Menší bříško a stehenní kost na 3. screeningu

338
15.8.25 16:48

Menší bříško a stehenní kost

Ahoj,

ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Dnes (31+1) mi na 3. screeningu naměřili menší miminko (1250g) a průtoky se doktorce moc nedařilo změřit. Odpoledne si mě pozvala ještě do nemocnice, že tam bude mít lepší ultrazvuk. Tam vyšla malá už o něco větší (1450g, což odpovídá prý 30+4, takže jen 4 dny rozdíl), ale problém je, že ačkoliv hlavička je velikostně v pořádku (o 2 dny popředu, 45.percentil), tak stehenní kost a bříško jsou menší (obojí o 11 dní pozadu, 8.percentil). Ta hlavička ten výsledný odhad jakoby vytahuje nahoru k lepším číslům. Stehenní kost doktorka moc neřešila, ale pozastavovala se hlavně u toho bříška, že to prý může značit různé problémy, vady… Příští týden jdu kvůli toho do fakultní nemocnice na další vyšetření, ale do té doby budu jak na trní.

Máte někdo zkušenosti s menším bříškem (případně i v kombinaci s tou stehenní kostí) a čím to nakonec bylo a jak to dopadlo? Hrozně doufám, že je malá prostě zatím jen hubeňour a přibere nebo že to doktorka jen blbě naměřila (i když teď si dávala asi fakt záležet). Každopádně stejně mám strach, co když je to nějaký reálný problém a jaký.

Doplním, že teď v nemocnici už průtoky naměřila, prý jsou v pořádku. Jinak riziková jsem doteď nebyla, cukrovku nemám, tlak mám nízký, na otoky netrpím, s manželem žádní prckové nejsme, aby byla geneticky malinkatá.

Příspěvek upraven 16.08.25 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5
15.8.25 17:23

Měla jsem podobný výsledek na 3.screeningu teď v červnu. Průtoky OK, ale 8. percentil a celkově menší miminko. Teď jsem těsně před porodem a v mezičase se to srovnalo, miminko to dohnalo a je 23. percentil. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
15.8.25 17:35

Pro uklidnění - nám vycházelo menší bříško, nakonec doktorka konstatovala, že malý bude hubeňour a drobek, stejně jako první syn. Narodil se nakonec s váhou přes 4 kila a úplně v pořádku ;) ty měření nejsou úplně přesný, stačí se kousek ukliknout a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
15.8.25 17:51

Bříško nevím, ale kombinaci velká hlava krátké nohy měly obě mé děti. No mají po kom. Když se kouknu do zrcadla… Teď jsem šila předškolnímu dítěti kalhoty a oproti střihu na danou velikost jsem zkracovala nohavice o 7 cm, kdežto obvod hlavy má větší, než má dospělá sousedka (kdysi jsem jí dělala čepici, tak vím). Každej jsme nějakej… Určitě je dobře, že to nezanedbávají a kontrolují, ale zatím bych klidně spala, dokonale souměrný je málokdo a některý ten rozměr ujíždí často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.8.25 18:00

Zbytečný stresování těhotných akorát toto :roll: Vůbec bych tomu nepřikládala váhu, každé miminko je jiné a pokud je vše ostatní v pořádku, není důvod k panice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
15.8.25 18:53

Nestresovala bych se tím..ta měření nejsou přesná…mě zbutz vyvestili mimina přes 4 kila a přitom starší měla jen těsně nad 3 a mladší teda 3,4…byli prostě dlouhý oba měli při narození 50cm… tak jim vzhledem k tomu vyšla pak i vyšší vaha. jedtli měli malý bříška nevím, to nikdo neříkal, ale jak píše @ugluk oba měli dlouho kratší nohy. u starší se to pak srovnalo někdy kolem 3 let. to se hodně vytáhla, ale do té doby mela kalhoty vždy o číslo menší než triko…teďbve 4 zas naopak nosí oblečení vel. 5-6let 😂
No mladší skoro ve 3 letech pořád nosí o velikost menší gatě…oba jsou hubený, skoro do všech gati jim musím pridělávat gumu aby jim nepadaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
15.8.25 18:57
@Leni95 píše: Více

ano, v 31. tt dítěti naměřili menší bříško a stehenní kost, čirou náhodou byla u vyšetření PA, která vedla předporodní kursy a prodávala výrobky „zelené miminko“, tak mi prodala chlorrelu za 1500, která adekvátní se prodává v DM za 300,–-
já vyděšená, googlila hrůzy,
dítě se narodilo 51 cm a 3650 g :nevim:
bříško má malé i teď v 8,5 a nohy dlouhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
16.8.25 10:42

@Vladusxx

Moje obě děti taky měly na UTZ kratší nohy, ve spodu tabulky, kluk celkově veliký, holka naopak malá, a jsou v pořádku, prostě máme podsadité geny, nejsme s manželem žádné gazely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí