Nehormonální nitroděložní tělísko – zkušenosti 2025

3.6.25 19:04

Nitroděložní tělísko nehorm.

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, nedávno jsem podstoupila interrupci, nemohu hormonální antikoncepce takže se stalo co se stalo, ale k věci přemýšlela jsem o nitroděložním tělísku pořád váhám a nevim, zajímalo by mě jak jste spokojené, jaké máte zkušenosti a nebo co si o tom myslíte, děkuji 😊

Anketa

Hlasovalo:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27705
3.6.25 19:14

Existuje úplně bez hormonů? Já našla jen nízkohormonální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.25 19:39

@ka2ka mě ChatGPT píše že existuje😂 😂, ale i doktor na gyndě mi říkal že je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.25 19:39

Za me urcite ano. Mela jsem bezhormonalni telisko (s medi) skoro 10 let a bylo to super. Ale jsou i zeny, kterym nevyhovuje. Spini kvuli nemu treba klidne cely cyklus. Musi se to vyzkouset.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.25 19:40

@ka2ka ano je. Je obalene medenym dratkem, ktery v podstate vyvola v deloze slabsi “zanet” a tim padem nedojde k poceti.

• Citovat
  • Upravit
3.6.25 19:56
@Anonymní píše: Více

No ja právě normálně trpím na záněty, takže se bojím ze toho mi to ještě víc zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Mam i delší menstruaci no, ale nic jiného jako antikoncepci nemohu 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.25 20:04

@Bejbyna2317 tak za zkousku nic nedas. Nekomu to sedne a nekomu ne. Stejne jako prasky zejo. Ale ja byla spokojena, tadne hormony, mela jsem normalne prirozeny cyklus a nemusela jsem myslet na ochranu.

• Citovat
  • Upravit
1222
3.6.25 20:25

Já si ho nechala dát po 6. porodu, říkala jsem si, že kdyby mi nevyhovovalo, tak ta 1000,– ani nebude bolet, ale super, ač jsem dost srab, co se týká i jen běžné gyn. prohlídky, tak zavádění úplně v pohodě, rozhodně ne horší než stěr z čípku, několik dalších cyklů jsem pak měla výrazně silnější a o několik dnů delší menstruaci, ale žádné špinění mimo, ani žádné bolesti, pak intezita krvácení výrazně zeslábla a i počet dnů krvácení se zkrátil, takže o tělísku vůbec nevíme. Celé roky jsem se tělíska bála, tak jsem do něj šla, až když jsem se začala opravdu bát, že bych mohla ještě otěhotnět :lol: Další možnost pro nás by byla sterilizace (partnera nebo moje), ale ta je cenově úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5103
3.6.25 20:37

Ja mela se zlatem. Vydržela jsem to asi 1,5 roku. Mela jsem strasne silnou menstruaci, ale opravdu hodne.. A o bolestech pri ty menstruaci ani nemluvim. Mela jsem ho asi v 25 letech, a jen co jsem ho pak nechala vytahnout..byla jsem do mesice v tom. :D
Víckrát bych si to nedala, je dost holek/žen, co jim to sedne a i dost tech, co maji problemy jako ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
3.6.25 20:44

Mám se stříbrem dva roky a jsem nad míru spokojená. Jinou antikoncepci nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.25 20:54

Měla jsem ho po obou dětech a dobré. Žádný problém. Musíš sama vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
1099
4.6.25 11:20

Na nitroděložní tělíska se názory velmi liší. Jsou sice případy, že tělísko dělá ženám potíže, ale řada jiných žen oceňuje, že mají spolehlivý nástroj, který nevyžaduje každodenní pozornost a dovoluje ničím neomezovaný intimní život. Jsi v situaci, kdy půl roku nesmíš otěhotnět a na partnera nemůžeš spoléhat. Na nic nečekej a dej si rychle tělísko zavést. Je to laciný prostředek, který Tě zbaví strachu a umožní Ti bezpečné milování naplno. I s tělískem bys toho půl roku měla používat kondomy, abys měla úplnou jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.25 12:39

@Lemrucha Ja právě mám možnost ze mi ho proplatí VZP kvůli ty trombóze ze zdravotních důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
4.6.25 17:48

Na nic nečekej a využij příležitost. Nic horšího se nemůže stát než to, že Ti bude tělísko dělat potíže. V tom případě se můžeš tělíska a také potíží snadno a rychle zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí