Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, nedávno jsem podstoupila interrupci, nemohu hormonální antikoncepce takže se stalo co se stalo, ale k věci přemýšlela jsem o nitroděložním tělísku pořád váhám a nevim, zajímalo by mě jak jste spokojené, jaké máte zkušenosti a nebo co si o tom myslíte, děkuji 😊
@ka2ka mě ChatGPT píše že existuje😂 😂, ale i doktor na gyndě mi říkal že je
Za me urcite ano. Mela jsem bezhormonalni telisko (s medi) skoro 10 let a bylo to super. Ale jsou i zeny, kterym nevyhovuje. Spini kvuli nemu treba klidne cely cyklus. Musi se to vyzkouset.
@ka2ka ano je. Je obalene medenym dratkem, ktery v podstate vyvola v deloze slabsi “zanet” a tim padem nedojde k poceti.
@Anonymní píše: Více
No ja právě normálně trpím na záněty, takže se bojím ze toho mi to ještě víc zhorší
@Anonymní píše: Více
Mam i delší menstruaci no, ale nic jiného jako antikoncepci nemohu 🤦♀️
@Bejbyna2317 tak za zkousku nic nedas. Nekomu to sedne a nekomu ne. Stejne jako prasky zejo. Ale ja byla spokojena, tadne hormony, mela jsem normalne prirozeny cyklus a nemusela jsem myslet na ochranu.
Já si ho nechala dát po 6. porodu, říkala jsem si, že kdyby mi nevyhovovalo, tak ta 1000,– ani nebude bolet, ale super, ač jsem dost srab, co se týká i jen běžné gyn. prohlídky, tak zavádění úplně v pohodě, rozhodně ne horší než stěr z čípku, několik dalších cyklů jsem pak měla výrazně silnější a o několik dnů delší menstruaci, ale žádné špinění mimo, ani žádné bolesti, pak intezita krvácení výrazně zeslábla a i počet dnů krvácení se zkrátil, takže o tělísku vůbec nevíme. Celé roky jsem se tělíska bála, tak jsem do něj šla, až když jsem se začala opravdu bát, že bych mohla ještě otěhotnět
Další možnost pro nás by byla sterilizace (partnera nebo moje), ale ta je cenově úplně jinde.
Ja mela se zlatem. Vydržela jsem to asi 1,5 roku. Mela jsem strasne silnou menstruaci, ale opravdu hodne.. A o bolestech pri ty menstruaci ani nemluvim. Mela jsem ho asi v 25 letech, a jen co jsem ho pak nechala vytahnout..byla jsem do mesice v tom. ![]()
Víckrát bych si to nedala, je dost holek/žen, co jim to sedne a i dost tech, co maji problemy jako ja..
Mám se stříbrem dva roky a jsem nad míru spokojená. Jinou antikoncepci nechci.
Měla jsem ho po obou dětech a dobré. Žádný problém. Musíš sama vyzkoušet.
Na nitroděložní tělíska se názory velmi liší. Jsou sice případy, že tělísko dělá ženám potíže, ale řada jiných žen oceňuje, že mají spolehlivý nástroj, který nevyžaduje každodenní pozornost a dovoluje ničím neomezovaný intimní život. Jsi v situaci, kdy půl roku nesmíš otěhotnět a na partnera nemůžeš spoléhat. Na nic nečekej a dej si rychle tělísko zavést. Je to laciný prostředek, který Tě zbaví strachu a umožní Ti bezpečné milování naplno. I s tělískem bys toho půl roku měla používat kondomy, abys měla úplnou jistotu.
@Lemrucha Ja právě mám možnost ze mi ho proplatí VZP kvůli ty trombóze ze zdravotních důvodu
Na nic nečekej a využij příležitost. Nic horšího se nemůže stát než to, že Ti bude tělísko dělat potíže. V tom případě se můžeš tělíska a také potíží snadno a rychle zbavit.