Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Malýmu to určitě neublíží, ale ty by sis měla zajet na chíru. Na gyndě ti s tim pravděpodobně nic neudělají, chce to rozříznout a vyčistit. Zajdi tam co nejdřív, uleví se ti. Samo to nezmizí a akorát trpíš
@Anonymní píše: Čau holky nemáte některá zkušenosti s nežitem v těhotenství? Udělal se mi v pátek u rozkroku a teď už má dva centimetry a strašně moc bolí a ani nemůžu skoro chodit. Dávám si na to Ychtoxil a vypadá to že přestal růst. Na gyndu jdu v pondělí. Bojím se jestli to nemůže ublížit malýmu. Díky za rady.
mam zkusenost jen s nezidy u pritele. Cernou mast bych v tomhle stadiu nedavala. Je spatne, ze prestal rust, pokud nedozraje, nepraskne a nevytece hnis, tak zacne zrat pozdeji a bude o to vetsi. Neni to gyn., ale chirurgicka zalezitost. Ty chteji ale hned rezat. Zkusila bych se tomu vyhnout.
Nevim v jakem jsi tydnu. Pokud jsi dobre uzavrena a chranena zatkou, snad to nijak neublizi. Musis se snazit, aby az potece hnis, aby se ti nedostal dovnitr. Je hodne infekcni!
Abys preesla chirurgickemu zakroku muzes zkusit nasledovne:
1. Nejlepsi metoda je prikladat hadr namoceny v horke vode s jedlou sodou. Cim teplejsi tim lepsi, musis zkusit co vydrzis. Pritel vydrzi hodne a tak mu macim plenu ve varicim roztoku a prikladam hodne ale hodne horkou. Vetsinou po 2-3 vymenach mu to praskne. Po prasknuti je treba omyvat hypermanganovym roztokem, pro disenfekci. Opravdu se snaz dodrzet maximum hygieny, aby se hnis nikam nedostal: na osusky, do oci, do pochvy.
2. Dalsi o neco delsi metoda je prikladat pecenou cibuli, ta take taha hnis ven.
Asi bych se zkusila pojistit tamponem a po prasknuti si tam prilepit vlozku, aby pobrala co nejvic hnisu.
Ta soda ti to vytahne opravdu rychle. To by ti pobrala plena, ale hnis pak postupne bude odtekat dal. Tak kdyby to prislo v noci a nemohla bys to porad ocistovat, dej tam tu vlozku.
Jsem 15+5 a když jsem byla naposledy na gyndě tak doktor mě kontroloval a říkal že uzavřená jsem a děkuju za radu určitě vyzkouším
Tak to by melo byt v pohode, druhy semestr je na pohodu co se tyce uzavreni. Drzim palce. Postup se jen zda slozity, ale funguje.
Pritel me jednou (pri 1.nezidu) neposlechl a jel na pohotovost, tam mu to fikli, jizva jako blazen, musel pak na „prevazy“, chodit nemohl (take to mel v trislech).
Od te doby si vzdy dobrovolne chodi pro „tortury“ sodou. Nemusis se nejak utrpne palit. Proste co nejvic teplou vydrzis. Po vychladnuti, opet prilozit teplou. Pokud uz to mas na krajicku, i kdyz neni videt hlavicka, stejne vytahne.
Dam malo vody, jen aby v tom sla namocit plena. Takze tak 5-6cm do maleho hrnce. Sody hodne - tak 2-3 vrchovate lzicky, pokud mas. Pokud mas dostatek sody, muzes dat i 4 lzicky. Ta voda je pak „mazlava“ na omak. Ale v horke to nepoznas, az vychladne. Vodu ohrivam dokola stejnou, dokud nepraskne nezid. Kdyz uz vyteka hnis, tak se soda nedava, uz se omyva jen tim hypermanganem, slabe ruzovy roztok. Pokud nemas, tak nejakou jinou desinfekci, ale radeji redenou, bude to otevrena rana.
Sody máme hodně takže jsme jí daly hodně. Už mi tu přítel přikládá obklady. A strašně moc děkuju za radu jsi hodná
@Anonymní píše:
Sody máme hodně takže jsme jí daly hodně. Už mi tu přítel přikládá obklady. A strašně moc děkuju za radu jsi hodná
Super, drzim palce, kdyby to neprasklo v noci, zitra urcite. Vynech cokoladu, to priteli radil obvodak a ma to opravdu vypozorovane. Zarad Bcko. Treba pangamin.
@Hanullka ano ano, diky za opravu. Vitamin B.
Jinak ano, praskne to samo, divila jsem se, ze i bez hlavicky. Vetsinou jsem priteli udelala 2-3 obklady na vecer, s poslednim usinal a pres noc to praska. Jen jednou jsem mu to musela udelat dva dny za sebou, kdyz to jeste nemel tak zrale.
On je ale drzak a vydrzel opravdu horky obklad, ktery jsem sotva udrzela v rukou.
Hlavne se nesnazit se mackat. Stejne se to nedomacka do konce a vetsinu hnisu vzene hloubeji. A ta cerna mast prave v jistem stadiu jakoby ukonci zrani a nezid „zastydne“. Rikaji to i v lekarne, kdyz ji kupujes. Ze mazat jen v uplnem zacatku. Bohuzel, pritel citi ty nezidy az ve fazi, kdy je pozde mazat.
Jinak, kdo pestuje morskou cibuli, je na to tez vyborna. Trva to sice o neco dele, ale vylucuje nejake lecive latky, ktere jsou schopny uplne uzdravit to misto. Az tak, ze se tam nezidy uz nedelaji. Akorat je celkem agresivni a my jsme ji museli prestat pouzivat, protoze priteli hodne popalila citlivou kuzi okolo.
Pro ty, kdo to miva na mene citlivych mistech, je to asi pohodlnejsi lecba zaroven s prevenci. Staci rozmackat list a pripevnit. Stejne funguje i zelny list a udajne i syrova brambora. Jasne, ze vse musi byt predmackane/narezane nozem tak, aby poustelo stavu.
To jsem vyjmenovala pro ty, co nemivaji doma sodu - ta je nejrychlejsi.
Čau holky nemáte některá zkušenosti s nežitem v těhotenství? Udělal se mi v pátek u rozkroku a teď už má dva centimetry a strašně moc bolí a ani nemůžu skoro chodit. Dávám si na to Ychtoxil a vypadá to že přestal růst. Na gyndu jdu v pondělí. Bojím se jestli to nemůže ublížit malýmu. Díky za rady.