Nezájem prarodičů o vnoučata…

Anonymní
31.3.24 08:25

Nezájem prarodičů o vnoučata …

Krásný den, nevím jestli se to sem hodí, ale spis mě to to zajímá..
Prarodiče nemají vůbec zájem o svoje vnoučata, nebo spis takhle, byli u nás na Vánoce, potom jsme tam byli asi 5× my s detma a od té doby nemají vůbec zájem děti vidět… Nebo spis by bylo ideální kdyby jsme k nim jezdily jen my.. Víc mě asi mrzí, že sestra, která bydlí stejně daleko jako my (cca 25km) k ni jezdí stále od víkend…
Ja jsem se zarekla, že už k nim nepojedu, dokud alespoň jednou nepřijedou oni… už jsou to cca dva měsíce a nic… a to děti nejsou nějaký zlobivé, proste si s nemá chtějí hrát jako asi každé dítě…
A to podotýkám, že kdyby měli práci třeba okolo baráku, tak neřeknu, ale bohužel vím, že přijdou z práce a jen sedí doma v bytě…

Dekuji za názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5718
31.3.24 08:29

Bohužel s tím nic neuděláš, zájem se nedá vynutit. Je možné, že u sestry je jim prostě líp, děti jsou jim bližší, těžko říct. Ani nepíšeš, kolik dětem je a kolik je dětem sestry. Nezměníš to, můžeš se s tím leda zkusit netrápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
31.3.24 08:31
@Anonymní píše: Více

A co se zeptat, jestli je u vás podle nich něco špatně, když k vám nejezdí? :nevim: Zájem se vynutit nedá, ale když něco nedělají, jistě to má důvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.3.24 08:31

Tak bych jezdila k nim. Proč byste se museli vídat u vás? Vždyť je to jedno. Alespoň ušetříte za občerstvení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
31.3.24 08:34

Vůběc bych to neřešila a vozila děti k nim. U té starší generace to vídám často, vždy se jezdilo k nim, nevím proč, ale nikdo to neřešil a neměl potřebu kvůli tomu dělat scény.

Příspěvek upraven 31.03.24 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
31.3.24 08:34

Tak k nim jezdete vy ne. Kde je problém? Aspoň jim nemusíš chystat občerstvení, lítat kolem nich atd. Jsou lidi co nesnáší k někomu jezdit.
My tak jezdíme víc k našim i tchanovcum než oni k nám. Pro mě je to vždycky reklax, že nemusím vařit oběd.

Příspěvek upraven 31.03.24 v 08:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 08:36

@Dahlia0409 ptala jsem se, odpověď nikdy žádná.. vždy začaly, že by mohli o víkendu přijet ze děti neviděli a pak ticho po pěšině..

• Citovat
  • Upravit
16341
31.3.24 08:38

Tak řekni, že ten a ten víkend je zvete na oběd a je to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
31.3.24 08:39
@JancaS84 píše: Více

Já jsem na jednu stranu ráda, když jsem v roli hosta, ale zase doma je doma a je vše podle mých pravidel. Takže by mě taky nebavilo, že bych měla jezdit jen já pořád někam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 08:42

@Annonymní_007 tak mě to spis mrzí ze vždy jen pojedu zájem a stezuju ji ale pak s sestře jednou …

• Citovat
  • Upravit
2447
31.3.24 08:52

Naši prarodiče nás jezdili vyzvedávat ze školy, dělali s námi úkoly, vozili nás na kroužky… ale na návštěvu „bez hlídací povinnosti“ k nám nikdy nešli. :think: všechny vánoce, narozky, skoro každý víkend i někdy v tejdnu, přespávání… vždy a pouze u nich. Nevím, čím to je. Je mi to fuk. Jsou to nejlepší prarodiče na světě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.3.24 08:54

A nemůžeš se zeptat sestry? Jestli ji rodiče něco neřekli, proč k vám nechtějí jezdit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.3.24 08:55

Tak buď ti jde o vztah prarodičů s vnoučaty a pak je jedno, jestli ho budou rozvíjet u vás nebo u nich nebo chceš soupeřit se sestrou, kdo staříkům uvaří vícekrát kafe. Pro tebe je po všech stránkách výhodnější jezdit k nim. Nemusíš se dělat s pohoštěním, můžeš odjet kdykoliv budeš chtít a děti tam budou zvyklé, až je tam necháš přespat. Jako upřímně, mít doma ob víkend babičku s dědou, tak mě po měsíci trefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
31.3.24 09:00

A není problém v tom, že ji měli radši už když byla dítě a upřednostňovali ji? Tohle se často pak přenese i vnoučata. Ale stejně nic nenaděláš.

Když jste tam, chovají se k dětem hezky? Když jo, tak tolik neřeš, kde se jim věnují. Svět nikdy nebyl a ani nebude spravedlivý, zbytočně se tím budeš trápit.

• Citovat
  • Upravit
281
31.3.24 09:09

A jak daleko bydlí sestra od nich? Není to tím, že třeba nechtějí o víkendu jezdit daleko? Kolik jim je? Někdo třeba po týdnu náročné práce, už nechce o víkendu nikam jezdit…A co v létě? Berou si je někdy na pár dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí