Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj,
s vanishem jsem dávno skončila, drahý a nif mof
náhodou jsem pak koupila přípravek ve spray, cena cca 70 Kč . ted si ani za nic nemohu vzpomenout na název a jsem v práci, takže bohužel) a ten byl dobrý, vypral skoro vše
ALE nedávno mi byl doporučeno tekuté žlučové mýdlo z DM. dělá se v takové umělohmotné lahvičce ( na obr. je tam pánská košile) a je už zakončen ježečkem, takže se mýdlo dobře rozetře na textil. stojí cca 40 Kč a je opravdu super. ted si syn pocintal bílé tričko jahodama, potřela jsem, nechala působit a vyprala v ruce a fleky byly pryč ![]()
Irias
zlucove mydlo je super ale jestel epsi je slunicko!!!!
opravdu to zabira
na čerstvé skvrny zabírá Persil a hlavně pověsit na sluníčko.
To je divné, já si zase na Vanish nemůžu absolutně stěžovat, zatím mi vypral všechno. Ale ne ten v prášku, ten haní i kamarádka, já mám tekutý a je supr. Nechám ho na prádlo působit třeba hodku, někdy přes noc, podle zašpinění a pak hodím i s vanishem do pračky. Opravdu se mi osvědčil od prvních příkrmů přes trávu až teď po fixky a vodovky. No a peru v Persilu Gold, což je dle mně opravdu dobrý prášek. Anik
žlučový mýdlo, vydrbnout tím fleky…vydrbla jsem takhle i lepkavou marmeládu z černého rybízu - dočista.
Vanish je k ničemu…ač jsem v něm dlouho prala. Je u něj riziko, že když tam šoupnu něco barevnýho, tak to pustí barvu snáz, než s klasickým práškem.
JInak mě překvapil Persil sensitive gel, vypral kafe z trička (sám od sebe)
NiKi
Taky potvrzuji, že Vanish (zkoušela jsem tekutý, prášek i ten Dual Power) je k ničemu. Fleky přežívají dále.
Zkusím to žlučové mýdlo ![]()
Ahoj, taky jsem zkoušela Vanish na mnoho způsobů a nic.
Teď peru v Euroně a vypere všechno. Na větší skvrny od nich mám sprej na skvrny nebo bělidlo, samotný prášek pere taky dobře. Třeba jahody nejsou problém, Vanish s tím nic neudělal.
Poctivě každý flíček napatlám bu´d tekutým Arielem nebo Neflekem od firmy Madel. Ten je snad ještě lepší. Na bílé ponožky absolutní jednička!
TAkže problémy nemám, flekaté prádlo u nás nevedem! ![]()
Mám Vanish i žlučové mýdlo, něco pustilo, něco ne… ale podle mne je zá:,–(ní jedna věc: čistit to hned, ne po vyprání v pračce. Já jsem dřív vytáhla trika z pračky a když jsem našla nevyprané fleky, tak jsem se je teprve jala likvidovat. Teď to dělám naopak, sice je to víc práce, ale funguje to. ![]()
Tak mně vždycky na všechno zabíral tekutý Vanish ( i na jahody - někdo tu psal, že na jahody nezabírá,ale bílé šaty+rozsedlý tácek jahod + vaniš ´= zase bílé šaty … toť má zkušenost
). Ale teď zkoušíme první příkrmy - ze dvou lžiček je jedna na triku ( sedačce, podlaze…) no a na skleničkovou mrkrv je teda Vanish krátkej
.
Taky hlasuju pro žlučové mýdlo. Ale musí se na flek dát hned, když je čerstvý (ne hned, klidně po pár dnech, ale nesmí se předem vyprat). Takže teď každý flek potřu žlučovým mýdlem, klidně hodím do prádla a vyperu společně s ostatním prádlem v pračce. Funguje takhle, dokonce i na skvrny od mrkvičky ![]()
Děkuji Vám za zajímavé odpovědi. Žlučové mýdlo jsem také zkoušela, ale nepomohlo to. Mám takové to, ve kterém se perou vlňáčky. Tekuté, tmavě hnědé a smrdí. Nebo spíš nevoní. Myslíte tohle mýdlo? Nebo je nějaké jiné? Pravda je ta, že jsou to fleky už několikrát vyprané v pračce. Peru to klidně i 2× týdně, ale výsledek vypadá pořád stejně a ještě nejspíš vypadám jako maminka, která prát nechce nebo tak nějak. A přitom peru často.
Tak vyzkouším věc po věci, kterou jste mi tady doporučily a dám vědět, jak to dopadlo. ![]()
Používám žlučové mýdlo a Prewash od Amway.
Vrátila jsem se ke starému způsobu namáčení prádla, třeba ponožky namáčím před praním všechny a když je něco obzvlášt nevypratelného, jde se máčet taky. Koupila jsem si v drogerii Žabku a zrovna dneska se v ní máčely takové ty bílé podložky do koupelny z Ikea. V létě, kdy se chodí v sandálách, stačí na vlhkou jednou šlápnout a hned je tam otis chodidla. Vyprat to moc nešlo, ale po dnešním máčení jsou jako nové.
A to mi tento způsob připadal při dnešní kvalitě prášku předpotopní…
A sluníčko taky dělá divy na skrvny od džusíků.
Prosím,
Já myslím, že tohle zná snad každá maminka. Mám doma hodně zašpiněných triček většinou politých a nejde to vyprat. I po několika vypráních to vypadá, jakoby se „nehoda“ právě stala. A to jsem zkoušela i Vanish, který propagují v televizi, jakože určitě vyčistí i ty nejodolnější skvrny. HA HA
Máte nějaké zkušenosti? Děkuji moc.
co Vám zabírá na fleky a skvrny na oblečení? Nebo Vaše děti se nezašpiní?
Sindarela