Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
MAKINO, já si totiž myslím, že se k namáčení a předepírání budeme muset vrátit. Nejlépe totiž praly prášky s fosfáty a jinými agresivními sajrajty. Jenže teď už se zase nepoužívají, v podstatě se s ekologií vracíme ke kvalitě prášků z let osmdesátých. Jéje, co jsem se napředepírala bílých fuseklí, bléé
Poslední dobou jsem se k předepírání taky vrátila.
Rozhodně to není narážka na ekologické chování, taky se snažím prospívat přírodě. Jen nám to holt při praní přidá práci ![]()
Zorko, a jaké jsou ty namáčené ponožky krásně bíle, že jo? Tak do bíla mi je nevypere žádný prášek bez namočení, ani s Vanishem. Zas tak pracné mi hodit ponožky do kyblíku s práškem nepřipadá
a funguje to. A jak se teď lítá venku v sandálech, tak ty ponožky někdy vypadají, že holky ty sandály snad ani nenosí. ![]()
A když namočíš celou várku prádla, tak pračka to pozná a o hodně zkrátí cyklus, mám tu se šestým smylem a ona to fakt pozná.
Obnovuji diskusi. Máme téměř všechny bodíčka špinavé od mrkvičky a dalších příkrmů a nejde to vůbec vyprat. Zkoušela jsem žlučové mýdlo a prádlo vyvyařit, ale marně.
Dále se mi stalo, že jsem vlhkou plínku hodila do koše s prádlem a ona tam za týden začala plesnivět. Taktéž se toho nemůžu ničím zbavit. Poradíte mi prosím jak na to??? Už fakt nevím, co zkusit. Děkuji
Taky mam stejny problem, ale nejvic se skvrnami po ms uz nevim co s tim
Fleky od mrkve…docela mi zabral zelenej profesional od Arielu hned naleju na skvrnu, třeba počkám do druhého dne a ještě přidám k praní…skoro to všechno pustilo.
Taky v Dm drogerii prodávají různé čističe na skvrny. Já mám roll on, značku nevím, ale čistí i starý skvrny a to bez praní.
Nejlepší je sluníčko ![]()
od léta už mám zase na dětském fleky od jídla a se přiznám, že to ani už neřeším
na světlé pomáhá namočit do soli na skrvrny z dm, žlučové mýdlo taky není k zahození, ale musí se dát hned
Ahoj ted jsem bojovala s flekem na klukovo tričku. Kluk mi nedokázal říct co dělali ve školce. Triko jsem vyprala a flek tam byl pořád. Nalila jsem na něj Ariel na skvrny a asi 2 dny leželo triko ve vaně. pak jsem ho normálně znovu vyprala v pračce a červený flek na bílém triku nikde.
Tak já ted vyzkoušela na propisku na teplákách nastříkat lak na vlasy nechlala asi 30min. nastříkala znovu a dala vyprat a zmizela
a to nebyla čárka to bylo počmáraný stehno dokola
dcera si to nějak spletla s papírem jo a ty tepláky měla podruhý na sobě jsem myslela že mě klepne pepka, ale dobře to dopadlo ![]()