Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@884135 píše: Více
Bože, no tak bude u soustruhu. Až vyroste tak tu bude už téměř zapomenuté povolání. Hlavně teda ten manuální soustruh kde se musí měnit nože a měřit. Ne CNC. A vůbec bůh ví na jaké úrovni ty stroje budou.
Ono je asi jedno jestli vrut udělá Božena nebo Diana, hlavně, že to umí ne?
@Sany80s píše: Více
Maialen - chudák dítě, bude mít přezdívku majolka. A s příjmením to může být pěkná trapárna. Někdy rodiče svoji " malost" dohánějí extrabuřty ve jménu dětí a je to směšné. Myslete na to. Nikdo nechce, aby se nad jménem dítěte někdo pobaveně ušklíbal.
Příspěvek upraven 08.02.26 v 20:33
@Sonmi Lea se mi líbila, ale znáte takové to, když to jméno máte spojené s konkrétní osobou ![]()
@klamonožka zkusím mrknout, nejde mi za každou cenu o neobvyklost, ale zase nemusí být ve třídě tři, že ![]()
@Anonymní píše: Více
My máme Teodoru. Nebo třeba Katrin, Brigita, Brita, Sára, Antonie, Karolína… Zrovna dívčích jmen je tolik krásných.
@884135 píše: Více
Nermám nejmenší tušení, co je majolka a nikdy jsem neřekla, že bych ta jména dala.
@Anonymní píše: Více
Dcera má ve školce Marcelku a taky jenom jednou
. Ale zato všude samá Eliška, Amálka, Anička, Bára, Ema…
@884135 chápu, ale opravdu nemám potřebu se opičit, prostě se mi vnitřně zalíbilo. Nehledám senzaci, vzala jsem si tabulku schválených jmen ze stránek ministerstva a hledala a vybrala, co se mi líbilo.
Jsou to pěkná jména, Aurora mi tedy přijde zvláštní, ale proč ne.. Děti berou jakákoliv jména v pohodě, bych řekla, berou to jako fakt, jestli je někdo Jana nebo Aurora. Průšvih je, když je navedou dospělí, haha, to je jako blablabla.
Akorát bych teda jméno oznámila až po porodu, v rámci zachování zdravých nervů, a nezošklivení dalšího jména. My to tak udělali, a je to super. Potom už nikdo kecy mít nebude, pokud to není blb.
@Janli píše: Více
Heleď, my máme Sáru, bylo to manželovo vysněné jméno už X let, mně se taky líbí, ale musím uznat, že v posledních letech ho skoro má každá druhá. I v malinké školce, kam dcera chodí (24 dětí celkem) jsou dvě. ![]()
@annali Auror je hodně v cizině, jen v Čechách zatím nenabraly tolik na oblíbenosti, ale myslím si, že to přijde