Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Také jsme dcerce dali neobvyklé jméno a jediné, čeho lituji je, že jsme to s rodinou řešili před porodem. Vyslechli jsme si nevyžádané rady, ale nakonec se s tím smířili a teď to jméno stejně všichni milujeme a já bych jiné nevolila
takže se rozhodnete podle toho, jak to cítíte vy s manželem a nikomu jinému se to líbit nemusí. V momentě, kdy se narodí a dostane to jméno, tak si na něj stejně všichni zvyknou a po čase to nikomu už zvláštní nepřijde.
@PapeJ píše: Více
Moje dvě ségry mají obě syny stejného jména. Ale je to teda Honza, tak to člověku tak nepřijde, jak kdyby to byl Jeremiáš. ![]()
Měla jsem kamarádku Lianu. A jedna známá má holčičku Elianu. Trochu netradiční. Ale hezké.
@Anonymní píše: Více
Proto vybereš Lilibet, aby dítěti ostatní říkali Betyno. To dává smysl.
Lepší je se na to vůbec neptat. Jestli se s mužem shodnete, tak se okolí neptejte, vždy uslyšíte nějaký blbý kecy, já dala dceři jméno Alžběta a bohužel jsem to pár lidem řekla, všichni jí prorokovali, co jí budou děcka říkat, jak se jí budou smát, šikanovat, hodně taky, že mně to vyčte, až bude velká, že je to jméno pro služku atd. - kupodivu nikdo nic neříkal, nikdo se nesmál, dcera je se svým jménem naprosto spokojená a neměnila by. A je jí přes 20, vždy ho měla ráda. Aurora je v pohodě, vrstevníci o žádným parníku nic vědět nebudou, už dnešní dvacetiletí nemají páru, o co jde, jména se teď dávají velmi rozmanitá a tohle se ztratí. Přece to nemá nějaké stigma, jako třeba jméno Adolf.
Pokud se nemýlím, dceru Auroru má i Krystyna Pyszková. Líbí se mi to, jestli bude malá po mamince, tak to bude vyloženě princezna. Na dělo jsem si ani nevzpomněla, působí to na mě jako jméno pro Disney princeznu. ![]()
Z tvého výběru bych sama dala jen tu. Jinak v naší MŠ máme Zoe. Okomentovali to možná tak rodiče, ale dětem to přijde naprosto normální jako kterékoliv jiné jméno. Prostě „Zouí, Zoinka“. Vyloženě se mi to líbí.
Mě se líbí Aurora. A že se tak jmenoval nějaký torpédoborec…a co jako? WTF?!To už generaci dnešním mladým rodičům nepřijde vtipné. Lily, Róza ani Jasmína fakt originální ani netradiční není. A nikdy opravdu nikdy nesdělujte jména rodině před porodem. Ať si pojmenujou svoje děti a nejraděj jiným.
Aurora je jméno z románu Hrbáč, ten jsem sice nečetla, ale filmy jsou moc pěkné. Ve filmu se tedy jméno vyslovovalo Órora.
No ono jméno nezaručí, že ten diplom vůbec někdy bude mít, ať už jakýkoliv. Jméno hodnotu člověka neurčuje a osobně nechápu potřebu odlišovat děti netradičními jmény. Když mi dcera donesla diplom z celonárodní soutěže, byla jsem na ni hrdá, i když je jen obyčejná Andrea a ne Lilibeth.
Rozmysli si to, ať blbým jménem později netrpí, protože lidová tvořivost rodičů občas nezná mezí.
Děkuji všem za komentáře, nakonec jsme se s manželem dohodli na variantě Lilien, která nám přijde fajn i k příjmení. Jemu se splní po domácku Lily a mě, že i v dospělosti bude mít jiné oslovení. Snad bude se jménem jednou spokojená ![]()
Moc hezké
Můj manžel (on je teda cizinec) má neteř Lilien ![]()