Nezvládnutí autoškoly
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezvládnutí autoškoly
Hezký večer, včera jsem do diskuse psala ohledně obav ze zkoušky, dnes píšu o nezvládnutí jízdy. Nejsem první ani poslední, ale dnes jsem nezvládla závěrečnou jízdu v autoškole. Byl to první pokus, ale i tak mě to vážně mrzí. Chtěla jsem to už mít za sebou, nemuset se tím stresovat, ale nevyšlo mi to. Jela jsem jen několik minut a pak pokazila to, co jsem kazila celou autoškolu.
Mám strach, že nedám ani ten další pokus a následně ani další. Jak tomu bylo u vás, kolik pokusů jste potřebovaly a dokupovaly jste si další jízdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Tazatelka123 píše:
Hezký večer, včera jsem do diskuse psala ohledně obav ze zkoušky, dnes píšu o nezvládnutí jízdy. Nejsem první ani poslední, ale dnes jsem nezvládla závěrečnou jízdu v autoškole. Byl to první pokus, ale i tak mě to vážně mrzí. Chtěla jsem to už mít za sebou, nemuset se tím stresovat, ale nevyšlo mi to. Jela jsem jen několik minut a pak pokazila to, co jsem kazila celou autoškolu.Mám strach, že nedám ani ten další pokus a následně ani další. Jak tomu bylo u vás, kolik pokusů jste potřebovaly a dokupovaly jste si další jízdy?
Ja jsem tu minulou diskuzi necetla. V cem mas problem? Co ti nejde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tazatelka123 píše:
Přehlížení značek
Ups… to je docela vážný problém. Ale ne neřešitelný. Dělej si projížďky po městě na kole a sleduj značky. Jinak nevím, jak to natrénovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tazatelka123 píše:
Přehlížení značek
aha, takze nestihas se venovat rizeni, sledovat provoz a k tomu znacky? a bylo to tim, ze jsi ji prehlidla? (co to bylo za znacku?) nebo, ze jsi nevedela jeji vyznam a proto spatne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Ups… to je docela vážný problém. Ale ne neřešitelný. Dělej si projížďky po městě na kole a sleduj značky. Jinak nevím, jak to natrénovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo to přehlédnutí, význam značek znám. Myslela jsem si, že jsem na jednosměrce (auta parkovala po obou stranách silnice…) a přitom tam jednosměrka nebyla, zmátli mě řidiči, kteří parkovali, kde neměli. To ale neomlouvá to, že jsem se nepodívala. A navíc jsem tím pádem nevěděla, jestli jsem na hlavní nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klid, muj chlap doted nezna vyznam znacek
alespon to tvrdi..
- Citovat
- Upravit
V klidu, já to dala napočtvrté - banality, nervozita. Nevšimla jsem si že jedu v pruhu pro MHD, nebyla jsem schopná podélně zaparkovat, a napoprvé proto, že jsem ženská a neuškodí mi si to zopakovat (doslova). Dneska jsou to víc jak dva roky, jezdím denně, bez nehod (ťuk ťuk na dřevo!), baví mě to. Těch vjemů je strašně moc, že přehlídneš značku je normální, i když by se to v provozu samozřejmě stávat nemělo. Pomáhá jezdit jako spolujezdec po městě a cíleně si všímat značek, aut, všeho co bys musela řešit jako řidič. Říkat si, kam bys jela a jak, na co by sis dala bacha… Hlavně žádnou paniku, napočtvrté to dát je malinko extrém, ale ani tak se nestává že by to dali napoprvé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tazatelka123 píše:
Bylo to přehlédnutí, význam značek znám. Myslela jsem si, že jsem na jednosměrce (auta parkovala po obou stranách silnice…) a přitom tam jednosměrka nebyla, zmátli mě řidiči, kteří parkovali, kde neměli. To ale neomlouvá to, že jsem se nepodívala. A navíc jsem tím pádem nevěděla, jestli jsem na hlavní nebo ne.
chce to jak psaly holky cvik, proste si projit a projet silnice a divat se po znackach. Nevidim to jako zavazny problem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jízdy jsem si dokupovala, ale v jiné autoškole - po třetích neúspěšných zkouškách jsem přešla jinam, dala si dvě nebo tři zkušební jízdy s jejich instruktorem a pak už jsem to dala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala řidičák před rokem, den před 30. narozkama, a komisař mně vyhodil z jízd po pár minutách.
Taky to bylo pro mě velké zklamání, i jsem to obrečela, a padla na mě bezmoc, že ty chyby, co dělám, do měsíce (na další pokus), nezvládnu odstranit. Během toho měsíce jsem si zaplatila 2 jízdy, jinak jsem za volant nesedla. Prošla jsem si na google maps pár křižovatek z oblasti, kde jsem jezdila, ale vůbec mi to nepomohlo, neboť jsem dělala autoškolu v jiné pražské čtvrti, než bydlím, a neznala jsem to tam.
Ale kdepak, po druhé už jsem měla více štěstí. Jiný komisař (hodnější), jiná jízda, dokonce jiný instruktor (můj ten den nemohl). Hodně mi to pomohlo. S odřenýma ušima, ale dali mi to.
Se mnou tam byla holčina, právnička, která dělala už 4.pokus. Nakonec to udělala i přes chyby za které mě poprvé vyhodil). Prý se k opakovaným pokusům více přihlíží.
Držím palce, nevzdávej to. ![]()
An. W.
- Citovat
- Upravit
Uppss…to si fakt projed´na kole značky nemůžeš přehlížet…
jinak já udělala jízdy napodruhý…poprvý mě vyrazil, jelikož mi ustřelila pr*del při odbočování na křižovatce, kdy jsem musela stát do kopce…pak si země dělal učitel autoškoly srandu, že jsem to udělala schválně, abych se zbavila policajta, kterej seděl vzadu a ostatní co měli jízdy po mě tak měli klid ![]()
napodruhý i při sněhu a ledu v pohodě
už je to 18 let zpátky…pak jsem cca 8 let neřídila a dneska uplně v pohodě
neboj to dáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dala autoškolu napodruhé, poprvé jsem byla nervózní snad víc než před maturitou a zvazila, co se dalo
vím, jak se cítíš, mne autoškola strašně stresovala, uplne jsem to nesnášela a tak moc jsem si přála, abych to zvládla a mela z krku… No doplatila jsem si dvě jízdy těsně před zkouškou, a na podruhé už šla víc v klidu a v pohodě rozhodnutá, že pokud to neudělám ani na podruhé, tak se na to vykaslu, než ohrožovat sebe a cizí na životě
no druhý komisař byl v pohodě, byli jsme tam s tím samým klukem co u prvního pokusu a ptal se nás, zda už jsme pochopili, proč mame tak levnou autoškolu
![]()
No na podruhé jsem zvládla, radost obrovská a divím se, že po všech zážitcích a jak jsem to nenáviděla, jezdím a docela rada ![]()
Tak hlavu vzhůru! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit