Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy. Máte některá proti tomu nějaky recept? Malá se budí pak ve 4 s řevem a bolí jí zadeček.
Díky za rady
A co se poradit s dr, jestli je možné v tomhle věku zkusit na stolici naučit pomocí nějakého „projímadla“ ? Tuším, že se tímto způsobem dá naučit, že se dává např. po ránu. Ale u větších a dospěláků, u takovýho prcka nevím.....
Hlavně, když se ale vykaká vůbec…(já bych třeba ráda odnaučila holku chodit na velkou zrovna, když já jím - a ono to tak opravdu je. Nejde nechce nepočebuje, ale jak mam jídlo „u huby“, tak jde hned…ale nesrovnávám to, to vůbec)
Gabinka: teď jsem se nasmála
Přesně takhle to bylo u nás, když se narodil mladší tak se do toho přidalo ještě kadění u kojení
Vyřešilo se to tak, že začal sám chodit na záchod a ne na nočník (musí si přistavit k záchodu schůdek, odklopit prkýnko, na:,–(it redukční prkýnko, přiklopit prkýnkem, vylézt na wc, provést potřebu a pak se utřít a spláchnout
Zadek jen kontroluju, ale ještě se nestalo, že by nebyl utřenej.
Be-rus-ka: taky jednu dobu mladší kadil v noci, ale spal v tom dál a po pár dnech měl tak opruzenej zadek, že jsme se toho nemohli zbavit. Řekla bych, že prostě musíš počkat, až to přestane dělat…
Lasi když ona si tam Bára dojde sama (no ještě nosit nočník, fůůůj:D:D:D ), dokonce jí varuju, že bude muset počkat, ale ona si tam sedne a začne ječet HOTOVOOO a JA UŽ NEMUZU VYDJZET. Utřít! Kdyby neměla krátké ruce (a ona má), tak jí naučim si zadek utírat samotnou.D Fakt vím, že je lepší, než by měla zácpu, ale je to nechutný:D:D:D
Ahoj,
Beruško - u nás se kadí taky v zcela nevhodnou dobu - dopoledne, když jsme venku
a nebo zrovna potřebujeme vyjít
. Ale to je ve srovnání se 4 hodinami ráno pohodička.
Možná bych zkusila přehodit pořadí jídel - nevím, jak u Vás, ale my dáváme na dopolední svačinu jogurt (ráno chleba/pečivo + něco) a odpoledne dáváme ovoce. Takže já bych u nás zkoušela třeba přehodit svačinky a možná po pár dnech by se kakání posunulo.
Od kamarádky chlapeček trpěl strašně dlouho zácpou, i během chození do školky, a tak ho naučili vždycky odpoledne vypít nějaký ten jogurtový nápoj (nevím který, nevyznám se v tom), takže trávení trochu popohnali a stihl „to“ ještě před večerním koupáním. Vím, že teď už to nepotřebuje ničím popohnat, tělo si navyklo, že k večeru kaká, a jim to všem vyhovuje.
JInak poradit neumím.
Míša
Ahoj maminky, chtěla bych oživit diskuzi
16 měsíční dcera poslední týden zásadně kaká ráno mezi 4 a 5 hodinou, také pak několikrát přes den. Je pravda, že víc jí a roste jí nejspíš další stolička. Jen to ranní přebalování ji vždy probere a další hodinu trvá, než zase usne. Probiotika dávám. Chce to jen čas, až se trávení zase ustálí?