Nezapadnutí do tridniho kolektivu

Anonymní
12.11.22 21:04

Nezapadnutí do tridniho kolektivu

Ahoj,
Dcera v prváku na stredni je velice nestastna, brečí po nocích, jak jsou ostatni devcata zle, teda konkretne jedna particka pipinek. Only pry jen pomlouvaji, co ma dcera na sobe, hihnaji se pri hodine, kdyz je u tabule, ktitizuji tam fotky, ktere jsou pridane na instagramu, koukaji na ni blbe..
Proste jsou tam ty typy devcat, co Reid jen makeup, hardy, iPhone, kluky, kdy pujdou pit, kde si daji cigo po skole.. Uprimne bych necekala, ze na hotelovce budou takovehle typy..
Jak tohle resit, aby bylo dceri psychicky lepe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66388
12.11.22 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj,
Dcera v prváku na stredni je velice nestastna, brečí po nocích, jak jsou ostatni devcata zle, teda konkretne jedna particka pipinek. Only pry jen pomlouvaji, co ma dcera na sobe, hihnaji se pri hodine, kdyz je u tabule, ktitizuji tam fotky, ktere jsou pridane na instagramu, koukaji na ni blbe..
Proste jsou tam ty typy devcat, co Reid jen makeup, hardy, iPhone, kluky, kdy pujdou pit, kde si daji cigo po skole.. Uprimne bych necekala, ze na hotelovce budou takovehle typy..
Jak tohle resit, aby bylo dceri psychicky lepe?
úplně nevím, proč by zrovna na hotelovce neměly být, čím je ta škola výjimečná. At se zkusí víc zkamarádit s někým, kdo je jí milejší než tahle partička.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 21:09
@vokishka píše: úplně nevím, proč by zrovna na hotelovce neměly být, čím je ta škola výjimečná. At se zkusí víc zkamarádit s někým, kdo je jí milejší než tahle partička.

Protoze jsou tam zakazane help my, piercingy, viditelne tetovani, a uplne si tohle holky nedokazu predstavit, jak na praxi vari, delaji pokojske v hotelu, dcera maturovala na hotelovce take, je to divne

Příspěvek upraven 12.11.22 v 21:10

• Citovat
  • Upravit
9461
12.11.22 21:09
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jak tohle resit, aby bylo dceri psychicky lepe?

Tak zrovna na hotelovce bych to klidně očekávala… Já zažila hnusnou šikanu na ZŠ, pomohlo až po 3 letech změnit školu, šla jsem na 6ti letý gympl. Alespoň je dobré, že to řešíš i ty, mně v tom všichni nechali, i tu změnu školy jsem si musela zařídit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 21:12
@Anonymní píše:
Protoze jsou tam zakazane help my, piercingy, viditelne tetovani, a uplne si tohle holky nedokazu predstavit, jak na praxi vari, delaji pokojske v hotelu, dcera maturovala na hotelovce take, je to divnePříspěvek upraven 12.11.22 v 21:10

Nase hotelovka je spis skola cestovniho ruchu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.22 21:13
@vokishka píše: úplně nevím, proč by zrovna na hotelovce neměly být, čím je ta škola výjimečná. At se zkusí víc zkamarádit s někým, kdo je jí milejší než tahle partička.

Tak prave je to bezna skola, tyhle holky jsou spis na ucnaku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.22 21:13
@Lollitka píše:
Tak zrovna na hotelovce bych to klidně očekávala… Já zažila hnusnou šikanu na ZŠ, pomohlo až po 3 letech změnit školu, šla jsem na 6ti letý gympl. Alespoň je dobré, že to řešíš i ty, mně v tom všichni nechali, i tu změnu školy jsem si musela zařídit sama.

No ale nejak nevim, jak to resit.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
66388
12.11.22 21:17
@Anonymní píše:

no to nemáš jak řešit. Dcera si prostě musí zvyknout, partičky si nevšímat, zkusit si najít nějakou kamarádku ve zbytku třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9461
12.11.22 21:18
@Anonymní píše:

To já bohužel taky nevím, na základce tvá dcera problémy neměla? Já je měla de facto celou základku, ale nejhorší 5.-7. třída. Pomohlo mi změnit tu školu. A opravdu tam není jediná holka, se kterou by se mohla bavit? Protože kdyby měla někoho kolem sebe, tak by si třeba ty holky tolik nedovolovaly. Já právě v na té ZŠ neměla vůbec nikoho, na 6ti letém gymplu jsem si našla 2 kamarádky a to mi trochu dodalo sílu. Pak jsem ještě jednou měnila školu a šla na 4letý gympl a tam už to pak bylo úplně ok, kamarádů jsem měla hodně. Držím vám moc palce, možná bych se obrátila i na třídní/výchovného poradce/školního psychologa… ale nevím, jestli v tom něco mohou podniknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.11.22 21:29

To bylo i za nás na hotelovce, že jsme řešili mladistvé blbosti. To snad k mladým trochu patří. Řešilo se, kde půjdeme na diskotéku, kdy se ulijeme. Kde bude sraz. Párovalo se to tam. Jen pár se i po maturitě v průběhu VŠ vzal. Ale u nás se držela ve třídě všeobecně parta. Táhlo se za jeden provaz.
Blbé je, když nemá nikoho k sobě, aby si ostatních nevšímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
12.11.22 21:32
@Anonymní píše:
Tak prave je to bezna skola, tyhle holky jsou spis na ucnaku

Taky jsme měli ve třídě partičku „lepšo“ holek. Rozhodně neměly piercing, tetování snad jen jedna a ještě decentní. Ale cítily se Mega nadřazené nad ostatními „obyč“ holkama.

Lepší telefony, hadry v 18 auto. Prostě pipiny. Byla to střední. Nechápu, proč by měly být jen na učnáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14220
12.11.22 21:36

Asi v kazdem kolektivu v zivote najdes typ, ktery ti nevyhovuje.
Ten typ holek, jsou vetsina holek na
vetsine stredni, je to prirozene.
Ale at se dcerka jim zkusi dat sanci, ona je to takova poza, ale kdyby se s nimi zakecala, poznala by vic jejich real osobnost. A budme uprimny, kazdy si obcas zapomlouva a kdyz zacne pomllouvat kamaradka, tak zacne pomlouvat klido cela parta. Obvlast holky v puberte citi na sobe dost nedostatku, tak jim je prijemne zkritizovat ostatni.
Tva dcera taky potrebuje zapracovat na sebevedomi a mit nastaveny mindset, ze pomlouvaji me, protoze jsem skvela a poslat je do haje. Nebo to zkusit probrat s tridnim..
Ma dcera taky celou stredni skolu resila makeup, obleceni, iphony, kluky, party A treba na maturaku pri serpovani, rikal moderator o kazdym, co by o nich rekla trida. Tak dcera tam mela neco jako, na prvni dojem to vypada, ze te tichym a porvnich pohledem projede, ale ve skutecnosti hubu nezavre a sve laskave a pratelske srdce kazdemu poskytne.
No podle me ten prvni dojem dela treba ten vyraznejsi makeup..
Takze kazdej kazdemu by mel dat sanci a nesoudit.

Příspěvek upraven 12.11.22 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.11.22 21:37

To mě mrzí. Ona je proti těm slepicím úplně sama nebo sikanujou ještě někoho dalšího?
Je to jenom pomlouvání a posmívání nebo ji i nadávají a fyzicky ubližují?
Pokud i to druhý, musíš jít za učitelkou a ředitelem. Musíš to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
12.11.22 21:41

No podporovala bych jí v tom, aby se zkusila seznámit s někým mimo tu partičku. Pak by se jí možná podařilo je ignorovat, kdyby viděla, že v té třídě je i někdo normální. Může někoho pozvat domu a něco vymyslet, může někoho pozvat někam(asi bych nevolila kino, ale spíš něco, kde budou komunikovat).Klidně bych vzala jako matka 2 své kamarádky, dceru bych nechala pozvat 2 spolužáky/spolužačky. A pozvala bych je na bowling, kde by to bylo tým mladých proti starším. A prostě jednou za měsíc udělat třeba nějakou takovou akci. Takže třeba další měsíc Laser game, pak kulečník, pak paintball…Prostě takový teambuilding.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 21:46
@Lollitka píše:
To já bohužel taky nevím, na základce tvá dcera problémy neměla? Já je měla de facto celou základku, ale nejhorší 5.-7. třída. Pomohlo mi změnit tu školu. A opravdu tam není jediná holka, se kterou by se mohla bavit? Protože kdyby měla někoho kolem sebe, tak by si třeba ty holky tolik nedovolovaly. Já právě v na té ZŠ neměla vůbec nikoho, na 6ti letém gymplu jsem si našla 2 kamarádky a to mi trochu dodalo sílu. Pak jsem ještě jednou měnila školu a šla na 4letý gympl a tam už to pak bylo úplně ok, kamarádů jsem měla hodně. Držím vám moc palce, možná bych se obrátila i na třídní/výchovného poradce/školního psychologa… ale nevím, jestli v tom něco mohou podniknout.

Na zš nebyl zadny problem. Spoluzaky ze zakladatky ma dcera rada

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová