Nitroděložní tělísko pro nerodičku

21.3.25 16:17

Nitroděložní tělísko pro nerodičku

Zdravím, chtěla bych se zde zeptat, jestli nemá nějaká ještě nerodící slečna zkušenost ohledně nitroděložního tělíska. Pokud ano, bylo vám umožněno nechat si zavest nehormonální? Na internetu jsem se dočetla, že je vhodné i pro nerodící.. Ovšem můj gynekolog to se mnou nechtěl ani prodiskutovat, sotva mi chtěl nabídnout hormonální.. Kterou v každém případě moc nechci, kvůli špatným zkušenostem s HA a chtěla bych se vyvarovat ideálně čemukoliv s hormonama. Byla jsem teď na vyšetření, aby se zjistilo zda si ho můžu nechat zavést, jenže si nejsem úplně jistá jestli do hormonálního jít chci, ale mohla bych ho mít do dvou týdnů.. Zkrátka mě zajímá, jestli byla někomu nabídnuta nehormonální forma, protože pan gynekolog to se mnou sotva poresil a celkově jsem se necítila u něj komfortně.. Nový gynekolog. Děkuji moc za jakoukoliv odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3585
21.3.25 16:46

Dcera to řešila teď v 19 letech, a naše gynekoložka, která je fakt dobrá, uznávaná a věřím jí, prohlásila, že nehormonální tělíska nezavádí, že je nebezpečí infekce a kdesi cosi,,, no tak protože v ní máme fakt důvěru, tak si dcera nechala zavést to hormonální. Sice mi to trochu vadilo, měla jsem představu jinou, ale zatím ok,,,má ho necelý rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.25 16:48
@Anik píše: Více

Děkuju moc za odpověď. Ještě to promyslím, ale nejspíš do toho půjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
21.3.25 17:27

Já si taky jako nerodící nechávala zavést tělísko. Šla jsem s tím, že chci po letech braní HA nehormonální, doktorka mi to vymluvila, mám hormonální a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
21.3.25 17:27

Já jsem měla nehormonální po druhém porodu a pro mě bylo nevyhovující a mít v plánu děti, tak se budu bát případných infekcí atd. Nyní mám už druhé hormonální a pro mě o dost lepší. HA mi také nevyhovovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.25 17:33

Děkuji všem za odpovědi. Cítím se hned víc v pohodě co se rozhodování týče. Furt mám lehce strach aby to nemělo vliv na nálady nebo podobné věci, ovšem věřím tomu že to bude v pohodě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
21.3.25 17:43

Já sice už po porodech, chtěla jsem nejdřív nehormonální, ale doktorka mi dost podrobně vysvětlila převažující nevýhody a mám od té doby hormonální. Ke spokojenosti všech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
21.3.25 17:44

@domca201869 Právě že vůbec, hormony z tělíska se uvolňují v děloze, mají tedy lokální účinek, neputují ti v těle v takové míře, jako při braní HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
21.3.25 17:51
@domca201869 píše: Více

je to individuální, musí to dcera vyzkoušet a uvidí, jak jí sedne, na nálady to samozřejmě vliv mít může - v tělísku je progesteron a ten může u někoho vyvolávat deprese případně jiné vedlejší účinky, ale ve většině případů je to v pohodě, je určitě lepší než nehormonální a chrání proti rakovině dělohy a vaječníků :palec:

• Citovat
  • Upravit
3726
21.3.25 21:05

@Anik Ale v tom není žádný rozdíl. Infekce se dá do těla zavést jak tělískem bez hormonů, tak s hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
21.3.25 21:07

Kolegyně v práci je mladá, nerodila a má telisko se stříbrem bez hormonů. Úplně totožné jako já, už starší a primipara. Takže to určitě možné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
21.3.25 21:15

Já měla osm let hormonální, prvně Jaydess na tři roky (tehdy ještě nebylo pro nerodici na pět) a následně Kyleenu na pět, pak už bylo :). Neměnila bych, vše bylo úplně v pohodě, infekce jsem žádné neměla. To množství hormonů je malé a působí jen lokálně. Neměla jsem žádné negativní účinky, jen příjemné :). Po vyjmutí se mi cyklus nastartoval ani ne do měsíce :). A od té doby je pravidelný. Před tělískem pravidelný nebyl :lol:. Chci otěhotnět, jinak bych si určitě dala další :). Po porodu se k němu ihned vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
21.3.25 22:56

@domca201869 jdi,je to bezva. Vidím v tom samé výhody. Nic není vidět, nikde nepřekáží, nemusí se na to často myslet, nedá se nikde zapomenout, udělat chybu v užívání, neovlivňuje tělo. Komfortní a pohodlné. Navíc levné. Je to kontrolované lékařem zda je správné zavedeno a plní funkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
23.3.25 14:21
@Švédka87 píše: Více

No byl to jeden z argumentů doktorky, ale nebyl to jedinej důvod. Něco vypsaly už holky nade mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
23.3.25 19:15

Názory na nitroděložní tělíska se velmi liší, takže je potřebné si tento nástroj osobně vyzkoušet. Dříve se tělíska nezaváděla nerodičkám a i dnes se stále někteří lékaři zdráhají jim je zavádět. Naproti tomu je řada mladých děvčat, které jsou s nimi spokojena. Dnes se propagují hormonální tělíska, ale není jisté, že jsou opravdu lepší, ale jsou podstatně dražší. Díky obsahu hormonů mohou působit potíže a potlačují menstruaci, takže ženy mohou snadno přehlédnout, že jsou těhotné a mohou promeškat možnost interrupce. Klasická tělíska s mědí nebo stříbrem nijak neovlivňují menstruační cyklus, jsou levné. V případě, že by působily potíže a žena se jich musela zbavit, není ztráta nijak veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí