Netradiční jméno pro děvče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.2.26 19:25

Netradiční jméno pro děvče

Ahoj dámy,
Byť se to může zdát divné, tohle téma je pro mě teď citlivé, protože celé okolí má pocit, že mají nárok k tomu něco říct. Zbývá mi pár dní do termínu a stále nemáme jméno. Úvodem, odjakživa se mi líbí netradiční jména a chápu, že ne každému se budou líbit. Strašně jsem chtěla Auroru, ale tu mi prostě okolí znechutilo svými řečmi. Teď máme ve hře Lilibeth (pro doma Lily), Jasmínku a Rozálii (asi nejmenší favorit), Miu (ale těch je v okolí mi přijde dost). Ale ráda bych znala nezávisle názory, zda jsou to fakt takové hrůzy. Nemáme úplně klasické české příjmení jako Nováková, nebo Dvořáková. Tluče se ve mě to, co se mi líbí a to jak to budou přijímat ve škole atp. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte.
Děkuji všem za přínosné názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2580
8.2.26 19:31

Z tohoto asi Jasmína. Aurora.. to bych dostala záchvat smíchu. :lol: Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
8.2.26 19:32

Jasmína a Rozálie není nic vyjímečného. Znám jich mezi dětmi tolik, že to začíná být tuctovka. Rozálie je pro všechny Róza, za mě hrozný. Jasmína taky nemá pěkné zkrácené oslovení a Lili je tam pro malou holčičku, je mi celkem líto těch děvčat, až z nich budou dospělé dámy a bude se jim říkat Lili. Já mám pro dceru taky dost netradiční jméno, ale oslovení má pěkné jak pro dítě, tak pro dospělou ženu. Jmen jsou tisíce, vybrat se dá. Ve finále je to jen na vás. Chceš Jasmínu nebo Lili, tak tak to dítě pojmenuj. Všem se stejně nezavděčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.2.26 19:33

Líbí se mi všechna. Jasmín znám několik v různých věkových kategoriích. Rozálie je v mém okolí dost časté jméno. Lilibeth ani Auroru neznám, ale jsou hezká.

Z netradičních se mi líbí ještě třeba Lia a Etel. Ale na to ses neptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
8.2.26 19:38
@Janli píše: Více

Jasmína je Mína ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
8.2.26 19:41
@rozand píše: Více

No, právě….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 19:42

@Janli právě Lily mi přišlo na diplom, nebo podobně takové moc „něžné“, proto ta varianta Lilibeth :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.26 19:43

@mokkk ne chápu, někdo je prostě na tradiční jména. Ale Aurora začíná být taky oblíbené a mě se moc líbilo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.26 19:45

@Janča6 to jsou taky krásná jména, Lia byla na původním seznamu taky, ale nakonec „neprošla“ přes manžela :think:

• Citovat
  • Upravit
8765
8.2.26 19:47

Rozálii bych nedala. Sklouzne to, že ji budou říkat Rózo, Rozáro. Tak říká kolegyně vnučce. Nelíbí se mi to. Lilibeth se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
8.2.26 19:48
@Anonymní píše: Více

Víš, že se tak jmenovala dost profláklá loď? U generace 40+ to jméno vyvolá zděšení. Jak bys to dítě oslovovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Kelsey1 píše: Více

U nás v okolí se jim říká Rozárko nebo Rózinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
@Janli píše: Více

Souhlas, Jasmina a Rozálie nejsou netradiční jména. Lilibeth ji stejně nikdo říkat nebude, akorát bude muset své jméno hláskovat na úřadech apod., když na to přijde, takže to bude Lili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
8.2.26 19:50
@Janča6 píše: Více

To mi akorát tak připomíná (h)rozinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
8.2.26 19:50

Místo Aurora dát třeba Arien. Lounová nebo kdo ho teď dával dceři. Aurora je moc tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze