Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, pokazdy kdyz dceri zmerim teplotu tak ma 35° max 35.2°C. Myslite, ze je to normalni? Teplomer meri dobre. Prospiva dobre, je cila…nekdy az moc
Doma mame 22°, oblikam ji primerene, no rozhodne ji zima neni. Mate nekdo stejnou zkusenost??? Diky za odpovedi.
Ahoj,
jsem zvedava na odpovedi…mladsi dcera ma normalne 35,5, tak snad to je OK…
Terik
ahoj já mám od malinka 35,8 max, jako normální teplotu
mi to nedalo a změřila jsem se a mám 36,1
že by se něco změnilo ![]()
no 35,2 je dost málo…nemá třeba moc studené ručičky?
Naše Terka má taky némě než 36 °C. Když jsme ležely v nemocnici, tak z toho byly sestry dost udivené, ale nic s tím nedělaly. Prý každé dítě má svoji teplotu a hold naše děti jí mají trochu nižší…
Ahojky, kazdy mame svoji osobni bazalni telesnou teplotu, nekdo vyssi, nekdo nizsi. Kazdopadne existuji jiste zdravotni indispozice, ktere jsou doprovazeny prave bud hodne nizkymi, nebo naopak zvysenymi teplotami. Nechci te strasit, ale jestli ti to neda, zmin se o tom lekari a prodiskutuj to s nim. Urcite to bude v pohode, ale za optani nic nedas. ![]()
Naše malá měla pod 36°C, když se narodila-byla menší a sestry v nemocnici tehdy létaly s teplými peřinkami a teplou čepičkou. Radily vždy více obléci. Já nevím, takhle nízká teplota se mi nezdá… Ale bohužel kloudnou radu nemám.
No a kde ji měříš? Jestli v podpaží tak to snad není tak zlé, ale v zadečku? To bych okamžitě šupajdila k doktorovi. Malý se po narození podchladil, měl teploty slabých 36 stupňů v zadečku a z porodnice mě nepustili, dokud jsme teplotu nevytáhli na 37stupňů. Byl chudáček v inkubátoru,pak na dečce, zachumlaný nahřívaný - hrůza vzpomínat. Dokonce nás posílali na spoustu vyšetření, vše v porodnici, fakt mu dělali skoro všechno, už si nevěděli rady a byl na monitoru
. Nakonec se naštěstí ohřál.
Při propouštění mě jako jediné doporučili, abych si koupila monitor dechu, my ho naštěstí měli koupený. že prý mají tyto děti větší sklon k SIDS, to mě dodělali úplně. Malý je naštěstí, díky bohu, zdravý a nikdy se nic ťuk ťuk ťuk nepřihodilo a teplotku už dávno neměřím
fakt je ten, že náš brouček byl taky docela malinkej, po zhubnutí byl 2,5kg
Ahojky, ta teplota 36,5 je průměrná teplota. Je normální, že děti ji mají o něco nižší. Já mám zase naopak NORMÁLNÍ tělesnou teplotu 37 až 37,5.
Tak jsem se na to ted vice zamerila a ma nekdy i 36°…rostou ji ted dalsi zoubky, tak asi tim. Jo a pry moje babicka taky mivala takhle nizkou teplotu a kdyz pry mela 37° bylo to pro ni jak horecka.
Diky vsem za odpovedi.
Doktorky se zeptam co ona na to. Ale spise myslim, ze je to tak jak jste psaly, kazdy ma svoji teplotu a nekdo proste nizsi.
Kleaa píše:
Při propouštění mě jako jediné doporučili, abych si koupila monitor dechu, my ho naštěstí měli koupený. že prý mají tyto děti větší sklon k SIDS, to mě dodělali úplně. Malý je naštěstí, díky bohu, zdravý a nikdy se nic ťuk ťuk ťuk nepřihodilo a teplotku už dávno neměřím
Kleaa, ahoj i tady. Věříš, že mě také doporučily monitor dechu v porodnici. A měli jsme ho také zde na postýlce. Malá měla také nizkou teplotu a koupat jsem mohla jen dvakrát, co jsem zde byla a to jsem si v porodnici poležela 6dní. I doma jsem ji párkrát změřila, ale děsně mě to stresovalo a tak jsem přestala a za nějakou dobu se to samo upravilo. Teď neměřím teplotu, jen když se mi něco nezdá.
A také jsem první noci doma nemohla zamhouřit oči, neboť jsem měla pořád strach, že se mimi něco stane. Pročítala jsem všechno možné o SIDS a párkrát v noci si pobrečela, ale to byly i ze začátku hormony. MOnitor jsme měli půjčený, ale brzy jsme ho vraceli, malá spala celkem dlouho s námi v posteli.
ahojky Petrusha,
koukám, že toho máme docela dost společného, škoda, že to jsou spíše nepříjemnosti
ale kdo ví… ![]()
My jsme museli zůstat v porodnici 10 dnů a já furt brečela, nikdo mi nebyl schopný nic pořádně říct. Manžel za mnou chodil a já mohla jen na chvilku vyběhnout na chodbu, na pokoj za mnou nemohl a malý byl napojený na monitor a dečku. Bylo to strašně na nervy a dlouhý. My monitor používáme doteď přes noc, má ho v postýlce. Jinak přes celý den hajá a hraje si na sedačce v obýváku. Já byla plašan hrozný, taky jsem v noci kontrolovala, jeslti je ok. Občas se ještě stane, že jdu kolem, malej spinká a já do něj šťouchnu, jestli dýchá
No a teď mám trochu dilema, chci s ním chodit na koupání o měsíc dřív (má se chodit od 6 měsíců), voda bude 30stupňů tak nevím, aby se mi zase nějak nepodchladil…
Kleaa,
to nebylo vůbec příjemné ty dny v porodnici, člověk(tedy já), abych byla konkrétní jsem chtěla být už strašně doma, ale za to jsem se toho i bála.
Manžel nechtěl o mých nejčernějších snech ani slyšet, myslím ty řeči o SIDS a tak podobně bylo toho víc. Koukám však, že sis užila ještě víc než my.
A k mé averzi vůči nemocnicím- to proto, že ve 12týdnu těhotenství jsem šupajdila do nemocnice a byla zde až do konce 20týdne. Pak jsem byla hospitalizována ještě 34týden do 36týdne. Takže před porodem 2,5měsíce. Pak těch 6dní po porodu a následně ještě v prvních týdnech naší holčičky 2dny na pozorování na dětském. Být to teď po novém roce, tak se asi nedoplatím. Proto se už děsím dalšího těhotenství. (ale zároveň se těším). Jo a moje sestra si také užila ta ležela od 22týdne do konce 36týdne. O druhém dítěti nechce ani slyšet a to je synovci již 5,5let.
Tak tobě těch 10dní také nezávidím a ta velká nejistota to je něco nepředstavitelného. Já jsem v porodnici obdivovala ty maminy, které to všechno dělali v klidu( kojení, spánek a péče o miminko.)Šlo jim to samo, a jejich děti andělíčci, co se rychle napapali a hned zase spinkali - obdivuhodné, ale byli to maminky druhých dětí, takže to měli zmáknuté.
Já mám někdy takový pocit, že mi to někdo(tam nahoře) dává pěkně sežrat. To je blbost, co jsem napsala, ale někdy mi to tak připadne.
JO a taky si myslím, že to snad nejsou ani nepříjemnosti, co nás pojí, ale zkoušky? Vždy by mohlo být ještě hůř-na to si musíme myslet.
Zdravím p.
A za mnou manžel do nemocnice mohl kdykoliv i jiné návštěvy-tak o to jsem to měla lehčí.Ona přítomnost blízkého člověka, byť i na hodinu každý den dělá hodně. Ale je to za námi-snad už nás čekají jen dobré a šťastné dny s našimi dětmi.
Tvůj malý má 5měsíců? Já bych s naší kočkou nemohla plavat nebo se chodit koupat , nejdříve měla koupání ráda, ale teď se netváří nijak nadšeně, proto nekoupeme ani každý den. Ale snad se to ještě změní, čekáme na léto.
A myslím, že od těch 6měsíců je to o.k.- myslím si, že postupným otužováním, které by si měla zavést nic nezkazíš, jen už bych teda začala.
Koupání zdar a ať se vám to líbí oběma.