Netradiční jméno pro děvče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.26 21:32

@janickaIII tak my je taky vyplňovali až v autě cestou do porodnice u prvního, teda jméno pro děvče, protože jsme se ne a ne rozhodnout a dokonce jsou i rodiče, co jméno dávají až po porodu. Do 30 dnů tuším. Já u toho nebyla, tak nevím jestli to tak bylo, nebo jestli jen byli chytřejší než já, rodině předhodili Adrianu, aby byl klid. Ale měli tam od začátku Arianu. A jde po porodu i změnit, že, takže opravdu nevím :D na oslavách to ale říkají takhle :D

• Citovat
  • Upravit
6914

Za mne je Aurora příšerné jméno. Nejen, že evokuje dějepis a jistou loď, ale kladu si otázku, jak oslovovat dítě, a potom dospělou ženu? Je to pomalu jak jazykolam, lidi budou mít snahu to zkracovat a komolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
@schnulla píše: Více

Já teď znám jednu malou a říkají ji různě.
Mně se třeba Olivka líbí :lol:
A pak ji říkají hodně Liv, Lívinka, Olí, Livi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
8.2.26 21:33
@Lojzísek píše: Více

je to hrozný jméno. Ovšem pozor - pro letošek prý na instáči trenduje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 21:34

@Lojzísek kdybych ho dala, asi bych jí říkala Rory. No příšerné je myslím přehnané. Pro mě je nepředstavitelné mít doba třeba Simonu :lol: každý to máme jinak, ale to je dobře :dance:

• Citovat
  • Upravit
7
8.2.26 21:34

Elizabeth … místo Lilibeth. Může být Bet, Lizbeth, Liz, Ela, Líza i ta Lili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
8.2.26 21:36
@janickaIII píše: Více

Manžel také psal až po porodu.
Měli jsme ve výběru 2 jména a nechala jsem to na něm. Šla jsem na plánovaný císař a mezi tím, než mě zašili, tak vybral jméno a napsal ji ho na ruku. Do papíru to pak dopsala sestřička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
8.2.26 21:37
@884135 píše: Více

Njn, pochopila jsem, že zakladatelka chce být hlavně netradiční a „in“ zároveň. Nemám nic proti neobvyklým jménům, když se prostě rodičům líbí, a proto ho vybrali.. Ale být chtít jen zajímavý.. Navíc tu je ještě jeden aspekt - už si samotnému dítěti se bude špatně vyslovovat, nedejbože, kdyby to „r“ nějak vázlo. Peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.2.26 21:42
@Markéta188 píše: Více

Psani jmen na posledníchvíli chápu. Ale finální "chybu " by teoreticky udělala az sestra, která píše oficiální papíry pro matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lojzísek ne fakt nechci být netradiční 😄 jak psalo dost lidí výše Jasmína, Rozálie, Mia jsou dnes už běžná jména. Aurora se mi líbila vždycky. Ty joo a představte si, že jsem velký fanoušek LOTRu a uvažovala jsem o Arwen. Ne protože je to netradiční, ale protože s tím mám vnitřní spojení. Kdybych chtěla být fakt netradiční, tak volím spíš asi jména jako zmíněná Brenda, Abigail apod. :* která jsou mimochodem také hezká. Ale nemám s nimi souznění. To co je pro jednoho netradiční, je pro jiného zcela běžné.

• Citovat
  • Upravit
128

Aurora je v preklade polárna žiara. Mne sa toto meno velmi páči. Dá sa jej hovorit Auri, Aurinka, Aurorka, Rory. Páči sa mi aj Jasmína a Rozália. Iné mená v tomto štýle sú: Liliana, Eliana, Ariana, Aria, Amélia, Olivia, Livia, Loria, Lara, Isabella, Milina, Violet, Chiara/Kiara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
8.2.26 21:45
@Anonymní píše: Více

Ze všech jmen, co tu padla, mi Arwen přijde nejlepší ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.2.26 21:46
@Lojzísek píše: Více

Proc řešíš oslovování? Copak se musi oslovovat dítě/dospělý jinak nez ma základní jméno? V době kdy svět cestuje uz bych nějaké oslovování neřešila.

Mě spíš zarazi, ze zaklatelka nechce byt hlavně "jina " a pak tu píše o instaci a trendujicim jmenu :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12178
8.2.26 21:48

A co treba Lilith?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4835
8.2.26 21:49

Já jsem ke jménům dost tolerantní člověk, říkám, že každé jméno může být krásné. Nicméně Aurora - tam je ta asociace s výstřelem z Aurory prostě velká. Navíc když si představím, že mně okolí oslovuje Auroro..no nevím nevím, ale jak jinak? Roro? Hm, asi bych se tak jmenovat nechtěla :nevim:
Lilibeth Je hezký, ale pro všechny to bude Lily nebo Bety. Celé jméno bude udávat jen na úřadech, řekla bych.
No a Jasmína ani Rozálie dneska už určitě nejsou netradiční jména.
Co taková Kira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko