Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat jestli je možné, když si dám tělísko Mirenu, po jejím vyjmutí potom otěhotnětznáma mi říkala, že by to mohl být problém. Jak půjdu na gyndu, tak se na to doktorky zeptám jaké jsou rizika
jde o to, že bych do pěti let chtěla další miminko, ale obávám se, že to třeba nebude možné. Možná už tohle téma, tady bylo probíráno.
Ahoj, mam zkusenost a otehotnela jsem bez problemu:-)Máte některá, tady z vás maminek nějakou zkušenost? děkuji
No, to je dobrej blábol…Po vyjmutí tělíska vlastně můžeš otěhotnět ihned. Já měla nehormonální a po vyjmutí jsem otěhotněla po 6 měsících
Tak to je super já právě jsem se toho lekla jak mi to řekla
jistě, že každé tělo je jiné a jinak ta to reaguje ![]()
tak já po vyjmutí otěhotněla pokaždé na jeden šoust. Neplánovaně. Pokaždé v té jednoměsíční pauze.
@berry4 to ráda slyším
chci si dát to hormonální tělísko. Tak snad to bude taky fajn ![]()
Zrovna o tom kecáme v jedné diskuzi. Já ho asi budu vyndavat předčasně a právě jsem se mudra už ptala jak je to z otěhotněním a prý se můžem snažit ihned. Žádný problém. A jedna má zkušenost, že po Mireně otěhotněla ihned.
Takže neboj, Mirena je lepší a šetrnější než klasická antik.
@Anonymní píše:
@berry4 to ráda slyšímchci si dát to hormonální tělísko. Tak snad to bude taky fajn
No…já ale kopu za nehormonální. To je věc druhá. Nevidím důvod, proč do sebe cpát hormony, když nehormonální funguje stejně a azs*rat si tělo svinstvem, které mi víc škodí, než dělá službu.
@berry4 právě, že prášky nechci brát, protože zasírají tělo
a když jsem se bavila po porodu z doktorkou, tak mi říkala, že hormonální tělísko je lepší, protože je tam dvojí ochrana, že se může stát, že se pohne a je vymalováno
ty hormony prý nejsou v celém těle jen, tam dole
tak jsem z toho nejistá, protože chci, pro sebe jen to nejlepší
@Anonymní píše:
@berry4 právě, že prášky nechci brát, protože zasírají těloa když jsem se bavila po porodu z doktorkou, tak mi říkala, že hormonální tělísko je lepší, protože je tam dvojí ochrana, že se může stát, že se pohne a je vymalováno
ty hormony prý nejsou v celém těle jen, tam dole
tak jsem z toho nejistá, protože chci, pro sebe jen to nejlepší
Kecy v kleci. Každej hormon působí komplexně, ne jen tam dole. Doktoři mají z Mireny slušnej vejvar, proto ho cpou všude, kde vidí, že žena neví, netuší…
Co je nejlepší? Nechceš HA a chceš jít zase do hromonů? Bezhormonální působí stejně, ale jen bez nich. To je celé.
Apropos-hejbaj se všechna tělíska, výsledek je všude stejný. Těhotenství.
Ale to procento je mizivé, spíš je to o gynekologovi, jak moc je schopen podle čípku odhadnout velikost tělíska.
Měla jsem jich už několik, pro mě je nejlepší klasika s mědí. Ale nic není ztraceno, když nesedne tohle, máš ještě se zlatem, nebo jen umělohmotné… Každopádně sranda s Mirenou tě vyjde za jeden vsun kolem 5-6 000,za klasiku 500-1500. ![]()
@berry4 jo, že ono je fakt, že vývar z toho mají dobrý a obyč stojí kolem 1500kč což se srovnánim s Mirenou je hodně velký rozdíl. Právě, proto se na to ptám
nechci ohrožovat sebe a jednou ani to malé.
Myslím, že by po vyjmutí s otěhotněním neměl být problém.
Já měla tělísko - nehormonální, vyndat jsem si ho nenechala, páč jsem to nestihla, vyšlo po mě po porodu. ![]()
@Dana27
tak teď je jasné, že nehormonální si nedám
tohle jde? teda tak to je síla ![]()
@berry4 píše:
Kecy v kleci. Každej hormon působí komplexně, ne jen tam dole. Doktoři mají z Mireny slušnej vejvar, proto ho cpou všude, kde vidí, že žena neví, netuší…
Co je nejlepší? Nechceš HA a chceš jít zase do hromonů? Bezhormonální působí stejně, ale jen bez nich. To je celé.
Apropos-hejbaj se všechna tělíska, výsledek je všude stejný. Těhotenství.
Ale to procento je mizivé, spíš je to o gynekologovi, jak moc je schopen podle čípku odhadnout velikost tělíska.
Měla jsem jich už několik, pro mě je nejlepší klasika s mědí. Ale nic není ztraceno, když nesedne tohle, máš ještě se zlatem, nebo jen umělohmotné… Každopádně sranda s Mirenou tě vyjde za jeden vsun kolem 5-6 000,za klasiku 500-1500.
kdyz mas lek podany lokalne - coz je ten pripad - tak je ucinna koncentrace v miste, kam ho podas a do tela se vstreba minimum. kdyz mas lek podany celkove, tak musis te ucinne koncentrace dosahnout v celem tele, abys ji mela i v cilovem organu. Tedy hormonalni telisko je daleko lepsi,. nez hormonalni antikoncepce tabletkova.
Myslim, ze stopovych mnozstvi hormonu se nemusis bat, vzdyt i pilule jsou dneska slaboucke a funguji.
ja bych spis resila jestli telisko nefunguje na principu rannych potratu, to by zase vadilo me.
Ahoj chci se zeptat jestli je možné, když si dám tělísko Mirenu, po jejím vyjmutí potom otěhotnět
známa mi říkala, že by to mohl být problém. Jak půjdu na gyndu, tak se na to doktorky zeptám jaké jsou rizika
jde o to, že bych do pěti let chtěla další miminko, ale obávám se, že to třeba nebude možné. Možná už tohle téma, tady bylo probíráno.
Máte některá, tady z vás maminek nějakou zkušenost? děkuji