaG píše:
Podle mě to vyplatí, ale někdy to trvá i tři měsíce, záleží kdy to podá atd. Manželovi to chodí tak po dvou až třech měsících. Oni mají času dost.
To bych netvrdila, v posledních 3 letech se mi nestalo, že by jim to na OSSZ trvalo déle jak 3 týdny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale on jiný lístek nedostal. dostal jen ten začátkem ledna a ten odevzdal. nic jiného mu doktorka nedala a v práci mu též nic o dalším lístku neříkali. já jsem loni byla také na nemocenské necelých osm týdnů a dávala jsem pouze jeden lístek a nemocenskou jsem dostala v pořádku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mertas ten lístek na začátku ledna byl na pokračování nemoci do ledna a sloužil by k proplacení dávek za prosinec asi za toho 31.12.. Další lístek Dr. musí napsat k 31.1. a ten slouží k proplacení ledna a ukončovací neschopenka spláchne ten zbytek, tedy únor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 manžel měl naposledy nemocenskou loni v létě a došlo to až za dva měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
840406040 tam zavolej, řekni problém a manželovo rodné číslo a obi ti řeknou kde je problém. Volám každý měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@mertas No, ale na základě tohoto lístku nedostane vyplacené peníze za leden, to by musel ještě jeden lístek odevzdávat na konci ledna/začátku února.
ano, přesně tak…za měsíc, který má být vyplaceno se vždy chodí na lístek pro peníze…takže za prosince nejlépe 31.12. nebo nějak na začátku ledna, pokud chcete peníze, co nejdřív a za leden si měl dojít taky 31.1. nebo na začátku února…a nejlepší je si to poslat na úřad pak sama protože přes zaměstnavatele to strašně trvá…sama jsem na nemocenské a teď jsem volala na úřad číslo je 840406040, tam ať manžel zavolá a zkontroluje si, zda tam mají lístky na peníze atd. jsou tam moc příjemní a všechno zodpoví…volám tam každý měsíc, abch věděla, že jim to došlo a peníze dojdou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mertas No, tak to je ten důvod proč nic nedostal, na to, aby za leden něco poslali by potřebovali lístek, že neschopenka k 31.1. stále trvá, když nic nedostali, nic nemohli poslat. Ale teď už bych to neřešila, protože oni zaplatí celý leden společně s únorem na základě toho ukončení, ale záleží, zda to účetní na OSSZ poslal hned nebo to bude sušit u sebe a posílat až začátkem března, podle toho přijdou penízky. Co mám zkušenost tak cca 14-3 týdny od toho co to na OSSZ dostanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Listopadová neschopenka mi přišla 3. ledna
takže vydržet - btw to že nedostal lístek na peníze na konci měsíce je divný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit