Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
Jo je to jedno. Me jen obecně vadí tyhle historky zesmesnujici tatínky. Přitom kdo vi, jak to bylo.
Těch holek se jménem Lily už v okolí vídám taky poměrně dost. Za mě je nejhezčí ta Jasmína. Koza Róza bych být nechtěla.
@Janli píše: Více
No tak to bych řekla, že ještě o generaci dřív. Mně je skoro 40 a Auroru jsme nijak dopodrobna neprobírali ve škole. Vím o co šlo, ale třeba dnešní mladí ti už si to nespojí.
Z uvedených jmen by se mi asi nejvíc líbila ta Lilibeth.
My jsme měli pro holku Meriem, ale ani nevím, jestli by to prošlo, máme kluka.
@Kelsey1 píše: Více
Tak Pepík je Josef, takže za mě jsou obě ze stejného soudku. Obě hebrejská, obě biblická.
@Marieke píše: Více
Jestli je ti 40, tak v době převratu bylo 4-5 let. Já byla školní dítě a Auroru a VŘSR mám vypálený do druhové paměti.
Znala jsem paní, co se jmenovala Arna. To se mi třeba líbí mnohem víc, než Aurora, ale zní to docela podobně.
@Anna766 píše: Více
Ja bych to neriskovala a dala bych Aurelii, zdrobneliny to ma stejne a zakladni tvar je ok.
@Janča6 píše: Více
Vidis, zrovna Elena se mi hodne libila. Manzel rikal, ze mu to evokuje Jelenu, a navic dcera mela termin na prelomu brezna a dubna, tak jsem to jmeno s tezkym srdcem ze seznamu skrtla. Je to ted vcelku oblibene jmeno, a jestli je vic Elenek nemocnych, jsem si nevsimla. Kdyz jsem vybirala jmeno pro kluka, libil se mi Adam, ale vsude jsem zacala narazet na nemocne Adamky, tak jsem to jmeno radsi nedala, ale nejspis to je jen momentalni bublina.
@janickaIII píše: Více
Tak se přepsal no. Co je na tom zesměšňujícího? U nás se přepsala matrikářka, jestli to neudělala schválně.
Nevim jak to chodilo v minulém režimu přesnè, ale naše historka je taková, že papiry vyřizoval můj táta, protože jsem se narodila předčasnè a ještě VVV, a zůstali jsme i s mámou v nemocnici déle, tak to bylo na samotném tátovi. Máma chtěla abych se jmenovala Karolína a táta si v tom stresu na to jméno nevzpomněl, tak tam frknul jméno po mámě (a babičce ), prostě rodové jméno Anna.
Ještě znám historku známých, ona porodila kluka, zase, asi třetího už, tak nevěděla rychle jméno, počítala s tou holčičkou konečně asi, bylo to nějaké rychlé, papíry se před porodem nějak nestihly, tak jí sestry na sále radily, radily, až se matka rozhodla na jedno z raděných jmen a dala Štěpána.
Sranda je v tom, že přijeli domů a začali všichni říkat klukovi Honzík. Zatímco v RL je Štěpán. Ani nevím jestli to nějak dál řešili a měnili to nebo ne.
No, rozhodně bych jméno nevolila podle toho, jak často jsou nebo nejsou jakási cizí děcka nemocná.
![]()
Jen k té Auroře - partnerovy rodiny známá dceru Auroru má a na rodinné oslavě z ní měli teda velikou legraci ve stylu: „Jak jí říkají - Rourko nebo rovnou Parníčku?“ Přišlo mi to teda nevhodné a vůbec ne vtipné, dělat si prču ze jména malé holčiny.
Ale chi tím sdělit, že nositelka tohoto jména třeba něco takového o sobě zaslechnout může.
Modifikace na Lilibeth znám ze svého okolí 2 a oběma se říká Lilda, což teda nevím, no, to je snad skoro nadávka. Ale hezky česky je to Alžběta (Bětka, Bětuška), a to je fajn… ![]()
@Anna766 Znala jsem Vojtěšku. Novopečený táta s tchánem se tak hrozně opili, že si druhý den nemohli vzpomenout, že mají na matrice nahlásit Elišku. ![]()