Nezodpovědnost partnera

267
2.5.13 14:28

Nezodpovednost partnera

Nezodpovednost ci pohodlnost…nevim, jak jinak to nazvat. Kazdopadne pro me, jako puntickare a cloveka, ktery je vetsinou vzdy velice zorganizovany, je tohle proste nepochopitelne. A jelikoz uz vazne nevim, jak na nej, volam o pomoc vsechny napadite zeny. :mavam:
Jedna se o meho partnera. Pracujeme ve stejnem hotelu s tim rozdilem, ze ja jsem momentalne na materske. V zari mi konci a uz se tam urcite nehodlam vratit, od cervence si musim zacit hledat praci. Ale k partnerovi. Uz dlouhou dobu se chysta z prace odejit a najit si jinou. Jsou u nas desne podminky, vedeni stoji za velke kulove, zadna organizace, samy stres, 12 hodinove sichty jsou znicujici…velke naroky za malo penez. Pritel tam dela uz temer 4 roky a vystridal tam skoro vsechny mozne pozice. Jako na zamestnance je na nej opravdu spoleh a vime, ze jen tak by ho sef nevyhodil, na to si ho prilis ceni. Kazdopadne momentalne je v situaci, ze na vyssi pozici opravdu jen tak nepostoupi a za ten plat, v podminkach, jake tam mame a ze vsech moznych dalsich duvodu to tam opravdu nema vubec budoucnost. Takze se rozhodl, ze si bude hledat novou praci. Jenze problem je, ze tu uz si ‚hleda‘ tak pul roku (a to uz o tom tak nejak mluvil i predtim). Prvni vec, co musi udelat, je samozrejme zivotopis. A ten uz si dela nekolik mesicu. Neustale chodi z prace ve stresu, nadava na vedeni, co se tam zase behem smeny nevy*ralo, jak uz ho to nebavi a bla bla bla, ale kdyz mu reknu, at uz si teda konecne zacne hledat praci, rekne mi, ze vi, ze fakt uz musi. Jenze jak rikam, nekdy v unoru, kdyz byl zase nejaky velky problem v praci, si sepsal, tak nejak zhruba, co by si chtel do toho zivotopisu napsat a od te doby ale zase nic. Proc? PRotoze se situace vyresila a zase je na chvili klid. Kdyz jsem mu jednou rekla, ze si ted proste bez diskuzi sednem a napisem to spolu, rekl mi, ze ne, ze to udela sam. Kdyz jsem mu nabidla, at mi napise, co tam chce a ja mu to uz nejak sesmolim, rekl mi, ze ne, ze si k tomu vecer uz sedne a udela to. A tohle uz posloucham pul roku. Vzdycky mu to pripomenu a bud se nastve a tvari se otravene, nebo se tvari zamyslene a rika, ze vi, ze uz to fakt musi udelat. Neustale rika, jak musime setrit, pokazde, co prijdu z nakupu jidla, chyta se za hlavu, kolik to stalo. Ptal se me, jestli bychom tu nevzali meho otce na podnajem, aby nam pomohl financne, ale misto toho uz davno mohl mit lepe placenou praci a stradat bychom nemuseli. Snazila jsem se ho k tomu primet vysvetlovanim proc to pro nas bude lepsi, proc to pro nej bude lepsi. Ze mu to prece nestoji za to se porad v praci rozcilovat…ze by mohl mit kratsi smeny a byt vice s malym. Jo, on to vsechno chape, ale nic pro to nedela. NEbo jsem mu tedka rekla, ze uz musime mit aspon zhruba predstavu, jak to bude s hlidanim maleho od zari (az nastoupim do prace). Ja se budu shanet po praci s normalnima osmihodinovyma smenama PO-PA. Ale musime mit i jasno, kde v te dobe bude on. Jestli budou stacit treba jen 2-3 dny v tydnu, kdy nam bude syna hlidat rodina, nebo bude taky pracovat cely tyden a museli bychom shanet jesle. Tim padem se po nich shanet uz ted! Taky chape…ale opet to nema zadny vysledek. Dokonce kdyz sel jednou do sve banky, ptal se toho asistenta, kolik maji tak zhruba plat. Rekl o 300 liber vice, nez ma muj pritel. A zminil dokonce, ze nekoho zrovna hledaji a pokud by mel zajem, at donese svuj zivotopis pristi tyden svuj zivotopis. Dokonce mu rekl, ze vidi, ze ma zkusenost se zakaznickym servisem z jeho charisma a chovani a ze takove lidi potrebuji. Myslite si, ze tam ten zivotopis zanesl? Ani ho nestihl za ten tyden sepsat (lepe receno, ani s tim nezacal) a to jsem mu to opet pripominala, at to zkusi, ze to je super prilezitost. Navic nejen, ze ta pozice je lepe placena, ale je taky v nasi casti mesta a usetril by dost za dopravu.
Nechala jsem se trochu unest a dost jsem se rozepsala, tak se omlouvam za ten roman, ale me tohle neskutecne vytaci a ja uz vazne nevim, jak ho primet k tomu, at s tim neco dela. Nejen ze lepsi vyplata by nam zlepsila situaci, ale on ma hlavne i na vic, nez to, co dela. A me uz opravdu nebavi do nej hucet, ja vim, ze je to otravne, ale kdyby tedy jednal sam, neni to ani zapotrebi :nevim: Proto se ptam, ma tady nekdo podobnou zkusenost nebo napad, jak ho motivovat, jak mu to jeste jinak vysvetlit, ci jak toho docilit, at uz se konecne primeje k necemu? Dekuji moc vsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
220
2.5.13 14:50

