Nitroděložní tělíska cena, rady

50
28.8.16 14:02

Nitroděložní tělíska cena, rady

Čaute holky,
v pondělí jsem byla na kontrole po šestinedělí a ptala se na nitroděložní tělíska. Bylo mi doporučeno nějaké za 5000,– na 5 let s tím, že vylučuje pouze hormon Gestagen a tudíž je šetrné. Ptala jsem se kamarádky, která má také tělísko (také chtěla něco šetrného) a říkala, že má nějaké za 1000,–. Tak já teda nevím. Na netu nemůžu nic najít. A proč by mi o něm doktorka tedy neřekla? Jsem z toho celkem zmatená.

Prosím jaké máte tělíska vy a co vás to stálo?

Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
28.8.16 14:10

@Rimini1425 To za 5 tis. bude Mirena, to za 1000 je nějaké nehormonální ;) Doktoři většinou doporučují hlavně hormonální, protože z jejich lékařského hlediska je „bezpečnější“ a přináší méně komplikací..Otázkou je, co komu sedne v praxi :think: ovšem, že tě neinformovala i o možnostech nehormonalních tělísek, není úplně fér..já mám Mirenu, stála mě rovných 5 tis. a spokojenost :mavam: nehormonální mi nebylo vzhledem k dlouhé silné a bolestivé MS doporučeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
28.8.16 14:11

Hormonalni stoji kolem 5000,nehormonalni kolem 1000.Ja mam nehormonalni se zlatem za 900 na 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16358
28.8.16 14:17

Já mám teď nově hormonální (Mirenu), chtěla jsem ho kvůli o fous lepší ochraně (u mého doktora několik žen s nehormonálním tělískem otěhotnělo, s hormonálním ne) a hlavně kvůli mnohem slabší menstruaci (která u mnoha žen úplně vymizí nebo je to jen slabé špinění na intimku).
Ale psala jsem tu do jiné diskuze, že mě zarazilo, že v lékárnách se prodává Mirena s oficiální distribuce v ČR, a pak z nějakéhou souběžného dovozu (předpokládám, že to jsou např. zásoby z jiných zemí, které se tu přeprodají). A firma Bayer poskytuje roční záruku pouze na ta tělíska z oficiální české distribuce. Takže jestli si budete kupovat Mirenu, zeptat se v lékárně, jestli to není ze souběžného dovozu! Já kupovala v nemocniční lékárně, kde mi lékárník řekl, že mají oboje, a když si tedy konkrétně říkám, tak mi dá tělísko ne z paralelní distribuce (čili kdybych si neřekla, dá mi asi to, na které záruka není). Doktorka řešila výměnu (chybný kus, něco se po pár měsících uvolnilo) jen jednou, ale zrovna to byla ta blbá šarže a pacientka nedostala zadarmo nové.
A ceny se hrozně liší, v některých lékárnách na Moravě jsou jen kousek přes 4000, v Praze to jde spíš tak 4600. A já teda platila za zavedení dalších 1500,–, někteří doktoři chtějí podstatně míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11272
28.8.16 14:18

Tak asi špatně hledáš, na netu je o tělískách mega informcí, včetně cen, jaké typy apod. Tady na emiminu je o nich spousta diskusí. Já se o to zrovna zajímám, protože si ho chci nechat dát.

Dr. mě navíc informovala o hormonálních i nehormonálních a jejich cenách dost podrobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
28.8.16 14:28

@Fazulina tak to asi opravdu špatně hledám, protože nikde jsem se nedočetla o druzích + ceny a když jo, tak info staré i 4 roky. Já se doktorky ptala co by mi doporučila, vzhledem k tomu, že o první jsme se snažili víc než rok, a vzhledem k tomu, že jsem se o tělíska nezajímala jsem nevěděla, že existují i nějaké jiné možnosti. Možná proto mě dál už více neinformovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
28.8.16 14:33

@Marcelka146 a jak jste spokojená? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.8.16 14:41

Tak z hlediska antikoncepce by měla být Mirena (to je tělísko s hormony) spolehlivější. Otázka ovšem je, jestli ti tělísko sedne. Kdysi jsem ji měla, mívala jsme z ní bolesti v podbřišku, někdy dost veliký, později dokonce děložní zánět. Asi po dvou letech toho měla moje děloha dost a protože je rozumnější než já, tělísko prostě samovolně vypudila.
Toť tedy má, docela nepříjemná a drahá, zkušenost s Mirenou. Na druhou stranu - někdo tělíska toeruje bez problémů a nemůže si je vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
28.8.16 15:12

@Rimini1425
Ja jsem spokojena.Mam nehormonalni temer 2 roky a zatim tehotna nejsem :mrgreen: A prubeh menstruace mi to taky neovlivnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11272
28.8.16 23:23
@Rimini1425 píše:
@Fazulina tak to asi opravdu špatně hledám, protože nikde jsem se nedočetla o druzích + ceny a když jo, tak info staré i 4 roky. Já se doktorky ptala co by mi doporučila, vzhledem k tomu, že o první jsme se snažili víc než rok, a vzhledem k tomu, že jsem se o tělíska nezajímala jsem nevěděla, že existují i nějaké jiné možnosti. Možná proto mě dál už více neinformovala :)

Ono se to za 4 roky moc nezměnilo podle mě, bude to pořád to samé, max se bude lišit malinko cena. Tady pár článků po zadání hesla nitroděložní tělísko na Googlu. Tak je třeba si to pročíst a ne, že bude vše na jednom místě. Ale pokud váháš, prostě bych se zeptala gynekoložky, ať ti dá více info a pořádně vysvětlí a sdělí i ceny. Raději se víc informovat o všech možnostech, než pak litovat. Já jsem třeba taky absolutně netušila, jaká tělíska existují a doktorka to na mě vybalila:-), všechno - typy, ceny apod. Zítra jdu na to:-))).

Tak dobře vyber!:-)

http://www.abctehotenstvi.cz/…ozni-teliska

https://www.modrykonik.cz/…zni-telisko/

http://www.vitalia.cz/…monu-mirena/

https://www.antikoncepce.cz/…zni-telisko/

http://www.maminka.cz/…ho-je-vhodne

https://www.emimino.cz/…isko-201827/

https://www.emimino.cz/…irena-38099/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.8.16 23:32

Já mám Mirenu už dva roky a musím říct, že naprostá spokojenost. Žádné bolesti, žádné krvácení. Sice šlo o jednorázový finanční výdaj, ale když jsem brala HA tak jsem platila v součtu i více. Na 90 % jsem přesvědčená, že si ji dám znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
29.8.16 09:21

@Fazulina děkuji za odkazy, ale skoro každý popisuje co NT je a pro koho je vhodné a to já vím, to jsem také našla :) spíš jsem si představovala stránku typu Mirena-5000,–, Dana-2000,–, Měď-900,– a podobně, ale to mi asi sdělí opravdu jen Dr… každopádně děkuji. Tak snad dobře vyberu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11272
29.8.16 12:22
@Rimini1425 píše:
@Fazulina děkuji za odkazy, ale skoro každý popisuje co NT je a pro koho je vhodné a to já vím, to jsem také našla :) spíš jsem si představovala stránku typu Mirena-5000,–, Dana-2000,–, Měď-900,– a podobně, ale to mi asi sdělí opravdu jen Dr… každopádně děkuji. Tak snad dobře vyberu :)

Jasně, no asi to třeba bude u každého doktora jiné, třeba mě bude Mirena stát 6000 u mé gynekoložky. Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 08:37

tělísko

Ahoj, mám jít na zavedení tělíska a vůbec si neumím představit, že mám menses a ona mi tam bude něco dělat. Mám trapný dotaz můžu hned po tom použít tampon a když půjdu do ordinace, mám si v kabince vytáhnout tampon nebo až na křesle? Já vím, že je to trapné, ale fakt si to nedovedu představit. Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.9.16 08:43

@ivet fotbal ne, nemůžeš. U tělísek se tampony v podstatě vůbec nedoporučují. Já si je zavádím max. na začátku a na konci ms, když jen špiním.
Ty na tampony nějaký ten měsíc zapomen´, než se tělísko usadí a apropos, pokud ti dr při zavedení nezkrátí šnůrku, tak počítej s tím, že tamponem si to tělísko velice brzo vymotáš ven.
Jo a k tamponu před výkonem-samozřejmě, že ještě v šatně. Vždyt´nejdeš uprostřed ms, ale až ke konci, to už přeci tolik krvácet nebudeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí