Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jeremi píše: Více
Fakt to je. Ale pocitově ta jména řadím do různých soudků.
@Janča6 píše: Více
To je jak s Emou -Emmou. Jakože moderní jmeno, přitom je to prastaré jméno královen a princezen.
Napřiklad Emma, kněžna, manželka Boleslava II a další.
Třeba historka z mého narození. Papír se jmény pro holku a pro kluka byl podepsán oběma rodiči. Jenže až u porodu máma zjistila, že čekala dvojčata, jednovaječná. Nebyly jsme na tom se setřou dobře, takže zdravotníci prý zavolali vrtulník. A prý bez jména pro druhou vrtulník do Brna neodletí. Táta samozřejmě u porodu nebyl, bylo to v roce 1984. Takž máma pro mě řekla první jméno, které ji napadlo (a později za to dostala pořádného sprdla), údajně nic nepodepisovala. Ale třeba si to už nepamatuje.
@Anonymní píše: Více
Výstřel z Aurory, o tom mluvili ve Vyprávěj.
@Yasmina21 píše: Více
A taky Valentina. Nemám ráda koncovky - týna. Takže Justina, Valentina, Kristina.
@Anna766 píše: Více
Ono hodne záleží, jak se to řekne. V některých rodinách je to podavano tak, ze ten chlap je tulpas nekde, je řečeno normálně, presne jak píšeš. Ale v dnešní době tvrdit, ze se chlap prepsal, kdyz všechny, které rodily v běžné porodnici a měly běžný průběh těhotenství a porodu, je dost úsměvné.
Mimochodem tvoje historka o Anne a Honzikovi je pěkná. A to s Aničkou pochopitelné.
V ČR nevím, ale holčina na základce (původem z Polska, takže ne zas tak daleko) vyprávěla něco podobného. A to bude cca 27 let zpět. Prý se měla jmenovat nějak a táta to zapomněl a nahlásil jiné jméno. ![]()
@Anna766 píše: Více
Za mého dětství to bylo hloupé jméno ze slabikáře. Ema mele maso atd. To jmeno jsme tehdy vnímali jako staré, nemoderní, ošklivé. ![]()
@Alušáček No za mého dětství kolem žádná Ema nebyla, ani jedna. Jenom ta v tom slabikáři. A já zase nechápu ta dvě " m". Přijde mi to bl. bý na psaní a ještě každému říkat, že se píšou dvě. ![]()
@Alušáček píše: Více
Přesně stejné vzpomínky na Emu ze slabikáře:). Pamatuju si, jak jsme si s holkami ve třídě říkaly, tak bychom se nechtěly jmenovat a hihňaly jsme se. Žádnou jsme neznaly. A vida jak se móda změnila…
@janickaIII píše: Více
On táta tu Andulku ( tak se mi v rodinè řikalo a řiká vlastně dodnes) i chtěl. Ale máma chtěla tu Karolinu. Ale nechali to tak už. Zase kvůli tomu tak zle nebylo.
@Monchichik píše: Více
Já chtěla Emmu, protože Emma od Jane Austenové je můj oblíbený román, a to jméno se mi moc líbilo, to ještě Emiček nebylo tolik, před 13 lety. Ale neprošlo to v rodině. Takže mám Izí podle doktorky z Chirurgů ![]()