Netradiční jméno pro děvče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2384
9.2.26 15:53
@Anonymní píše: Více

To co zmiňuješ mi žádný úlet nepřijde, spíš dneska mainstream. Třeba Jasmín mám v okolí asi 7 (nejstarší bude 18, tehdy to bylo celkem origoš, teď fakt ne). Lily je taky každá druhá. A Rozálie posledních 10 let taky boduje.. Mia je masovka to víš sama. Auroru v okolí nemám, jen u psů. Ale že by to byl extrém, to mi nepřijde.. :D Takže za mě, to co píšeš jako favority, žádný poprask nevzbudí. Spíš pochybuju, že bude pak jednou ve třídě jediná toho jména. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
9.2.26 16:00
@Kelsey1 píše: Více

Já znám taky Vojtěšku, přijde mi to naopak moc pěkné a fakt originální. A jejímu manželovi taky, sám pak říkal, že to bylo jedna z věcí, kvůli které mu bylo jasné, že ona je ta pravá, protože má jedinečné jméno. Krásný příběh. :srdce: Já jsem třeba předtím vůbec nevěděla, že takové jméno existuje. Znala jsem vojtěšku jen jako bylinu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
9.2.26 16:00

@PapeJ Mně se Ema líbí, ale dala bych jen jedno M. A líbí se mi i Ina a můj favorit je Nina… :srdce:…ale bohužel, u nás na dívčí jména nedošlo :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.26 16:04
@janickaIII píše: Více
:nevim: byli u toho oba. No a co si budem. Spousta tatínků ani neví kde mají doma ponožky. Byť tam jsou roky na stejném místě
  • Citovat
  • Upravit
14005
9.2.26 16:04
@Anonymní píše: Více

Lily se mi líbí moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
9.2.26 16:14
@Monchichik píše: Více

Pani herečka Erna Červená. Takové zajímavé i k tomu příjmení. Křtěná byla Arnoštka.
Arnošt je vlastně Ernest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
9.2.26 16:16

@Anna766 kamarádku měla babičku Ernu…a známí mají Kiru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
9.2.26 16:19
@Monchichik píše: Více

Kira je taky zajímavá.
Teď mají známí z okolí rodit, bude to prý Tadeáš. Taky jsem myslela že éra ášů je pryč, tak asi není. Dalši mají miminko Emmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
9.2.26 16:25
@Anna766 píše: Více

Kiru jsme měli psa, tedy celým jménem Akira, ale říkali jsme jí Kira, Kiruška, tak už to mám spojený se psem, ale jinak se mi taky líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
9.2.26 16:28

@Anna766 kamarádky dcera má teď taky Emmu…já nemám ráda jména jako Tadeáš, Tobiáš, Jonáš…ještě, že už se mě to netýká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
9.2.26 16:44

Znama byla naštvaná, že ji někdo jiný ukradl jméno pro dítě :lol:. Se prokecla, a uz to jméno bylo dáno i někomu jinému. Tak dala jiny.

Za me, kdyz jméno líbí, tak ho dat at je v éře nebo neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
9.2.26 16:55
@_.Emilyyy píše: Více

Mě vzala jméno ségra, klučičí, co jsem měla vybrané už někdy od puberty. Ale měla jsem pak 10 let na to, najít jiné :mrgreen: A stejně se mi pak to jméno k příjmení nehodilo, takže bych ho stejně nedala. Ale po prvním zjištění jsem byla fakt naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
9.2.26 17:03
@PapeJ píše: Více

Stalo se mi to při prvním dítěti. V práci dcera kolegyně byla těhotná taky, cca o dva měsíce napřed. Měla jsem vybrané vysněné jméno už dlouho před. Dcera že dá jméno po sobě a mámě a baabičce atd, prostě rodinné jméno, jsou na něj hrdí a vůbec. Porodila a co se nestalo? Dala to jméno co jsem chtěla já. Přímo se vyjádřila pak, že se jí zalíbilo jak jsem o něm mluvila.
Dala jsem ho stejně. Nijak mě to nedonutilo dát jméno jiné. Kdyby to bylo v rodině, to by bylo horší no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14694
9.2.26 17:18
@Anna766 píše: Více

Je dobré, že jsi to jméno nezměnila. A brala bych to pozitivně. Že jsi vybrala hezké jméno :srdce: Kdyby ho dal někdo z blízkého příbuzenstva, bylo by to horší.

My jsme třeba u druhé dcery chtěla Editu, ale 4 měsíce před ní se narodila holčička kamarádům z party. A manžel kvůli tomu Editu zavrhnul. Její maminka mi říkala, ať ji klidně dáme, že ji to nenaštve. No dali jsme Elenu. Zalíbila se mi v knize, kterou jsem četla během toho těhotenství.

Příspěvek upraven 09.02.26 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
9.2.26 17:20
@Janča6 píše: Více

Děkuju. Jak nad tím přemýšlím, asi bych ho dala i kdyby ho dala sousedka nebo sestřenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze