Nevyplněný příjezdový formulář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15872
20.2.22 16:01
@Anonymní píše:
@Zumpa :lol: Tak mi porad prosím jestli se bojím zbytečně nebo ne, nevím jestli oni poznají přes mobil jak dlouho jsem byla pryč.

Není jednodušší ten formulář vyplnit? Jinak asi tě hledat a pokutovat nebudou, ale to je moje dojmologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.22 16:12

@Zumpa to jo, ale jde spíš o to, že pak bych musela ještě na PCR zbytečně a taky být v izolaci.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
20.2.22 18:14
@Anonymní píše:
Zdravím, stalo se někomu, že po návratu ze zahraničí nevyplnil příjezdový formulář a šla po něm hygiena nebo dostal pokutu?

Jezdíme do Holíče, od nás asi 5km přes hranice. Jezdím tam asi 4× týdně za prarodičema, sms o vyplnění mi došla asi 60×. Vyplňovala jsem ho asi tak 10× ale už na to peču. Mám vyplněnou e-hranici a splňuji podmínky pro výjimku z karantény. Více to neřeším.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
20.2.22 18:16
@Anonymní píše:
Díky moc, nechala jsem se vynervovat těma pokutama co hrozí a že mi budou volat a s tím, že ví kde jsem byla :lol: Další věc je, že jdu zítra do práce a tam se budou asi ptát co karanténa a test :nevim:

Když se jdu projít k řece za sídliště, tak mi přijde “vítejte na Slovensku” dokonce tady máme místa, kde neni český ale jen slovenský signál takže toto neřeším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.22 18:25

@Katrinever ale nejste tam déle než 12 hodin, to mít nemusíte ne? nevolali Vám nikdy z hygieny?

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
20.2.22 18:35
@Anonymní píše:
@Katrinever ale nejste tam déle než 12 hodin, to mít nemusíte ne? nevolali Vám nikdy z hygieny?

Víkendy tam spáváme. Nevolali, to snad ani neni legální ne? Používat k trasování gps polohu od operátora bez souhlasu uživetele. Je to jen notifikační sms. K trasování se používají aplikace k tomu určené, se souhlasem uživatele, třeba eRouška.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.22 19:04

@Katrinever legální to asi nebude, ale už jsem paranoidní z toho všeho.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
20.2.22 19:09
@Anonymní píše:
@Katrinever legální to asi nebude, ale už jsem paranoidní z toho všeho.

Moc to řešíš, ta sms přijde každému kdo má v mobilu SIM kartu, já nemám paušál ani na své jméno ale na firmu. Lidé s kreditem nemaji v ČR registrované simky na jméno vůbec. Nechápu jak by ta kontrola, kdo vyplnil a kdo nevyplnil měla probíhat, jak moc by byla nákladná a za hranou GDPR, jelikož operàtor musí GDPR dodržovat. Vystopovat podle Sim karty tě může maximálně kriminálka nebo soud pokud něco provedeš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.22 19:34

@Katrinever já mám bohužel paušál, ale snad to bude i tak v pohodě, nevím teda když hrozí pokutama a nemají se o co opřít, asi spoléhají na to, že budou lidi posraní (tak jak já).

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
20.2.22 20:17
@Anonymní píše:
@Katrinever já mám bohužel paušál, ale snad to bude i tak v pohodě, nevím teda když hrozí pokutama a nemají se o co opřít, asi spoléhají na to, že budou lidi posraní (tak jak já).

Ano, kontrolovat to můžou ale třeba v případě že jdeš přes terminál na letišti, tam tě bez něj nepustí do čr. Dále třeba pokud bys byla vytrasována jiným člověkem kvůli pozitivnímu covidu, kdyby tě někdo nahlásit jako kontakt kvůli karanténě a mělo by se to odehrávat v zahraničí, tak si jednoduše hygiena najde, jestli jsi vyplnila formulář a pak je ta pokuta. Na základě sim karty v zahraničí tě nikdo zaměřovat nebude, operátoři ministerstvu nepředávají informace o poloze, jen při registraci z roamingové do české sítě mají za povinnost, rozeslat smsku o formuláři. To je vše. Jasně že máš povinnost to vyplnit, stejně jako já. Ale já mám jistotu že po cestě od nás k babičce během 10ti minut cesty nikoho nenakazím ani on mě. Navíc pokud nesplňuješ výjimku z karantény tak bys formulář vyplnit měla tuplem. Takže špatné svědomí určitě měj, ale kvůli informacím o poloze Sim se stresovat nemusíš, kvůli jiným věcem ano.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.22 20:41

@Katrinever díky, tohle jsem přesně myslela a chtěla vědět. Špatné svědomí nemám, protože jsem se testovala v zahraničí a navíc o téhle covid době si myslím své, jen jsem nechtěla platit pokutu.

• Citovat
  • Upravit
8302
20.2.22 20:52
@Zumpa píše:
Zase čecháčci tady trousí svá moudra, přitom ani neví, za jakých podmínek se ten formulář vyplňovat musí. Při návratu z nákupu v Německu fakt ne. Tahle nemoc je fakt krásný důkaz toho, že si říkáme homo sapiens sapiens naprosto zbytečně.

Ty nejsi Čech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+