No já mám pocit, že je to snad typické a dle mé zkušenosti i zkušeností z okolí s tím nic neuděláš. Protože prostě k tomu musí dojít on sám, i když ty vidíš řešení hned a nijak složité a nabízíš pomoc. Věřím, že to strašně štve, že s tím nic nedělá. Já mám jedinou radu - trpělivě čekat, ale nevzdat to - připomínat, nabízet pomoc, ptát se, jestli už tam byl… třeba aspoň tou „lehkou neodbytností“ už to bude chtít dořešit, aby měl pokoj. Přeji brzkou úspěšnost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.5.13 14:57

A když jsi to věděla, nechápu proč jsi (třeba i tajně, bez jeho vědomí) do té banky ten životopis (za něj napsaný, když jsi mu to sama nabízela, tak asi víš jak to napsat, že jo?) nezanesla??? Klidně za jeho zády, když je tááák nerozhodný, ustrašený změnit práci, pohodlný nebo nevím co…ale má evidentně strach ze změny v životě…usnadnila bych mu to…ty jsi rozhodný člověk, schopný jednat…sepiš mu životopis, tajně, nemusí to vědět…a rozešli ho personalistům za něj…já bych to už dávno udělala…a do té banky na 100%…ale tam už asi bude pozdě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.5.13 14:58

A pokud ho někam pozvou na pohovor, tak ho popadni za límec a doveď ke dveřím… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
267
2.5.13 15:18

@Jitka1976 Kdyz jsem mu to nabizela, chtela jsem, at mi napise jen nanecisto, co tam chce mit, vsechny udaje a aspon popisy tech svych pozic a ja ze mu to doma uz nejak upravim na PC, aby to melo hlavu a patu. Ale obsah si musi napsat sam. Ja nemam perfektni Anglictinu a netroufam si za nej psat neco tak duleziteho, jako zivotopis ci motivacni dopis, kdyz je to neco, co ho ma prezentovat. Asi by se dost divili, ze je Brit a neumi poradne svuj rodny jazyk… :think: a bez zivotopisu se k pohovorum nedostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.5.13 15:25

@Wink Aha…tak to je jiná…pak snad to z něj nějak vymámit, co kde a kdy dělal, sepsat nanečisto a dát někomu přeložit do AJ…
A nebo se pořádně nas***at a bouchnout do stolu, že se ten životopis bude psát TEĎ A HNED!!! :pocitac: Udělat fakt scénu jako z filmu…třeba se „probere“…

• Citovat
  • Upravit
13049
2.5.13 16:22

To vypadá, že je typ, který si rád zanadává, ale tím to hasne. Čeká, že ho polituješ, nechce to řešit.
Já jsem hodně drsná, takže když by si znovu stěžoval, tak bych mu řekla, že to už nadále nechci poslouchat, že je to stále to samé a není zábavné to neustále poslouchat.
Některé ženy by řekl, že politovat a trpělivě čekat až se on sám rozhodne, je známka dobré partnerky.
Abych řekla pravdu, já bych se též příliš nepletla do řešení situace, ale ani bych si nenechala na sebe přenášet to negativní, co si z té práce přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí