Nezájem o jídlo v 16m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
21.10.25 14:37

Nezájem o jídlo v 16m

Zdravím všechny.

Dceři je 16m a dodnes nejeví absolutně zájem o jídlo. Je i nejedlík, takže jsme stále ve stadiu krmení a u toho se jí snažím zabavit, aby aspoň něco snědla.

Co se kousků týče tak je moc nedává. Když dostane cokoliv do ruky co není křupka nebo kousek pečiva tak to končí na zemi. V příkrmech kousky větší než tarhoňa nechce, trvá jí to zpracovat a spolknout, sní toho o to míň protože jí to nebaví, občas se jí z toho ještě navaluje… Vyžaduje spíš pořád mixované pyré, kdy jsem ráda, že sní jakž takž normální porci… zubů má v porovnání s průměrem taky míň. Kompletně venku jsou jen spodní jedničky, horní jedničky a dvojky lezou už strašně dlouho a další zuby jsou v nedohlednu, tak nevím jestli třeba i to nehraje roli…

Ani do mluvení se jí nechce, pořád jen ukazuje, ale aby zformulovala co chce, to ne…

Jsem z toho mírně ve stresu, když okolo vidím, jak ostatní děti už od daleko nižšího věku pěkně papají…

Tak se ptám na vaše zkušenosti. Měl to někdo podobně? Zlomilo se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3046
21.10.25 19:05

Neřídila bych se ostatními dětmi, ale tím, jestli roste, přibírá, tj. co na ni říká pediatr. Některé děti to mají obtížnější, pediatr ji zná od narození a spíš dokáže posoudit, jestli se vyvíjí v rámci možnosti adekvátně věku a jinak to prostě dělej dál, jak to děláš, nevzdávej to. Nabízej, zkoušej.. Jak říkám, do 15 jí to nevydrží. Jezte společně, nechce třeba ochutnávat z tvého talíře, co zrovna ukusuješ atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.10.25 19:27

@teroonka Doktorka říkala, že je v pohodě, i když je jak houžvička (má teprve teď 10kg) Jinak o jakékoliv jídlo zájem nejeví, chce maximálně mávat mým příborem a smát se tomu jak cinkne když ho hodí na zem 😅 jídlo co má v ruce by cpala všem okolo, ale sobě vůbec 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
21.10.25 19:34
@T4kara píše: Více

Houžvička?? Moje holčičky měly v 18 měsících kolem 8,5kg. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.10.25 20:10

@teroonka dobrý, tak to jsem víc v klidu 😁 mám prostě nežerku doma 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
21.10.25 22:23

@teroonka takoví drobecci :srdce:

Jinak k dotazu, proste zkousej, nabizej. Nic jineho ti nezbude nez čekat, az sama bude chtít jist. Klidne bych ji dala misku s jidlem, at si v tom pohrabe, treba vyzkousi, nebo si zkusi vzit lžičkou a postupně jist zacne.

Ja asi tak od 7 mesice dcerce nemixovala nic, na pido kousky jsem ji to nakrájela, dala na talíř a at si vezme co chce a kolik chce. Postupně se krasne naučila jist a myslim, ze k jídlu ma pozitivní vztah :D tak zkus ji dávat misku s jidlem, at se v tom popatla, mozna neco strčí do pusy a postupně zacne papat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
22.10.25 05:04

Souhlasím s příspěvky výše. A dodávám, že se zuby to nesouvisí. Mnohé děti, co mají jen dolní jedničky, klidně žužlají rohlík, snědí banán, kousky brambor. Jde o práci jazyka, o schopnost polykat, ne o zuby.

A kdyby s tím polykáním měla opravdu velký problém, tak to se řeší myslím na logopedii.

A ta její hmotnost je za mě úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
22.10.25 12:00
@Janča6 píše: Více

Pravda s těmi zuby, jak jsem psala vys, tak dcerce jsem téměř hned bud namackavala nebo dávala male kousicky, nebo na zuzlani uvarenou zeleninu, protoze mixovane nikdy nechtela dodnes neji krupici, ani jine kase. A zuby ji začaly rust az behem 8 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
22.10.25 13:41
@Dn0712 píše: Více

Také jsme dceři nemixovala, nechtěla to. Jen jsem zlehka rozmačkala vidličkou, zůstaly i nějaké kousky, maso na maličké kostičky. Ale krupici teda může, i když jí to pár let trvalo. První dva zuby, dolní jedničky měla v 7 měsících. A kamarádka se stejně starou dcerou sledovala, jak moje dcera jí, a říkala mi: „No jo, to je jasný, když už má zuby.“ Ale to byl fakt nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
22.10.25 20:01
@Janča6 píše: Více

Presne :D taky mi známá s o nekolik mesicu starší holčičkou rika- a jidlo ji miluješ, tak jsem ji rikala ze teda ne a ona- no tak to je jasne, kdyz uz ma zuby. Moje jeste nema, tak ji to mixuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
22.10.25 20:30
@Dn0712 píše: Více

Mně přijde, že občas lidi vůbec nepřemýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí