Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jeremi píše: Více
Vůbec. Josef je starobní jméno. Noemi je moderní. Ale tak každý má asi jiný vkus.
@IvčaIva píše: Více
Znám velmi malou Vojtěšku. Ale všechny děti rodiny mají takové staře znějící jméno. Nikdo nevybočuje. Je tam třeba Doubravka atd.
@Anna766 píše: Více
Ano, je Vojtěška. A hodně lidí se právě ptá, proč takové netradiční jméno. ![]()
@Havlova píše: Více
Však taky ne, jen že se tak opili že si nevzpomněli, tak chudák malá ![]()
K tomu, aby nekdo odmitl jmeno, staci nejaky nesympaticky nositel toho jmena. Nedat jmeno, ktere ma jine nemocne dite, je uplne stejne relevantni duvod.
Zásada číslo jedna: vybraná jména pro své děti nekonzultuju s příbuznými. Oni už si jména pro svoje děti vybrali a teď jste na řadě vy. Dejte to, co se líbí vám.
My jsme vybírali z úplně běžných a často dávaných jmen taky s tim měl kde kdo problém ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Aha, tak kvůli ní to tak je!
Já totiž zrovna, když jsem procházela kalendář a hledala jméno pro dceru, tak jsem se rozčilovala, proč spousta moderních jmen v kalendáři chybí a je tam naopak stále ještě Doubravka - „copak někdo vůbec ještě má Doubravku?“
A ono jo. ![]()
Asi dává, 291 Doubravek, průměr věku 34. Já znám ale jen tu z Léta s kovbojem.
Driv se tohle stavalo casto. V roce 1922 porodni baba udajne cestou na matriku zapomnela jmeno, a tak novorozence pojmenovala po sobe. ![]()
Dnes uz se to asi moc nestava.
Mně tyhle historky přijdou vždycky zvláštní. Už moje máma líčila, jak musela mít papír se jmény pro matriku podepsaný i od táty, já pro svoje děti potřebovala taky podpis manžela, tak jaký “opil se a zapomněl, co nahlásit”? ![]()
@Jeremi píše: Více
Nevim. Jak jsem psala, já se narodila predčasně a jestě průser. Tak to zařizoval táta. Taky zapomněl na Karolinu. Je to přes 57 let a už se nezeptám.
@Kelsey1 píše: Více
Otázka vkusu je, co se líbí/nelíbí. Ale to, že jsou to obě jména stará, hebrejská a vyskytující se už ve Starém zákoně, je prostě fakt. ![]()
@Anonymní píše: Více
Moje známá dala jméno po dr, která ji rodila- Magdaléna ![]()