Nezvládám bydlení v paneláku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21919
23.5.18 09:01

Spis samota u lesa, protoze na vsi ten klid taky nezazije, tam je randal od rana, zvirata, sekacky, cirkularky, krovinorezy, stavebni prace a stroje, zemedelske stroje, deti sousedu na zahradach, grilovacky, stekani psu, hudba naplno na zahradach, sousede kutilove, opravari.
V lete se zije na zahradach, kazdy presdne vidi, co zrovna delas, chce komunikovat, radit, sousedske druzeni, navstevy deti, opili sousede…

Ono ten klid a soukromi vlastniho domu je taky relativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.5.18 09:39

Já jsem vyrostla v paneláku a už bych do něj nikdy nešla, nejen kvůli zvukům od sousedů, ale celkově nejsem panelákový, bytový „typ“. Přítel je na tom stejně. Koupili jsme dům v malé vesničce a svépomocí rekonstruujeme (chápu, že to není ideální řešení pro každého, ale my to máme skoro jako koníček). Dům je kamenný, 70 - 80 cm zdi a venku by pomalu mohla bouchnout bomba a my bysme uvnitř nic neslyšeli :D takže ani sekačky, kohouty, grilpárty, cirkulárky,… A na zahradě za domem je to podobné, taky toho tam moc slyšet není. Ale to bude holt dobrou orientací.
Co jsem ale chtěla hlavně napsat, myslím že je rozhodně velký rozdíl hluk od souseda hned za stěnou v bytě, tomu neutečeš, kort když máš nějakého souseda z každé strany, ale hluk na vesnici je jiný, takový „vzdálený“ skoro to člověk nevnímá. A minimálně se dá zajít do domu, kde už to tolik slyšet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
23.5.18 09:50

Chapu a soucitim, taky jsem na hlik hakliva. bydlime se dvema detma v panelaku, ted zrovna uspavam mladsiho a nahore nekdo neco zatlouka.je ti slyset vsechno, z kszde strany mame psy. Koupili jsme barak na hypoteku a snad se budem do par mesicu stehovat. podle me to za to stoji. stehovanim sice pricinu uzkosti nevyresis, ale aspon se zklidnis a lip se ti pak bude dal se sebou pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
23.5.18 10:11
@srpen89 píše:
Tak asi neni panelak jako panelak. Ja bydlim v panelaku vice jak 40 let a nikdy jsme nic od sousedu neslyseli. A nejak se mi ani nechce verit, ze fakt nekdo slysi otevirani skrine, nebo kazde slovo rozhovoru od sousedu :think:

Já slyším jak soused čůrá na záchodě :-D prostě tenký panel, králíkárna. Zeď pokoje sousedí s chodbou souseda, která je na šířku asi 120cm… Vážně je to možný :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 11:11

@Baruš.B Ano tak jsem to myslela, že ten hluk z okolí domu je jiný, není to prostě idiot za stěnou nebo na balkoně pod námi. Je to dál a určitě se to líp snáší. Můžu se zeptat, za jakou cenu jste domek pořídili? Asi byl ihned obyvatelný a teď doděláváte, co je potřeba? Tak nějak bych si to taky představovala. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.18 11:18

@dupejj00 Ten můj stav se zhoršil právě s tím, jak se narodila malá, jsem rok doma zavřená v hnusném paneláku. Vadí mi to právě i kvůli dceři, chci jí dát spát a nějaký de.il si tu udělá diskotéku. Jak jste to prosím technicky udělali, že jste pořídili dům na hypotéku? Ten byt prodáte nebo jste v nájmu? My máme byt v os. vlastnictví, takže asi ho prodat, abychom měli k dispozici peníze plus si půjčit od banky. Akorát nevím, kde budeme bydlet, když byt prodame, ale ještě nebudeme mít najitý vhodný domek…

• Citovat
  • Upravit
1226
23.5.18 11:22
@Anonymní píše:
@dupejj00 Ten můj stav se zhoršil právě s tím, jak se narodila malá, jsem rok doma zavřená v hnusném paneláku. Vadí mi to právě i kvůli dceři, chci jí dát spát a nějaký de.il si tu udělá diskotéku. Jak jste to prosím technicky udělali, že jste pořídili dům na hypotéku? Ten byt prodáte nebo jste v nájmu? My máme byt v os. vlastnictví, takže asi ho prodat, abychom měli k dispozici peníze plus si půjčit od banky. Akorát nevím, kde budeme bydlet, když byt prodame, ale ještě nebudeme mít najitý vhodný domek…

byt nemusíš prodávat, stačí doložit, že jsi majitel (ikdyž tím bude spíš bytové družstvo). Neteř to tak bude mít - mají hypotéku, splátky jim pokryje pronájem jejich bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
23.5.18 11:37

Hele, my jednou plánujeme samotu, bez jakýchkoliv sousedů. V paneláku se mi v mládí žilo krásně, přestěhovala jsem se za manželem na vesnici a od té doby jsem několik let v kuse nevyspaná (lepší je to v zimě).

Kravál na vesnici je nesrovnatelně horší než ve městě! Navíc do paneláku si můžete zavolat měšťáky, to u čoklů, co prořvou celé noci u boudy bez jakéhokoliv důvodu, není možné, protože to je jejich přirozený projev a jsou venku! Od jara do podzimu jsou mé noci o tom, že zavírám a otevírám okno - třeba 20krát za noc. Potom „báječné“ zábavy místních spolků a jejich diskotéka do časných ranních hodin. Jsme průjezdná vesnice, takže náklaďáky a auta nám tu někdy fičí tak, že musím zavírat okno na ulici, protože neslyším televizi. Teď dali zákaz (vyhýbali se mýtu), tak je to lepší, ale zase tu máme motorkáře, takže túrování a ječení motorek pod okny celé dny :zed:

ZLATÉ město!!! Bydlela jsem v klidné části, i manžel říkal, že se nejlépe vyspal ve městě. Ale není bytový člověk. Takže až jednou doopatrujeme mamku, tak mizíme na samotu, koupíme i co nejvíce okolí, aby se tam nemohl nikdo přistěhovat a sousedy už nikdy. NIKDY!

Tahle vesnice vypadala klidně, co se z ní ale stalo za posledních 10 let je otřesné. Takže jo, může to vypadat idylicky, potom se tam nastěhuje ta nesprávná sorta bezohledných dementů a konec. To už riskovat nechci. Bylo to tu k žití, nyní je to k přežití. Na dovolenou se jezdím hlavně vyspat.

P. S. špunty do uší nemohu, mám krátké zvukovody i nejměkčí mě bolí. Ale já na hlavě nesnesu ani čepici v mrazech, natáčky na noc apod.

Takže pozor na mýtus „na venkově někde v baráčku bude klid“ - zakousla bych každého, kdo mi řekne: „Jééé, ty bydlíš na vesnici, to je klídek, pohodička, ticho, zeleň…“. Pan starosta tu totiž ještě vymlátil veškeré keře, aleje, veřejnou trávu holí na hlínu… :zed: Ale místní důchodci a spolky, které tu vládnou to tak chtějí a je to prý krásné a upravené :zed:

S baráčkem buďte hodně opatrní. Na venkově se pomoci policajtů hned tak nedomůžete. Spolky si dají ve vyhlášce výjimku na kravál a můžou trsat do aleluja. Psi můžou řvát non stop ve dne v noci. Motorkáři, sekačky, cirkulárky… Abyste nespadli z deště pod okap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
23.5.18 11:45

Já si myslím, že tohle je v hlavě a stěhování uplně nepomůže, protože úzkost budeš mít pořád jen se napasuje na něco jiného. Řešila bych s psychologem psychoterapií. Ono na vesnici jsou také sousedi a kravál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.5.18 12:03
@Anonymní píše:
@Baruš.B Ano tak jsem to myslela, že ten hluk z okolí domu je jiný, není to prostě idiot za stěnou nebo na balkoně pod námi. Je to dál a určitě se to líp snáší. Můžu se zeptat, za jakou cenu jste domek pořídili? Asi byl ihned obyvatelný a teď doděláváte, co je potřeba? Tak nějak bych si to taky představovala. Zakladatelka

Já nevím jestli sem vůbec cenu domu můžu napsat :lol: kupovali jsme před dvěma lety, kdy byly ceny snad nejníž a hlavně jsme u Plzně, ne u Prahy. Od té Plzně cca 30 km. Dům je zastavěná plocha 260 m2, z čehož je 60 m2 stodola, budoucí garáž a dílna. Pozemek malinko pod 1 000 m2 a cena 490 000 Kč :mrgreen:
Ale děláme kompletní rekonstrukci. Koupili jsme tedy s novou střechou i krovem (díky bohu za to) a s připravenou zahradou, hotové chodníčky, úprava terénu. Ale zbytek komplet nový, rozvody všeho, stropy, podlahy, stěny. koupili jsme to spíš jako hrubou stavbu se spoustou haraburdí. Ale jak říkám, máme to skoro jako hobby, baví nás to. Letos bysme snad mohli dokončovat a na jaře se stěhovat.
I přes to, že mají naproti přes silnici tříčlennou štěkací jednotku a vedle jednoho hafana, který ty tři vedle nemá moc rád, slyšíme občas kohouta, sekačku na trávu, cirkulárku, bečet ovce, kašlajícího koně za plotem a já nevím co ještě, je to prostě jiné, krásné a opravdu JE TU KLID :lol: :lol:
Stejně jako někdo je spokojený v bytě i s hlučnými sousedy, tak někdo může být naprosto spokojený na vsi s „hlukem“ co k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
23.5.18 13:51

My mame byt vlastni, ale neprodavame ho-pujde do nej moje mamka. nicmene pokud chcete byt prodat a ty penize pouzit k hypotece, tak se to da. jenom se to musi nejak osetrit ve smlouve, ze v byte budete jeste nejakou dobu po tom, co bude prodany.( nez najdete a koupite dum).to by vam urcite poradila realitka, dela se to docela bezne-moje mamka bydlela v prodanem byte jeste asi pul roku a majitele domu, co ho kupujeme, z nej pujdou taky az koupi pro sebe byt za penize z prodeje domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.5.18 15:45

Nikdy jsem nastesti v byte zit nemusela. Muj muz vyrostl v byte, takze s nim jsem mela moznost par dni vyzkouset, jak se zije v panelaku a rikam, ze neprezila bych tam. Jsem zvykla na svuj prostor, okna bez zaluzii pres den, tam to byla klec, jak zit v kralikarne. Strasne uzavreny prostor. Co absolutne nesnasim, kdyz jsou zatahle zaluzie a zavrene okna (to dela tchyne v lete). To bych radeji poridila klimatizaci. Nase decka, tam v lete nechteji, ze by museli byt zavreni.
Segra ma novy byt, zdeny a tam je to prijemnejsi, ale ona ma vetsi lodzie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
26.5.18 18:55

Ahoj zakladatelko. Jen ti chci vyjádřit podporu a uplně vím, jak Ti je. Já bydlela v garsonce, takže z každé strany sousedi a hned přes stěnu. Neměla jsem šanci utéct do vedlejší místnosti. Ráno jsem se budila s takovým stísněným pocitem na hrudi a už jen čekala, až se vzbudí sousedi…jinak jsem spáč, ale tady nějak podvědomě se moje tělo proti mé vůli budilo. Když odjeli třeba na 3 dny, uplně jsem pookřála a když jsem viděla, jak jejich auto zastavilo a vrátili se, tak se mi orzbušilo tím stresem srdce, tachykardie. Mám to jako ty s těmi zvuky, nikdy si na to nezvyknu, byt jsem pordala a odstěhovala se. Ted jsem v cihlovém cinzaku, mam 2+1, zase spím o víkendu do osmi, devíti. Slyšet je zde podstatně méně a když, tak jdu do kuchyně, kde je naprosté ticho a mám zde klid. Každopádně takové to sevření srdce, tísěnˇna hrudi, co jsem mívala, je pryč. Přeji, at to také nějak vyřešíte. Ten hlukový diskomfort umí s psychikou pěkně zamávat. Držím palce a soucítím. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
26.5.18 20:04

Tak jsem si na tebe dneska vzpomnela mila zakladatelko a i ostatni, co tak hanite panelaky… ;) Zlatej panelak!!! Alespon ten nas, kde je klid, pohoda a tichoucko jak v hrobe. Jsme totiz na chate, člověk by rekl vesnicka na konci sveta, kde lisky dávají dobrou noc. Mame to na vesnicce, pouhych 60 stalych obyvatel, ani pidihospudku, ani pidikramecek tu nemame. Vse nejmene 2 km. A prala bych vam, aby jste slyseli, co se tu deje kazdy vikend. Sousedi pronajimaji barak vedle a to co sem obcas jezdi… Treba ted. Kraval jak krava, metal duni celou viskou, ozraly rvou jak utrzeny ze retezu. A to je skoro kazdy vikend. Takze za me, pokud chci klid, ticho a odpocinek, zustavam radeji doma, v panelaku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
26.5.18 20:16

@Apaji Ja teda v panelaku vyrostla, ale stacilo par let na samote a dnes bych se tam utrapila. Ten klid je k nezaplaceni, kdo me max muze rusit jsou ptaci a jejich „rev“. Na nejblizsiho souseda v lete ani nevidim, je za kouskem lesa…no je blby, kdyz clovek zapomene neco koupit, to pak trva na benzinku autem 10min a do kramu 15…ale to je asi tak vse. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí