Lekání se ze spaní

25
23.1.08 10:16

Lekání se ze spaní

Naše 10-ti týdenní holčička se neustále leká ze spaní. Najednou rozhodí ručičky a probudí ji to. Je to normální? Nikde na internetu k tomu nemůžu nic najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.1.08 10:18

Normální to je, byla zvyklá z břicha na těsný prostor. Pevněji ji na spaní zabal, třeba do zavinovačky, bude se cítit bezpečně.
 Noggie

• Citovat
  • Upravit
460
23.1.08 11:02

Honzík to dělá při usínání do tedˇ. Nikdy ho to teda nevzbudí, ale já jsem z toho měla ze začátku docela šoky.
Měl těžký klešťový porod, tak si třeba myslím jestli to není tím. Jaký ty jsi měla porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
25.1.08 09:47

Lekání se ze spaní

Porod jsem měla císařem.
Do zavinovačky ji nedostanu, od narození vyžaduje mít volné ručičky, takže spinká jen ve spacím pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
26.1.08 12:55

Mudra mě říkala že to klidně může být tím porodem, císař je hodně stresující záležitost pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
19.3.08 08:21

ahojte,

náš malý je taky hrozně neklidný při spánku, rozhazuje ručkama. Když byl v zavinovačce, tak to bylo ok, ale teď už se do ní nevejde a pořád si s nima melduje před obličejíkem. Co s tím? Je mu teď 10 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.3.08 09:19

Náš malý to taky dělá (4,5 měsíce). Náš porod byl taky kelšťový, ale myslím, že tím to není. Děti od kamarádek to taky dělají a porody byly normální. Někdy pomůže, když už vidím, že se mu fakt chce spát a pořád máchá rukama, tak ho za ně chytnu a on se hnedka uklidní a rychle usne. Ta zavinovačka je dobré řešení, ale náš malý ji taky od mala nechtěl, spí taky ve fusaku pod dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
19.3.08 09:29

Ahoj
Kačka je rozená normálě,teda je fakt,že byla trošku asi nalokaná plodovky,ale dělala to taky.Doma v postýlce hodně spinkala na boku a tehdy to nedělala,spíš v kočárku na zádech a v autosedačce a to občas dělá doteď.I mě se stává,že jsem unavená,zadřímnu a vzbudím se tím,že mi vyletí nohy (mám-li je na židli) nebo ruce.Podle mě je to úplně normální a je to vázané na usínání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.3.08 15:55

Jednoduchá odpověď

zavinovat, zavinovat, zavinovat… :idea:
Zavinout relativně pevně, miminka možná vypadají, že se jim to ze začátku nelíbí, opak je pravdou, spánek se prodlouží i o hodiny. Miminka spí klidně, jejich škubající se končetiny je nebudí.
Mně to předvedla sestra hned v porodnici a zabralo to. I když synátor byl výborný spáč a zavinovat pak nepotřeboval. Za tři týdny čekám druhého a vím co budu dělat, když se bude budit a nebo špatně spinkat.
Zavinovačky jsou k tomuto účelu po pravdě na prd, chce to velkou, pružnější látku, třeba tetra plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
19.3.08 17:11

já jsem

měla porod přirozený, akorát docela dlouho trval, praskla mi voda, ale porodní cesty jsem měla naprosto nepřipravené a vzhledem ke streptokoku mi museli porod vyvolat, ale jinak vše v normálu, malý se narodil v pořádku. Tak tím to asi nebude. Může být třeba hyperaktivní? On těma ručkama vážně šermuje dost často :-/
Zavinovat do tetra osušky je dobrý nápad. Jak nás učili v porodnici asi - přehnout na trojúhelník a pak jakoby pod paži a kolem tělíčka jo? V porodnici se malý ovšem ještě vešel do plenky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.3.08 19:47

Ahojky
taky se priklanim k tomu zavinovani…vzpominam si, ze kdyz byla Zuzanka mala tak jsme taky zavinovali, ukazala mi to sestrenice neverila jsem, ze to pomuze, ale opak byl pravdou. Nejdriv se mala tedy kroutila jak se ji to nelibilo, ale po chvilce vzdy usnula a spala az do rana. Poluzivali jsme to kdyz bylo potreba, nekdy i kdyz byla uz pomerne velika (pul roku +). Zavinovali jsme krizem do vetsi pleny a to dost na pevno jinak by nam z toho vylezla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.3.08 17:05

zavinování

To zavinování vypadá drasticky… fakt se musí na pevno, mimino udělá chvat a má ručku venku.
Nevím jak to vysvětlit, tu techniku, myslím ale, že nebude problém to najít někde na tetu. Třeba http://heedunka.blog.cz/…vani-miminka
 https://www.emimino.cz/…s/story/4646

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.3.08 18:00

Asi nebudu prvni co to tu pise, ale je to normalni. Ty miminka nejsou zvykle na sve rucicky, a jak se jim neco zda, rucky se pohnou, mimi se lekne co to je. Mala mi to delala snad do pul roku. A ze spani se mi leka dodnes. Dokonce miva i ty nocni desy nebo jak se to nazyva, ale to si neumim vysvetlit proc. Protoze ona je milovane dite, zijici v naproste pohode a je obklopena jen lidmi co zna a co ji maji radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.3.08 18:00

ahojky

díky za tipy na zavinování…
Vítek už si docela pomalu zvyká. Spí třetí noc bez zavinky (páč se teda do ní nevejde) a dávám mu plínu. Ta dost pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.3.08 18:01

Teda

ne že bych ho do ní zavinovala, jen mu ji dám k ručičkám a on je klidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí