Nidace po IVF

254
6.10.15 19:13

nidace po IVF

Ahoj holky,
mám takový trochu hloupý dotaz. Jsem druhý den po transféru blastocysty. Už mám první dítě z IVF a tenkrát ode dne transféru cca 5 dní jsem měla takové silné a šťouravé bodání v podbřišku (nejspíš nidace). Tentokrát však od transféru vůbec nic…tak jsem trochu smutná a bojím se, že se nechytlo. Máte některá zkušenost, že jste u jednoho dítěte uhniCzďování cítily a u druhého ne? Neptám se, jestli si myslíte, že jsem těhotná, to samozřejmě odhalí až test za cca 10 dní. Jen by mě zajímalo, jestli to ženy mají tak, že jsou citlivé a nidací vždycky vnímají a pak jsou ženy méně vnímavé a vůbec jí nepotřehnou. Nebo je to prostě každé těhotenství jinak…Díky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
6.10.15 19:23

Určitě to může být pokaždé jinak. Jako je každý zárodek jiný, sliznice jinak narostlá, ty v jiném rozpoložení, citlivosti,… ;) Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.15 19:32

No já jsem cítila po IVF uhnizďování, ale pak zpětně jsem pochopila, že to byl náběh na hperstimulační syndrom a žádné uhnizďování, takže to tak mohlo být třeba i u tebe poprvé. Mimino se podařilo.
Anonymně, nikdo neví, že čekáme dítě z IVF

• Citovat
  • Upravit
Jajvy
6.10.15 19:44

Ahoj.Ja to mela tak, ze u prnviho ivf, ktere vyslo jsem necitila vubec nic a ted jsem tehotna po dalsim ivf a tentokrat jsem citila simrani v okoli pupiku nekolikrat za den, tak jsem doufala, ze se uhnizduje a ono jo :dance: a uz jsem v 18 tt.Muzu byt zvedava a zeptat se? vyslo vam hned prvni ivf? a ted mas za sebou druhy transfer nebo kolikaty?

• Citovat
  • Upravit
254
6.10.15 19:46

@Jajvy Tak tos mě potěšila…takže naději mám :)
Vyšlo nám až druhé IVF, při prvním nedošlo na transfér…neměli jsme žádné životaschopné embryo. Při druhé jsme měli jen jedno… což je můj syn :) Teď jsme měli taky jen jedno…tak doufám, že budeme mít zase štěstí… A pročpak se ptáš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajvy
6.10.15 19:59
@muffin81 píše:
@Jajvy Tak tos mě potěšila…takže naději mám :)
Vyšlo nám až druhé IVF, při prvním nedošlo na transfér…neměli jsme žádné životaschojednombryo. Při druhé jsme měli jen jedno… což je můj syn :) Teď jsme měli taky jen jedno…tak doufám, že budeme mít zase štěstí… A pročpak se ptáš? :)

Jen tak, ze zvedavosti.Nam vyslo prvni, to jsme zavadeli 2 embryjka. Chytly se obe, jedno to pozdeji vzdalo.Pri druhem jsme zavedli jedno, a to se nechytlo. A pri tretim dve a jedno se chytlo.Kdyz se zavede jedno, tak je podle me obrovske stesti, ze se chytne.No,drzim palce, at se zadari. :hug:

• Citovat
  • Upravit
254
6.10.15 20:23

@Jajvy
Jasně. No nemyslím si, že je to o jednom nebo dvou embryích. Ale o kvalitě toho jednoho embrya… Spousta center už ani nenechává zavést 2 embrya. Ví se, že je mnohem úspěšnější dva měsíce za sebou transfér jednoho embrya, než jeden měsíc dvě embrya naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
6.10.15 20:30

Já tě potěším - u prvního IVF jsem to cítila, byla jsem si celkem jistá (nebylo to první těhotenství) a vyšlo to. U druhého IVF jsem nic moc necítila, respektive ne tak brzo, a taky to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
6.10.15 21:12

Ahoj holky, mě ET nevyšel. Nebo takhle, test pozitivní, ale hCH začalo klesat, takže biochemko. Ale žádnou nidaci ani nic podobnýho jsem necítila. Teď jsem čerstvě po KETu a od transferu mě bolí v podbřišku. Ale dr. mi říkal, že po transferu jsou nejdůležitější první dvě v klidu a pak tři dny se šetřit. Potom se už prý nic nezachrání. Tak kdy vlastně dochází k tý nidaci po transferu?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.10.15 21:25

@Janička 1211

No já si myslím, aspoň co mi říkali v centru, že ty dvě hodiny po transféru se to embryo musí přilepit na stěnu dělohy…proto jsme museli být v klidu. No a pak už je přilepený a začne se na tom místě uhnizďovat…což trvá cca 4-6 dní (nebo tak nějak). Až je úplně zanořený a přerostlý vrstvou endometria. Při prvním úspešném IVF jsem po transféru několik hodin necítila nic a pak k večeru začalo to šroubování a šťourání a trvalo to dva dny…pak to přestalo. Pak zhruba kolem data MS jsem měla několikrát jakoby MS křeč…ale přitom nic. Vždycky jsem se lekla, že už je to tady..a naštěstí v poho. No a pak už vůbec nic (teda až nevolnosti a zvracení až do šestého měsíce :)…ale ty nastoupily až v šestém týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.10.15 21:33

@Janička 1211 Záleží na tom, jak stará embrya se zavádí. Nidace začíná kolem 6. dne stáří, ten je tedy klíčový pro jejich uchycení. Jak píše @muffin81, tak je vhodné dodržet klidový režim především ten první den. Pro pocit je lepší asi vydržet do toho šestého, sedmého dne stáří (ne po zavedení, je potřeba si to odpočítat). Ale kdyby bylo tak snadné zárodek „vyskákat“, tak by se děti nerodily asi vůbec. Ať to vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.10.15 21:42

@Litta
Taky si myslím, že důležitý jsou ty dvě hoďky těsně po transféru a zbytek dne tak nějak v klidu…pak už je rozhodnuto…pokud to teda člověk nepokazí nějakýma saunama, extrémníma výkonama, případně nějakou zrovna blbě chytlou virózou s horečkama. Většina holek, co těhotní normálně, tak ani neví…kdy přesně by měli být v klidu…holt ta embrijka jsou šikovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
12.10.15 10:02

Tak holky měly jste pravdu…test mám pozitivní…takže evidentně se mimino hnízdilo i bez mého vědomí :) Takže to nemusí být cítit pokaždé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí