Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Chtěla jsme se zeptat jestli má někdo stejné zkušenosti.
chtěl jsme si nechat zvýšit alimenty, ale soudkyně usoudila, že ex má malej plat a že nemam nárok. Odešel z lépe placené práce a teď má kolem 13 000,– vím že domu celkem nic neplatí. Jiné dítě nemá
Vůbec se o kluka nezajímá, No teda bych mu křivdila zavolal když měl svátek a narozeniny, ale kluka k telefonu nechtěl. Nic mu navíc nekoupí. Naposledy před 3 rokama. V pátek má kluk narozeniny a doted nezavolal jestli přijde jak se chvástal u soudu. Nevim jak dál. Bojim se že na mě zas bude křičet že je to moje vina že mu ho já nechci dávat a vymýšlet jiné lži.
![]()
@LenkaZi no spíš bys měla napsat kolik má výživné a na kolik jsi ho chtěla zvýšit ![]()
Já od ledna nebudu mít nic. Ted má teda 2300 když jsme měli soud když mu bylo 3 roky tak soud řek 2500,le prskal tak jsem řekla že když bude chodit tak at platí 2300,– Jo já vim jiní nemaj ani to. A na kolik 3000,–
No tak podej odvolání, protože soudkyně je vadná. Podej odvolání ke kraji, tam jsou krapet jiní soudci. Hlavně už ne jeden, ale „komise“
@LenkaZi rozhodně bych šla do odvolání jako on nemá vyživovací povinnost nebo co
![]()
@terinka4444 píše:
No tak podej odvolání, protože soudkyně je vadná. Podej odvolání ke kraji, tam jsou krapet jiní soudci. Hlavně už ne jeden, ale „komise“
jasně a já mám na syna studenta VŠ 3500.- měsíčně z jeho 25000 čistého…nezvednou a nezvednou už máme 7 let, uvidím po Novém roce, zaplatila jsem si skoro 5 tis advokáta aby z něj něco vydupal
Před dvěma lety zkusil sám a soudkyně řekla že má velké výdaje - nabulíkoval jí že od posledního zvýšení se rozvedl ( on se ihned rozvedl, protože do jeho příjmů se počítala manželka a to už napříště nechtěl a stále žijí spolu)
rozvedl se a prý bydlí v zahradní chatce bez elektřiny a tu musí vyrábět elektrocentrálou…lže jako když tiskne, prý pět let v maringotce…někoho tak prolhaného jsem dlouho nezažila..soudkyně řekla synovi že 3500 je dostatečných na zaplacení koleje a menzy a pokud mu to nestačí musí mu dát maminka kapesné - maminka platí byt, elektřinu, doma jídlo a oblečení…celý účet za telefon a skripta..maminka má asi jít šlapat když chce z kluka mít studenta aby se jednou měl lépe než ona…a měl práci alespoň zaplacenou jako ing. ale to dneska u soudu nezkoušejte, školy více než maturita už jsou nadstandart…
@LenkaZi Nerozumím. „Nic“ jako že bude na syna platit NULA, nebo že to nezvedli?
@S.Ivanka Můj muž absolvoval VŠ s alimentama 900 Kč, když dal otce k soudu, přiklepli mu tisíc (stejnej peníz mu dávala matka). Jo, je to už pár let, ale koleje stály skoro jako dneska (když se vezme v potaz ubytovací stipendium) a skripta taky.
Ale teda můj muž si halt při studiu na toho Ing. celý roky vydělával.
@S.Ivanka
Tak tohle je fakt šílený. Můj bývalej má 15 čistýho a dává mi na malýho 10. Někdy teda jenom 8 ale snaží se dávat těch 10. Dávat takhle málo to by ho přece musela hanba fackovat! Synovi budou dva roky.
@S.Ivanka Přesně tak, starší kluk od přítele byl dospělý a chtěl si hned po škole udělat druhý učňák, soudkyně to smetla ze stolu, že ho nepotřebuje, když už má jeden. Výživné od matky bral ve svých devátenácti letech krásných 300.-, protože maminka byla bez příjmu (normální práceschopná ženská).
Jinak k zakladatelce - zvažovala bych odvolání. Soud by se měl taky zabírat tím, jestli odchod z práce na méně placenou nebyl účelový.