Nevzali mě do původní práce

Anonymní
31.5.18 10:29

Nevzali mě do původní práce

Během RD mi skončila prac. smlouva. Když už mi měl RD končit, všimla jsem si, že místo, kde sem před tím něco málo přes rok pracovala se znovu uvolnilo. I když mi byl vedoucí nesympatický a měli jsme i drobné neshody, myslela jsem si, že když tu práci jsem již dělala, tak mám vůči druhým na vrch a že je velká šance, že mě vezmou. Dost sem s tím počítala. Pohovor rozpačitý, ale měla jsem z něj dobrý pocit.
Bohužel mi ale zavolali, že vybrali někoho jiného. Jsem zničená. Nejhorší je, že už sem s tím tak nějak počítala a teď. Mám dojem, že to, že mě nevzali do původní práce o mě dost svědčí. Jako, že sem nebyla dobrý zaměstnanec a že sem svoji práci nejspíš nedělala dobře.
Na jiných pohovorech sem byla už i před tím, a budovala si sebevědomí při pohovorech a věděla jak na to. Vzali mě jen do jednoho, a to je podobné jak tato práce, tak už ted mám dojem, že i tam se ve mě zklamou.
Musím se z toho nějak dostat :( Vážně už jsem se těšila, že se vrátím do známého prostředí a teď je mi to hrozně líto

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.5.18 10:35

Stalo se mi něco podobného, jen s brigádou. Byla jsem domluvená, že mě po půl roce pauzy kvůli škole vezmou, dali přednost jiné, nové slečně. Měla jsem podobné pocity jako ty a poté jsem zjistila, že slečna byla příbuzná vedoucí podniku. Takže to nebylo o kvalitách, ale o protekci. U tebe to může být to stejné..
U přítele v práci to zase funguje tak, že se na pohovoru zeptají, kolik si zájemce představuje peněz, a vyberou toho, který si řekne nejméně, bez ohledu na jeho kvality :roll:
Takže hlavu vzhůru, je dost možné, že to vůbec není tebou…

• Citovat
  • Upravit
6650
31.5.18 10:36

Tak pokud jste měla neshody s vedoucím, tak v jeho pozici si zpět takového člověka nevezmu, proč se zbytečně vystavovat riziku neshod na pracovišti. Ale myslím, že ten nejdůležitější důvod bude to, že jste matka školkového dítěte, což bohužel kolikrát bývá pracovník s velkými výpadky v podobě OČR. Moje ségra po rodičovské dost dlouho hledala a nakonec vzala hůř placenou práci neodpovídající jejím zkušenostem a schopnostem jen kvůli tomu že nemají problém když je půlku měsíce doma s holkou a co jde dodělává po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.5.18 10:43

Tak když sis nesedla s vedoucím, tak by mě to zase tak nepřekvapilo, proč by tě brali znova?

Není nový zaměstnanec bezdětný, popřípadě nemá už starší děti? To by také mohlo hrát roli. Stejně jako třeba to, že dotyčný má třeba rozhled i v jiném oboru, ve kterém by se to firmě mohlo do budoucna hodit… Nemusíš to hned brát, jako svoje selhání :hug: Práci jsi našla, tak tak hrozná nebudeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.18 17:29
@Anonymní píše:
Během RD mi skončila prac. smlouva. Když už mi měl RD končit, všimla jsem si, že místo, kde sem před tím něco málo přes rok pracovala se znovu uvolnilo. I když mi byl vedoucí nesympatický a měli jsme i drobné neshody, myslela jsem si, že když tu práci jsem již dělala, tak mám vůči druhým na vrch a že je velká šance, že mě vezmou. Dost sem s tím počítala. Pohovor rozpačitý, ale měla jsem z něj dobrý pocit.
Bohužel mi ale zavolali, že vybrali někoho jiného. Jsem zničená. Nejhorší je, že už sem s tím tak nějak počítala a teď. Mám dojem, že to, že mě nevzali do původní práce o mě dost svědčí. Jako, že sem nebyla dobrý zaměstnanec a že sem svoji práci nejspíš nedělala dobře.
Na jiných pohovorech sem byla už i před tím, a budovala si sebevědomí při pohovorech a věděla jak na to. Vzali mě jen do jednoho, a to je podobné jak tato práce, tak už ted mám dojem, že i tam se ve mě zklamou.
Musím se z toho nějak dostat :( Vážně už jsem se těšila, že se vrátím do známého prostředí a teď je mi to hrozně líto

Jak to tak čtu, opravdu nejsi dobrý ani člověk. Už jen to, jak si sama sebe brala a myslela si, že si snad lepší, viz „mám vůči druhým na vrch“. Pokud existoval někdo jiný, kro práci zvládal lépe a byl na ni lépe šitý, je pochopitelné, že jej vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
3.6.18 17:42
@HezkaVerca píše:
Jak to tak čtu, opravdu nejsi dobrý ani člověk. Už jen to, jak si sama sebe brala a myslela si, že si snad lepší, viz „mám vůči druhým na vrch“. Pokud existoval někdo jiný, kro práci zvládal lépe a byl na ni lépe šitý, je pochopitelné, že jej vzali.

Bože, to je zas názor. Nauč se chápat text. Psala, že si myslela, že má navrch jako výhodu, že už tam dělala :roll: rozhodně to nemyslela jako povyšování se. Nechápu, jak o ní můžeš napsat, že není dobrý člověk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
3.6.18 17:56
@Anonymní píše:
Musím se z toho nějak dostat :( Vážně už jsem se těšila, že se vrátím do známého prostředí a teď je mi to hrozně líto

V klidu, tohle znám. Po první mateřské jsem nemohla otěhotnět. Myslela jsem, že půjdu zpět do firmy. Nechtěli mě. Manžel šel za mým šéfem, protože jsou kolegové a narovinu se ho zeptal, proč mě nechce zpět. :mrgreen: řekl mu mezi čtyřma očima, že mu stačí, že ho sekýruje doma manželka, tak ještě abych ho dusila znova já. :lol: on je takovej trochu pytlem praštěnej, je ale inženýr a proto dělá vedoucího. :lol: takže důvody jsou různé a rozhodně to nemusí znamenat, že si problematická. Můj manžel taky bere málokdy lidí, co u něj nekdy dělali, zrovna teď se mu to nevyplatilo. Teď mu odchází jedna, co firma propustila v době krize. Po krizi jí manžel zas přijal. Peníze, podmínky krásný, po pěti letech odchází a ještě na celé oddeleni kydla spinu. Nikdo nechápe její chování. Manželovi zas nevadí matky po rodičáku :lol: ale mě taky nechce, přitom bych teď mohla jít místo té odcházející. Raději si mě zatím suší doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat