Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To by mohlo být vlastně cokoliv,
napadají mě plínky, ubrousky, nebo čím ji mažeš. Tak v čem se malá koupe, může se spotit, a pak ji to dráždí.
Musíš asi vysledovat víc variant. A když píšeš, že to dřív nedělala.
A nebo nemá nějaké bodýčko, které by mělo něco co by ji dráždilo /výšivka, cedulka, ostrý šev/.
Je toho vážně hafo moc.
Tak ať to brzo přejde,
martina
Souhlasím s tím, co psala Mava - pozor na cedulky, švy . . . ale také je možné, že prostě jen objevila, co se dá dělat s vlastníma prstíkama. U nás to u první dcerušky nebylo, ale u druhé ano
, vydrželo jí to tak týden, pak už ji to přestalo bavit a vyměnila to za jinou zábavu.
To s tím škrábáím mě taky napadlo, jen jsem to zapoměla nepsat
![]()
Jo, cedulky mě taky napadly, ale ee, ty tam nejsou, navíc má body od Nextu, takže je to pořád stejné… Já jsem z toho fakt magor, nakonec mi nezbude nic jiného, než jít k dr, ale to se mi teď fakt nechce… ![]()
Uvidím, jak dlouho jí to ještě bude bavit… ![]()
Jinak holky díky za odpověď!
Ahoj Bedhann,
já myslím, že pokud tam nic nemá, tak to nebude žádný problém. Asi jen zjišťuje, že může dělat zajímavé věcičky s ručičkama. Mně se takhle začala škrábat Kristýnka na hlavičce. Pořád jsem jí sledovala a kontrolovala a pak jsem zjistila, že se jí líbí jak to „šustí“ nebo jak to mám nazvat. Prostě škrábe do všeho, co vydává zajímavé zvuky ![]()
ahojky, podle mě to v tomto věku děti dělají, můj adam to začal dělat taky v 7 měsících, ale viděla jsem to i u staších dětí. podle mě to vůbec neřeš, prostě se jim vyvíjí mozeček a motorika, zkoušejí nové věci
Ahoj mamči, mám dotaz.
Moje 7 měsíční Terezka se posledních pár dní pořád škrábe na bocích a na bříšku. Nemá tam vůbec nic, tedy alespoň nic, co by bylo viditelné okem!! Nezměnila jsem ani plenky, ani prací gel, ani aviváž - vše je navíc Sensitive. Vůbec nechápu, proč to dělá..
Nemáte s tím taky některá zkušenost? Nevíte, proč to může dělat?