Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
z těchto Nikolas, Nikola je i pro holky a je to takové matoucí, Nikolaj mi přijde ruské, moc se mi nelíbí
Jedině Nikolas. Nikolaj a Nikola zavání hodně východem, to bych opravdu nedávala. Navíc Nikola se u nás používá jako dívčí jméno.
@Lil Kitkatt píše: Více
Jo, máte pravdu. Vidím to stejně. Ale nevím, jestli Nikolas Rozsypal nezní prostě divně. (To není teda naše příjmení, ale něco v tom smyslu…)
Jedině Nikolas. Nikolaj zní rusky a Nikola je vlastně mužské jméno, ale tady se dává holkám. Správně by měla být holka Nikol. Nicol.
Spolužák ze základky má malého Nikolase k typicky českému příjmení, je mu asi rok a půl.
Příspěvek upraven 09.02.26 v 22:44
Mě se nelíbí
Zní mi asi moc rusky. ![]()
K oslovení Nick, Nik může být i Dominik,
Dominiku, Niku… Ty hříšnou duši máš. Se zpívá
Z těch tří je mi nejsimpatictejsi asi Nicolas.
No ale s českým příjmením? Nikolas Zavřel
![]()
@ValaKrie No, právě. Proto píšu, že je prostě s českým příjmením jakákoliv varianta na Nika asi pitomá…
Nikolas z nich zní nejlépe, ale k českému příjmení se nehodí. Navíc znám dva Nicolase a s oběma mám dost negativní asociace. Jeden je spolužák mojí dcery, druhému je něco pod 30 let. Jeden z nich má východní příjmení, což zní dobře. Druhý má české a stále mi to nejde přes pusu.
@Janča6 Jo, jen mi to všichni potvrzujete, jak jsem to viděla i já, Nikolas s českým příjmením ne-e. ![]()
Já bych se toho nebála, pokud se vám to jméno tak moc líbí, tak ho dejte i s českým příjmením. Jednou bys možná litovala toho, že jsi ho nedala,.
Klidně toho Nikolase dejte i s českým příjmením.
Já když čekám na dceru ve školce a čtu si ten seznam jmen dětí, tak na to zrovna asi moc lidí nehledí jestli se to hodí, nebo ne ![]()
Zdravím vás.
Čekáme syna a hodně se nám líbí oslovení Niku, tak hledáme jméno, kde to jde.
Co byste tady u nás k českému příjmení z výběru dali? Máme takové neutrální, ale české je.
Nejvíc hezky chlapecké mi připadá ten Nikolaj, ale nevím
Nebo existuje ještě něco?
Díky všem.