Nezájem prarodičů o vnoučata…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16456
31.3.24 09:10
@vetešnice píše: Více

Psala, že obě bydlí od rodičů cca 25km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 09:28

Bože, místo toho, abys byla ráda, že se nemusí k vám zbytečně tahat a ty nemusíš věčně uklízet a připravovat jídlo, tak se chováš jak umanuty puberťák, který když není aspoň jednou po tobě, tak plácá ručičkami…
Tak k nim už nejezdi no, ale možná si uvědom, že to není sobecky o vás, ale o těch dětech. Takže jestli budeš hrát uraženou, dost možná těm dětem překazíš s prarodiči vztah, a to jen proto, že oni nechtějí k vám a chtějí spíš hostit a ty jsi na truc uražená, že k nim jezdit furt nechceš :roll:

• Citovat
  • Upravit
15187
31.3.24 09:29

Asi toho mají dost no. nebudou nejmladší, chodí do práce, do toho děti od jedné dcery, od druhé dcery..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
31.3.24 09:33
@Anonymní píše: Více

Tak, by mi to přišlo nefér. Kdyby se viděli častěji s druhou dcerou, protože k nim jezdí častěji, ale že rodiče k jedné dceři jezdí a ke druhé ne, taky bych to nechápala :nevim: Jde prostě o princip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
31.3.24 09:38

Dej si heroin, to ti pomůže zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
31.3.24 09:39

My taky k oběma babičkám jezdíme… Moje máma bydlí dál, takže tam jezdíme na víkend a tchyně zase vždy vaří oběd, takže taky jezdíme tam. K nám přijede tak jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40446
31.3.24 09:39

A jak si představuješ, že jejich návštěva má probíhat?

Je možné, že u sestry se cítí lépe, třeba se po nich bud nic nechce nebo naopak něco chce, nebo nevadí, že se po hodině zvednou a mohou domů.
Něco v tom bude, zkus popřemýšlet.

Vidím to tak, jestli je náhodou, když se po hodině chtějí zvedat, nezačneš přemlouvat, at ještě zůstanou?
Taky je možné, že u sestry si mohou udělat svoje jídlo, pití, u Tebe ne, nebo si tam mohou lehnou a odpočinout, možností je spousta, proč se u Tebe necítí dobře.

Taky jsou unaveni, tak bych k nim zajela a spíš nechala děti tam na víkend samotné, pokud je tedy o to zájem.

Ty návštěvy, kde se musí několik hodin sedět a něco vykládat, jsou i pro mě únavné, raději s něčím pomůžu, než tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
31.3.24 09:42

Teda neuraž se, ale mně to přijde dětinské. Nepřijde mi jako takový problém jezdit tam, když oni k vám nechtějí a jinak zájem mají. Máte to kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.3.24 09:55

S tím nic nenaděláš. Každý prarodič je jiný. Když nechtějí. Tak nechtějí. My bydlíme kolem 100 km od sebe. Takže častěji taky jezdíme k našim my. Mamka nedává často tu cestu autem. Teď jsme odjížděli od našich. A děda se loučil s tou naší nejstarší dcerou slovy, že doufá, že udělala ty přijímačky k nim do kraje. Protože chtějí s babi, ať tam bydlí s nima. Modré z nebe by ji snesl. Kuchyň v patře a pokoj předělává. Aby měla, nač je zvyklá. Možná i moc se na to upnul, nadchnul. Jak ty přijímačky udělá jinde holka. To bude asi zklamání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 10:01

@Capelucia nevím jestli zrovna sestru upřednostnovaly, ale vím, že jsem byla samostatnejsi.. možná taky i tím ze jsem nejstarší a brzo jsem se odstěhovala … nevím.. jako když to tady čtu tak ano je to pro mě výhodnější jezdit tam … ale když mě je zas lito ze jsou zavřeny děti jen bytě a po dvou hodinách už jich mají plný zuby a jsou na ně takový nevrly.. ale děti si chcou proste jen hrát jsou ještě malé Obě do 4let.. ale to asi stejně nevyresim a koukám ze je to docela často, když čtu diskuzi …

• Citovat
  • Upravit
13784
31.3.24 10:10

No tak zase pokud máte dům a oni malý byt, kde se děti nudí, tak to chápu, že chceš aby jezdili k vám… U nás je to totiž naopak.
Tak bych tam prostě jezdila jen na chvíli, třeba cestou na výlet. A víc je zvala k vám, vyloženě to domlouvala na konkrétní den a čas. A uvidíš, jestli bude nějaká změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 10:11

@vetešnice se sestrou to máme až na par metru skoro stejně těch 25km.. a v létě když třeba grilujeme nebo tak tak to přijedou ale jinak když se jakoze “nic neděje” tak sem nejednou… a ty komentáře typu, že je musím uklízet nebo nemusím hostit a bla bla bla.. ja se rada pohostim, jsou to moji rodiče, který se o mě cely život staraly a fakt mi nedělá problém ji uvařit nebo nachystat pohoštění …

• Citovat
  • Upravit
101911
31.3.24 10:20

No, tak je proste pozvi jakože se neco děje… I kdyby to neco bylo kafe a babovka, ono někteří lidé maji problém prijet bez vyslovneho pozvani typu bude to a to, dorazte v tolik a tolik…
Jo a jen tak mimochodem, z dvouhodinové návštěvy se dvema malymi detmi bych byla na prasky taky a to mi je podstatně míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
31.3.24 10:29

Proč anonym, hrdinko? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9352
31.3.24 10:29
@Annonymní_007 píše: Více

To bude tím, že vztah vzniká tam, kde ty hlídací „povinnosti“ jsou. Tím vzniká ten ryzí zájem, to hezké, když můžou být u vytváření osobnosti dítěte. Chce to ale buď toleranci u obou stran, (to se moc často nevidí), nebo nezbytnost ( to bylo kdysi).Kdežto ježdění někam na návštěvu, podívat se na mláďata, to je jak ježdění do zoo podívat se na zvířátka. Řekneš akorát hm, hezký. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí