Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den dámy, jsem pitomá a drhla jsem flek na šatech, přičemž sem je zničila tím, že jsem v tom místě vydrhla i barvu.
šaty jsou zničené a co je nejhorší, byly dost drahé, jsou z tenclu. Prosím Vás, jelikož jsou volnočasové, je možné na ten flek dát třeba záplatu? Kde nějaké seženu, v galanterii? Na internetu jsem nic moc nenašla hezkého. Nemám s tím zkušenosti, tak zvolit třeba nějaké zažehlovací? Drží? Achjo jsem z toho na mrtvici, flek je cca 3×3 cm…. ![]()
Moc děkuji za rady
@MJka píše:
Dobrý den dámy, jsem pitomá a drhla jsem flek na šatech, přičemž sem je zničila tím, že jsem v tom místě vydrhla i barvu.šaty jsou zničené a co je nejhorší, byly dost drahé, jsou z tenclu. Prosím Vás, jelikož jsou volnočasové, je možné na ten flek dát třeba záplatu? Kde nějaké seženu, v galanterii? Na internetu jsem nic moc nenašla hezkého. Nemám s tím zkušenosti, tak zvolit třeba nějaké zažehlovací? Drží? Achjo jsem z toho na mrtvici, flek je cca 3×3 cm….
Moc děkuji za rady
Na jakém je to místě?
Co to je tencl? To je obdoba tuzexu?
Vrátil bych je a ještě jim je tam omlatil o hlavu. Šmejd jeden ![]()
Raději vyfoť a pošli sem foto. Záleží z jakého jsou materiálu, jestli jednobarevné nebo vzorek, kde ten flek je. Obecně takové nášivky seženeš v každé galanterii, nevím jakou by sis představovala. Lepší je když ji přišiješ, ty nažehlovací někdy moc nedrží a po praní se odlupují.
Děkuji všem, již vyřešeno se šikovnou švadlenkou.
Šaty byly midi délky, tak jsme je zkrátily. 😊
@MJka píše:
Děkuji všem, již vyřešeno se šikovnou švadlenkou.Šaty byly midi délky, tak jsme je zkrátily. 😊
No vidíš, taky řešení
Příště s nevypratelným a záhadným flekem raději do čistírny. Neboť z malého fleku se domácím čištěním rád stává velký flek
.