Nezvýšili výživné

724
17.12.14 21:41

nezvýšili výživné

Chtěla jsme se zeptat jestli má někdo stejné zkušenosti.
chtěl jsme si nechat zvýšit alimenty, ale soudkyně usoudila, že ex má malej plat a že nemam nárok. Odešel z lépe placené práce a teď má kolem 13 000,– vím že domu celkem nic neplatí. Jiné dítě nemá
Vůbec se o kluka nezajímá, No teda bych mu křivdila zavolal když měl svátek a narozeniny, ale kluka k telefonu nechtěl. Nic mu navíc nekoupí. Naposledy před 3 rokama. V pátek má kluk narozeniny a doted nezavolal jestli přijde jak se chvástal u soudu. Nevim jak dál. Bojim se že na mě zas bude křičet že je to moje vina že mu ho já nechci dávat a vymýšlet jiné lži. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3608
17.12.14 21:49

@LenkaZi no spíš bys měla napsat kolik má výživné a na kolik jsi ho chtěla zvýšit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.12.14 21:52

Já od ledna nebudu mít nic. Ted má teda 2300 když jsme měli soud když mu bylo 3 roky tak soud řek 2500,le prskal tak jsem řekla že když bude chodit tak at platí 2300,– Jo já vim jiní nemaj ani to. A na kolik 3000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.14 21:59

No tak podej odvolání, protože soudkyně je vadná. Podej odvolání ke kraji, tam jsou krapet jiní soudci. Hlavně už ne jeden, ale „komise“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
17.12.14 22:01

@LenkaZi
Odvolání můžeš podat vždy a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.12.14 22:02

No to budu asi muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
17.12.14 22:08

@LenkaZi rozhodně bych šla do odvolání jako on nemá vyživovací povinnost nebo co 8o :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
17.12.14 22:10
@terinka4444 píše:
No tak podej odvolání, protože soudkyně je vadná. Podej odvolání ke kraji, tam jsou krapet jiní soudci. Hlavně už ne jeden, ale „komise“

jasně a já mám na syna studenta VŠ 3500.- měsíčně z jeho 25000 čistého…nezvednou a nezvednou už máme 7 let, uvidím po Novém roce, zaplatila jsem si skoro 5 tis advokáta aby z něj něco vydupal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.14 22:21

To je síla :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
17.12.14 22:27

Před dvěma lety zkusil sám a soudkyně řekla že má velké výdaje - nabulíkoval jí že od posledního zvýšení se rozvedl ( on se ihned rozvedl, protože do jeho příjmů se počítala manželka a to už napříště nechtěl a stále žijí spolu)
rozvedl se a prý bydlí v zahradní chatce bez elektřiny a tu musí vyrábět elektrocentrálou…lže jako když tiskne, prý pět let v maringotce…někoho tak prolhaného jsem dlouho nezažila..soudkyně řekla synovi že 3500 je dostatečných na zaplacení koleje a menzy a pokud mu to nestačí musí mu dát maminka kapesné - maminka platí byt, elektřinu, doma jídlo a oblečení…celý účet za telefon a skripta..maminka má asi jít šlapat když chce z kluka mít studenta aby se jednou měl lépe než ona…a měl práci alespoň zaplacenou jako ing. ale to dneska u soudu nezkoušejte, školy více než maturita už jsou nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.12.14 22:29

@LenkaZi Nerozumím. „Nic“ jako že bude na syna platit NULA, nebo že to nezvedli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.12.14 22:31

@S.Ivanka Můj muž absolvoval VŠ s alimentama 900 Kč, když dal otce k soudu, přiklepli mu tisíc (stejnej peníz mu dávala matka). Jo, je to už pár let, ale koleje stály skoro jako dneska (když se vezme v potaz ubytovací stipendium) a skripta taky.

Ale teda můj muž si halt při studiu na toho Ing. celý roky vydělával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.14 22:35

@S.Ivanka 8o 8o 8o Tak tohle je fakt šílený. Můj bývalej má 15 čistýho a dává mi na malýho 10. Někdy teda jenom 8 ale snaží se dávat těch 10. Dávat takhle málo to by ho přece musela hanba fackovat! Synovi budou dva roky.

• Citovat
  • Upravit
1210
17.12.14 22:35

@S.Ivanka Přesně tak, starší kluk od přítele byl dospělý a chtěl si hned po škole udělat druhý učňák, soudkyně to smetla ze stolu, že ho nepotřebuje, když už má jeden. Výživné od matky bral ve svých devátenácti letech krásných 300.-, protože maminka byla bez příjmu (normální práceschopná ženská).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
17.12.14 22:37

Jinak k zakladatelce - zvažovala bych odvolání. Soud by se měl taky zabírat tím, jestli odchod z práce na méně placenou nebyl účelový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna