Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Už skoro rok a půl mám antiko Tri-regol. Myslíte, že je možné, že se teprve ted začnou objevovat nežádoucí učinky? Už mě skoro 3 měsíce pobolívá pravé prso-takové pnutí. Z levé bradavky mi při zmáčknutí teče malinko „vodičky“. Udělalo se mi akné-to jsem snad nikdy neměla a nemám vůůůbec chut na sex. Myslíte, že to může být díky antiko? Test jsem si dělala minulý týden a byl negativní. Díky.
Já samozřejmě pujdu k doktorovi, ale ty prsa „mi nedaj spát“. To co se mi děje, tak píšou i jako nežádoucí učinky, ale právě mi neseděla ta doba, kterou antiko beru.
@Gladys píše:
- ano, já brala HA, po 3,5r problémy s migrénami, na neurologii a gyndě se shodli, že to nemůže být HA, když ji beru dlouho. Ktomu jsem měla hodně velké vzteklé výbuchy, všechno mi vadilo… A pak jsem HA vsadila z jiných důvodůa bylo po problémech…
HA má vliv na chování? Já myslela, že jsem ve stresu a vzteklá z těch svých tří cvrčků. Mám naprosto nekontrolovatelný výbuchy vzteku a nějak mě nenapadlo to spojovat s HA. Myslíš, že pomůže jí změnit? Pořád jsem si myslela, že je to spíš tím, že jsem „teprve“ pět měsíců po porodu ![]()
Já brala HA něco málo přes 3 roky a taky zrovna tri-regol, pak zničeho nic, pnutí v prsou, týden před menstruaci jsem se jich nesměla skoro ani dotknout jak bolely, na kontrole jsem to řekla dr. a další už mi nenapsala, že to nemá smysl a dělala by mi neplechu jakakoliv jiná HA ![]()
@Devany ano. takový jeden nekonečný premenstruační syndrom to byl, chlap se bál otevřít pusu, abych ho neseřvala a třeba když jsem šla nakupovat, tak jsem se úplně rozklepala vzteky jen proto, že si důchodci stoupli doprostřed s košíky a nešlo projet uličkou
Po vysazení během asi dvou dnů obrovská úleva, k tomu jsem brala magnézko a byla jsem jak milius ![]()
Koukám do příblového letáku a jsou tam uvedené jako vedlejší účinek jen depresivní nálady. Ale u třífázové, co jsem brala, tak jsem měla snad všechno, co bylo v tom letáku, včetně nočních úzkostných stavů ![]()
@Gladys bože
.A já to celou dobu svádím na krátkou dobu od porodu
.Všichni už se mi obloukem vyhybají, protože se bojí, že je seřvu jen co je zahlídnu. Budu si muset promluvit s doktorem
.Ještě, že to tady čtu, jinak bych to na porod mohla svádět i za dva roky
.Děkuji
@Devany pravdu doporučuju vysadit HA, chránit se jinak, koupit magnézium lacti a dát se děnně aspoň dvě tabletky. Uvidíš po odmenstruování, jak se budeš cítit, ale hormony jsou fakt sviňa ![]()
@Gladys děkuji za radu, mě by to prostě fakt nenapadlo. Doberu to platíčko a další brát nezačnu. Magnézko mám doma, tak to vyzkouším jak píšeš. Doufám, že to fakt zabere, začínám za ty svoje nálady nesnášet sama sebe ![]()