Antidepresiva Citalopram Teva

Anonymní
12.11.22 18:22

Antidepresiva Citalopram Teva

Ahoj máte někdo zkušenost s Citalopram Teva 10mg?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9229
12.11.22 18:35
@Anonymní píše:
Ahoj máte někdo zkušenost s Citalopram Teva 10mg?

Ahoj, citalopram bylo jedno z mých prvních AD. Začínala jsem taky na 10 mg, dostala jsem se na 40 mg. Na paniky spolu s terapií (KBT), docela zabral, ale pak už nestačil na deprese a beru jiné léky. Ale držím palce, ať ti pomůže a doporučuji terapii k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 19:09

A měla jsi nějaký nežádoucí účinky?

• Citovat
  • Upravit
9229
12.11.22 19:37
@Anonymní píše:
A měla jsi nějaký nežádoucí účinky?

Jj, ale jen první týden a kus a to hrozné zhoršení úzkostí… Ale vydržela jsem to a přešlo to. A chodila jsem s tím i do školy, i když jsem tam myslela, že se zblázním úplně… Jinak snad nic, u SSRI AD ještě mohou být zažívací problémy často atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 19:38

A už jsi teda v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
9229
12.11.22 19:53
@Anonymní píše:
A už jsi teda v pohodě?

Moc ne… ale já to mám hodně komplikované, ty diagnózy… a léků už jsem taky vystřídala mraky… U mě to panikami začalo, ty sice zmizely, ale jiných problémů mám bohužel nad hlavu. Ty máš citalopram na co? Je to tvé první AD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 19:55

Ano ale já je dostala už před rokem a ještě jsem je neměla, asi jsem ten stress teď nechala zajít daleko

• Citovat
  • Upravit
9229
12.11.22 19:58
@Anonymní píše:
Ano ale já je dostala už před rokem a ještě jsem je neměla, asi jsem ten stress teď nechala zajít daleko

Aha, jakože se bála je nasadit? Ono je lepší to podchytit včas. Ale vždycky se dá začít, pokud ti je Dr. doporučil, tak bych se nebála. Jako těch 10 mg je pidi dávka, ale je dobře na ní začínat. A terapii k tomu, nebo i si číst odbornou literaturu, já mám na úzkosti a deprese ráda knížky od prof. Praška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 20:02

Já mám taky knížku, no mám i asentru ale po té mě bolelo hrozně žaludek

• Citovat
  • Upravit
9229
12.11.22 20:06
@Anonymní píše:
Já mám taky knížku, no mám i asentru ale po té mě bolelo hrozně žaludek

Jo to je, jak jsem psala, u SSRI AD asi nejčastější NÚ, různé zažívací problémy. Asentru jsem taky brala a ok, ale tak každý snášíme léky jinak. Ale asi víš, že Citalopram s Asentrou se nemá kombinovat, buďto jedno, nebo druhé, obojí je to SSRI AD. Pokud je ti blbě a Dr. ti to doporučil, tak zkus těch 10 mg Citalopramu. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 20:08

Ano, děkuji mnohokrát pro mě je nejhorší udělat ten první krok, ráno si vzít si ten prášek

• Citovat
  • Upravit
9229
12.11.22 20:26
@Anonymní píše:
Ano, děkuji mnohokrát pro mě je nejhorší udělat ten první krok, ráno si vzít si ten prášek

A z čeho máš strach? Že ti bude blbě? Jako možné to je, ale chce to tak cca těch 14 dní vydržet a pak by se to naopak mělo lepšit, tak cca od 3. týdne. Ale mně třeba ani po některých AD, co jsem brala, ze začátku blbě nebylo, není to tak, že je blbě vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.23 08:58

Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz roky používaný přírodní prostředek, funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová