Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dříve jsem na záněty trpěla, pak jsem byla těhotná a ustalo to..po porodu jsem si nechala zavest tělísko a začalo to znovu, nejen záněty ale trvala bolest při močení že jsem se musela při tom předklánět..urologa napadlo že by to mohlo byt tělískem, gynekolog se přikláněl ke srůstům po císaři.tělísko jsem si nechala odstranit a od té doby po zánětech a bolestech ani stopy…joca ms byla s tělískem dvakrat tak dlouhá a silná.Špinila jsem půl roku po zavedení.Za mě už neee.
@Oplatečka děkuji za odpověď, jsem nerodička (17let), doktorka mi doporučovala tělísko kvůli minimálnímu vlivu na vaječníky, ale jsem ráda, že jsem zatím bez zánětů, tak asi ještě počkám…
@an24 Spoustě žen zase vyhovuje, je to asi případ od případu..Ještě jsem tu četla něco o ,,nehormonální kuličce" která je teď nová na trhu, nějaká slečna tu psala že si to nechala zavést místo tělíska.Tak se zkus poptat svojí gyn ![]()
já měla tělísko Jaydess a vypadlo mi, nakonec jsem byla ráda, měla jsem po něm hrozné boláky - akné, už bych do toho nešla, ale jen můj názor. ![]()
já používala a budu používat pesar, přes počáteční odpor, jsem velmi spokojená
@Káťa19 to vypadnutí je dost morbidní
o pesaru hodně uvažuji (caya), už jsem byla rozhodnutá, že si ho pořídím, pak jsem ale našla zprávu jedné paní, že s cayou otěhotněla a hodně rychle jsem si to rozmyslela… navíc všude upozorňují, že kvůli tlaku na močové ústrojí je nevhodné pro náchylné ženy, že způsobuje záněty…