Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Z tohoto asi Jasmína. Aurora.. to bych dostala záchvat smíchu.
Promiň.
Jasmína a Rozálie není nic vyjímečného. Znám jich mezi dětmi tolik, že to začíná být tuctovka. Rozálie je pro všechny Róza, za mě hrozný. Jasmína taky nemá pěkné zkrácené oslovení a Lili je tam pro malou holčičku, je mi celkem líto těch děvčat, až z nich budou dospělé dámy a bude se jim říkat Lili. Já mám pro dceru taky dost netradiční jméno, ale oslovení má pěkné jak pro dítě, tak pro dospělou ženu. Jmen jsou tisíce, vybrat se dá. Ve finále je to jen na vás. Chceš Jasmínu nebo Lili, tak tak to dítě pojmenuj. Všem se stejně nezavděčíš.
Líbí se mi všechna. Jasmín znám několik v různých věkových kategoriích. Rozálie je v mém okolí dost časté jméno. Lilibeth ani Auroru neznám, ale jsou hezká.
Z netradičních se mi líbí ještě třeba Lia a Etel. Ale na to ses neptala…
@Janli právě Lily mi přišlo na diplom, nebo podobně takové moc „něžné“, proto ta varianta Lilibeth ![]()
@mokkk ne chápu, někdo je prostě na tradiční jména. Ale Aurora začíná být taky oblíbené a mě se moc líbilo ![]()
@Janča6 to jsou taky krásná jména, Lia byla na původním seznamu taky, ale nakonec „neprošla“ přes manžela ![]()
Rozálii bych nedala. Sklouzne to, že ji budou říkat Rózo, Rozáro. Tak říká kolegyně vnučce. Nelíbí se mi to. Lilibeth se mi líbí.
@Anonymní píše: Více
Víš, že se tak jmenovala dost profláklá loď? U generace 40+ to jméno vyvolá zděšení. Jak bys to dítě oslovovala?
@Kelsey1 píše: Více
U nás v okolí se jim říká Rozárko nebo Rózinko.
@Janli píše: Více
Souhlas, Jasmina a Rozálie nejsou netradiční jména. Lilibeth ji stejně nikdo říkat nebude, akorát bude muset své jméno hláskovat na úřadech apod., když na to přijde, takže to bude Lili.
Místo Aurora dát třeba Arien. Lounová nebo kdo ho teď dával dceři. Aurora je moc tvrdé.
Ahoj dámy,
Byť se to může zdát divné, tohle téma je pro mě teď citlivé, protože celé okolí má pocit, že mají nárok k tomu něco říct. Zbývá mi pár dní do termínu a stále nemáme jméno. Úvodem, odjakživa se mi líbí netradiční jména a chápu, že ne každému se budou líbit. Strašně jsem chtěla Auroru, ale tu mi prostě okolí znechutilo svými řečmi. Teď máme ve hře Lilibeth (pro doma Lily), Jasmínku a Rozálii (asi nejmenší favorit), Miu (ale těch je v okolí mi přijde dost). Ale ráda bych znala nezávisle názory, zda jsou to fakt takové hrůzy. Nemáme úplně klasické české příjmení jako Nováková, nebo Dvořáková. Tluče se ve mě to, co se mi líbí a to jak to budou přijímat ve škole atp. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte.
Děkuji všem za přínosné názory.