Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@stinga
Současná historiografie podává odlišný výklad průběhu bolševické revoluce, kde výstřel z Aurory není profanovaný a ze vzduchoprázdna, jak tomu bylo za socíku. Takže mladší generace to jméno budou vnímat prostě jako ženské jméno, kterým se zrovna náhodou jmenoval jeden ruský křižník.
@stinga píše: Více
To víš, všeobecné vzdělání dnes není v módě, moderní matky mají za trapný přežitek znát historii.
@Anonymní píše: Více
Nezvolili. Mně se tedy líbí i ta Lilibeth, ale Lilien je ještě mnohem hezčí
Jenže bych nikdy nepoužila argument “pro mě ale bude dcera princezna, takže…” Vybírám jméno pro dítě, ne kvůli sobě.
A ano, Mia je krásné jméno. Jen ten důvod mi přišel snad až děsivý. Jako nějaká psychická porucha. Jako by maminka tu holčičku chtěla vlastnit. Ale třeba je to jen můj dojem, který nikdo jiný nesdílí.
Aurora je za mně děsná jak asociací, tak oslováním..
Když už méně časté jméno, tak bych sáhla do: Nina, Zoe, Zoja, Darja, Marika, Ester, Lada…
snad žádné takové mimčo jsem v okolí nezaznamenala, přitom všechny jsou fajn i k českému příjmení
@Janča6 no joo, tak hormony dělají myslím taky své
to chápu, spíš maminka nevěděla, jak vysvětlit význam jména, ale mohlo to zapůsobit špatně ![]()
@884135 tak já historii znám, nepovažuji ji za přežitek. Naopak. Ale v dnešní době už tu asociaci nepovažuji za tak silnou, byť u generace, která se o tom tímto způsobem učila může být stále silná ![]()
@Janča6 píše: Více
Nevidim na tom nic tak špatného. Co bych za to dala, kdyby moje máma o mě takto přemýšlela.
Nečetla jsem celé, tak ať neopakují. Sestra má malou Medu, říká ji Meduňko.
Nestiham ted cist uplne vsechno, ale trochu me prekvapuje, ze na prvnich 10 strankach nikdo nenapsal o Aurore ze Sleeping Beauty, ja mam s Aurorou tuto asociaci. Ne lod. Nase holky maji relativne bezna jmena, mame ceske prijmeni a na neco odvaznejsiho nemam odvahu.
Jedna z nich je taky pojmenovana po jinem Cajkovskeho baletu. Ale jen tak pro radost jsem si pocas druheho tehotenstvi napsala seznam spis asi zahranicnych jmen co se mi libi a Auroru tam mam taky.
Dale tam bylo treba Flavia, Morgana, Misty, Darcy, Flora, Eliana, Odeta (Labuti jezero
. Asi tak u 2/3 z tech jnem jsem kdysi davno v zahranici znala fajn osobou toho jmena v a to taky prispelo k tomu, ze se mi to jmeno libi.
Jinak u Aurory se mi nelibi osloveni Auroro, to roro na konci.. 😕
Tak ja treba s Aurorou nemam asociaci s kriznikem, toto uz me minulo. Jedine, co si vybavim, je moje spoluzacka ze stredni s timto jmenem (je frankofonni Belgicanka). Psala se akorat Aurore.
Nejste hrůzy. Možná vám záviděj, že umíte vybočit z davu. Aurora je moc pěkné jméno. Pro mne je sice složitější na výslovnost neboť ráčkuju. Ale i tak se mi líbí.
Lilibet bych nedávala kvůli (bývalý) kněžně že Sussexu.
Rosalie je taky dobrý jméno. Dřív se dá šlo celkem hojně. Prostě latinská Růže. Ovšem dala bych se zet.
Mně se z netradičních se mi zalíbila Odeta.
Autora se mi líbí, Lilibeth moc ne.
A místo Jasmina se mi líbí vic Jasmin
Rory říkat Auroře? Vždyť to zní úplně jinak.. My máme Noemi a druhá ma podobně jméno jako Malin.
Jinak se mi moc líbí na holku Kaya ale kdyz jsme vybírali jméno druhe dceri tak jsem ho bohuzel pred 21 lety nikde nenašla, jen na kluka, i kdyz existuje.
Ještě se mi moc líbí na holku Ruben, Melina.
@Lucy75 píše: Více
Nina se dost uz dava. Adina je taky krásně jméno, Marika, Erika, Lada, Lída, Alice