Jsem těhotná s dvojčaty a nezvládám léto. Poraďte úlevné pomůcky

16.8.25 17:58

Nezvládám léto

Krásný podvečer, prosím všechny, které si tím prošly nebo procházejí o podporu. Jsem v osmém měsíci těhotenství s dvojčaty a už prostě nemůžu. Neustále je mi špatně, od začátku těhotenství několikrát denně zvracím, teďka v posledních dnech přímo bliju. Bolí mě záda, břicho, žaludek. Všechno mě tlačí. Do toho mám zácpu, chodím tak jednou za šest dní, břicho nafouklé, bolavé. Už mě bolí i celý spodek, jsem plná plynů. A jakmile se večer ochladí mám strašnou chuť na sex, u kterého bych se ale akorát poblila z tolika pohybu.
Můžete mi někdo prosím poradit nějaké úlevné pomůcky? Vím, že si nemám stěžovat, ale já už fakt nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
16.8.25 18:07
@vagnerova.victorie píše: Více

Soucítím :hug: Měla jsem to dost podobně, rodila jsem před pár dny… Úplně radu nemám, taky jsem trpěla. Přeju ať to dobře dopadne a ať ti to rychle uteče :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.25 18:09

Nedovedu si představit, jaké je to s dvojčaty, ale jsem taktéž v 8. měsíci a děs. Ta vedra nedávám vůbec, jakmile je hlášeno přes 30, nejdu celý den radši ven.

Záda - střídavě mě strašně bolí bedra a lopatky. Ale fakt šíleně. 1× za 3 týdny jdu na masáž, ale uleví se mi vždy jen asi na 2 dny. Zvažuji tejping zad.

Břicho už tvrdne čím dál častěji. Užívám Magnosolv i 2× denně. Z toho mám pak vždy ráno průjem, takže zácpu od té doby nemám.

Jinak v noci mě budí bolest žeber, hlavně levého. Nebo nad ránem hrozná bolest žaludku. Nezvracela jsem v těhu ani jednou, ale blbě je mi často. Vždy však když dlouho nejím.

A k té zácpě. Měla jsem s ní obrovský problém do 2. trimestru. Pomohlo mi, že jsem si ráno udělala mléčný koktejl s ovesnymi vločkami, chia semínky a banánem. A na noc jsem snědla 4 ks sušených švestek. Trvá i týden než se to trávení upraví, ale pomohlo to a pak už to jelo jako po másle. Aspoň u mě.

• Citovat
  • Upravit
3
16.8.25 18:09

Já jsem tohle zažívala loni, ale teda pouze v těhotenství s jedním miminkem, takže máš můj obdiv. Pomáhala mi jen ledová cola a lavor se studenou vodou na nohy. Jo a ještě fakt se tomu nebránit, vyzvracet se úplně a pak se mi ulevilo. Jedla jsem jen meloun a banány jinak šlo vše ven vrchem i spodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
16.8.25 18:13

Soucítim a to mám v břiše jen jedno. Jsem 37tt a poslední dny ze mě teče pot v podstatě konstantně. Špatně už spím, bolí mě záda..no všechny tyhle lahůdky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.25 18:21

Soucítím a to jsem měla v břiše jen jedno. Rodila jsem loni v srpnu a ten poslední měsíc jsme prakticky jenom proseděla na záchodě. Jakmile bylo víc než 25 stupňů, zvracela jsem. Takže máš můj neskutečný obdiv a přeju Ti ať to rychle uteče nebo se alespoň ochladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
16.8.25 18:50

Chudaku :hug: :hug: Ja rodila obe deti 10 dni po terminu v srpnu, takze soucitim! Pomahalo mi se protahovat, prip. cvicit, kazdy den si namocit hlavu a vyvalit se naha pred vetrak. A odskrtavat dny v kalendari do deadlinu porodu. S dvojcaty je to aspon trochu driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
16.8.25 19:08

Proč by sis nemohla postěžovat? V posledním trimestru s dvojčaty máš naopak na stížnosti v podstatě nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.25 20:14

Těhotenství s dvojcaty bylo všechno jen ne nejkrásnější období života :mrgreen:. Permanentně zvednuty žaludek, otoky, pálení žáhy,… někdy v půlce jsem sepsala žádost o sterilizaci.
Jsi skvělá, že jsi to uz dotáhla tak daleko, pro děti je to důležité :palec:. Za chvíli budete v cíli :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
14624
16.8.25 20:43

A tehotensky podpůrný pas používáš? Já teda nečekala dvojčata, ale ulevoval mi moc. A jinak bohužel konec těhotenství je jen o tom, přežít to a porodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí