Závěrečná jízda v autoškole

12.6.16 20:05

Závěrečná jízda v autoškole

Hezký večer, příští týden mě čeká závěrečná jízda s komisařem a mám z toho obavy. Při řízení dělám stále stejné chyby, jsem z toho hrozně vystresovaná. Počítám s tím, že se mi jízdy nezdaří, ale platit za další jízdu a plat učitele se mi opravdu nechce. Proto bych to ráda dala hned na poprvé. Nebojím se testů, ale mám obavu z té jízdy. Obávám se rušných křižovatek, toho že přehlédnu jednosměrku a nezajedu při odbočení vlevo k levé části vozovky a obdobně.

Proto bych se vás ráda optala, jakých chyb jste se dopustily vy a na kolikátý pokus jste jízdu zvládly?

Děkuji za Vaše reakce

(Celkově si myslím, že přeci jedna jízda, kterou komisař uzná jako dobře provedenou přeci nezaručí to, že řidič nebude dělat chyby. Všichni jsme jen lidi, lidský faktor selže a proto si myslím, že i přes získání papírů může člověk vjet do zákazu vjezdu či udělat obdobnou věc. Tím nechci říci, že by se pravidla neměla dodržovat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
12.6.16 20:19

Cim vic se budes stresovat tim hur se ti pojede ;-) za volantem musis premyslet a byt v klidu. Ja jsem sest let od autoskoly neridila, ted se davam dokupy na kondicnich jizdach. Ja s tim treba problem mam, v krizovatkach jsem nervozni, na prednost zprava nemyslim a taky me kvuli ni vyhodili od zkousek a zajela jsem to az na podruhe. A jinou slecnu ktera treba mela teorii na 100% za chvilku hotovou, vyletela jako prvni ani nestihla vyjet z parkovani. Byla tak nervozni ze zacla stacet kola smerem k chodniku. Dej se do psych. pohody a samu sebe presvedci ze jsi dobra a nemas duvod to nedat ;-) A ono to pujde uvidis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
12.6.16 20:20

Udelala jsem na prvni pokus. Ani nevim jak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
12.6.16 20:21

@Tazatelka123 nezpomalila jsem dostatečně daleko před železničním přejezdem (vytrhana vlečka uprostřed města) a mimo obec jsem nedala blinkr, když se hlavní stacela do zatáčky. Ale dal mi to :) držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
12.6.16 20:22

@Miki18 mamka neridila asi patnact let, zacla znovu pred sesti lety a ted dojede kamkoliv :D
To je dukaz, ze vsechno jde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.16 20:24

Prosím anonymně:
Ahoj, já je neudělala tenhle týden už potřetí.
V Brně jsou prý komisaři moc přísní. Najíždění při odbočování v jednosměrkách tolik nekontrolujou, toho se neboj, ono to ani moc nejde, protože ulice jsou plné a parkují tam auta. Pozor na přednost zprava, nepřibržďuj, pokud jsi na hlavní… Nestresuj se, komisaři jsou při jízdě v pohodě, slušní, nachvály nedělají. Jen bazírují na tom, všechno dodržet a být si jistý.
Přemýšlím, jestli to nezkusit v nějakém menším městě. Protože stále platit za jízdy navíc a doufat, že bude místo na zkoušky, už mě nebaví. Pravidla znám a vím, že to musím vypilovat sama v provozu, po Brně se nebojím.
Hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32
12.6.16 20:30

@Lekninka91 Tak to je super, podle me je to vec ktera se nezapomina ale musi si clovek verit. Ja se bojim, ze se nerozjezdim :/ kor ted kdyz jsme se odstehovali za Prahu me desi jak cpu kocar do autobusu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.6.16 20:33

Já udělala zkoušky hned napoprvé, ale bylo to dávno ještě na střední škole. Výhoda byla, že napřed jsme jezdili s traktorem (i zkoušky) - ten jezdí pomaleji a člověk má víc času sledovat provoz, pak teprve s autem.
Moje spolužačka taky udělala papíry napoprvé, ale pak se přestěhovala do anglie, a protože se tam jezdí vlevo, šla znovu do autoškoly (i když nemusela, tak lze jezdit i s českým řidičákem) a dělala zkoušky snad šestkrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.16 20:34

Já je udělala napoprvé, ale chybu jsem udělala, ale asi měl komisař dobrý den a dal mi to, zpomalila jsem v křižovatce, jela jsem tam jen jednou a nějak jsem hned nevěděla, kam a jak se stáčí hlavní, ale přešel to :dance:

• Citovat
  • Upravit
10952
12.6.16 20:41

.

Příspěvek upraven 12.06.16 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
12.6.16 20:42

@Miki18 jako zacatky pro ni byly taky masakralni. :D ale musela no. Po rodicovsky mela kvuli brachovi upravenou pracovni dobu a do prace se potrebovala nak dopravit. Chce to prekonat ten strach a pak se to da ;) loni dokonce dala i cestu do Italie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1407
12.6.16 21:00

@Tazatelka123 Ja udelala jizd na poprve. Hlavne se nestresuj, jinak budes delat zbytecne chyby. Jeli jsme ve dvou a kolegyne jela prvni. Mela zaparkovat na parkovisti u Tesca. Dala blinkr do prava a misto toho aby zaparkovala rovnou do toho pruhu, tak jelikoz bylo misto jeste predtim tak to jakoby projela abych ja vyjizdela cumakem napred. Jelikoz je takto na parkovistich plna cara tak ji to malem nedal. Nakonec se to ukecalo ze chtela aby se mi vyjizdelo dobre a ze to delaji nasi rodice. Zalezi hodne na koho natrefite. Nekdo vylozene dela naschvali. Muze Vam rict napriklad az to bude mozne odbocte doprava a muzou tam byt zrovna vsechny zakazy. To udelal me. :-D Mohla jsem odbocit snad az na pate krizovatce. :-D Dulezite je hlidat prednost z prava a rychlost. Jedine co, tak mi to akorat chciplo na semaforu. :-D Ale to bylo v pohode, to se stava i zkusenejsim. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
12.6.16 21:05

Nestresuj se :-) já taky dost chybovala, hlavně to zajetí vlevo v jednosměrce, a mám to na první pokus- testy 100%, jízdy v pohodě, akorát jsem přehlídla značku konec města, ale měl slitování. A to jsem jezdila pěkně v létě, a ke zkouškám jsem se dostala v listopadu a užila si jízdy na prvním sněhu. Řidičák mám půl roku, najela jsem od té doby 10 tisíc km ve vlastním autě, bez nehody, několikrát přes Prahu (jsem z malého města) a uplně v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.16 21:05

Raděj anonymně:dala jsem testy na 100% těch jsem se nebála a jízdy až na potřetí,2× mi to nedal ze nervozní jízdu, poprvé prý žádné chyby, ale strašná křeč, podruhé jsem si špatně najela v křižovatce, byla jsem vynervená že mi to chcíplo :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.16 21:07

Tak jo já tě potěším, jak jsem levá.

1. Ani nevím v čem jsem udělala chybu a to mi komisař řekl, byla ta chyba :DD Doteď nevím. Ale byla jsem nervózní jako prase a vjížděli jsme do takových mrcha úzkých uliček s milionem značek a já už ani nevěděla, jak se řadí.

2. Napodruhé jsem najela tak, že jsem měla dojem, že blokuji tramvaj. Couvnout jsem z té křižovatky nemohla, tekl ze mě pot a nakonec jsem tu křižovatku projela, aniž bych dala přednost protisměru (odbočování vlevo). Respektive, protisměr mě pustil, protože jsem té tramvaji opravdu zavazela. Zbytek jsem nasraně odřídila jednou rukou naprosto s přehledem, bohužel už bylo po šanci :D Komisař mi u toho říkal, že nechápu proč jsem tak panikařila, vždyť řídit umím.

3. Už jsem ani nevěřila, že to dám. Jakási zóna, jednosměrky, špatné návody na odbočení. Chytla jsem pitomce co neznal přednost z prava :D Projezd nejhorší křižovatky ve městě a parkování jsem si sama zkomplikovala, jak jsem to chtěla kolegyni ulehčit. V zadu jsem si pofňukavala, že jsem to určitě zase nedala a ejhle konečně…

Anonym, tohle neví ani rodina :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze